söndag 5 augusti 2012

Havets skatter



I går kväll var sista kvällen med goda vänner, Johanna & David och efter utflykter och loppisbesök, frossade vi med godsaker från havet.




Musslorna kokades i vitt vin med, charlottenlök, vitlök, persilja och lite peppar, de andra skaldjuren köptes färdigkokta.

Vi njöt av allt det goda och en vacker kväll ♥



Idag åt vi fisksoppa gjord på spadet från musselkoket - himmel vad gott det är!

Nu har vi en kväll på tu man hand, maken, jag och katten Tiger, slappar i soffan och det är nästan så att jag får lust att tända brasan.......... men väntar nog tills i morgon då det skall bli regnrusk hela dagen, det kan nog behövas då.

Nu är det en vecka kvar på semestern - suger på karamellen så mycket vi kan  :)



9 kommentarer:

  1. vad härligt ni har det
    ha det fortsatt mysigt
    maggan

    SvaraRadera
  2. Musslor har jag aldrig smakat sådär faktiskt. Bara på burk och då smakar de sådär.

    Jodå, Johanna har skrivit till mig. Det är Erica och jag som ska åka men vi har inte bokat ännu. Det blir minsann dyrt även om vi bara tänker oss 3, max 4, nätter. Johanna skrev var det var bra att bo, nära stationen T någonting. Vi kollade lite idag igen men har som sagt inte bokat. Det blir nog i oktober vi ska åka.

    Nu visar det sig att jag och Ronja blir ensamma hemma i morgon. Maken och Oscar ska hjälpa makens farfar att tömma en vind och Erica jobbar. Det kan nog bli en fotorunda för oss då, mig och Ronja. Om det inte regnar.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Underbart med skaldjur! Exakt så ska de avnjutas! Jag har oxå en vecka kvar av semestern och hoppas klockan tickar i ultra-rapid!!

    SvaraRadera
  4. Härligt! Måste nog köpa några krabbor en dag, tror jag ;)
    Ha en underbar sista semester-vecka!

    SvaraRadera
  5. Jag har aldrig ätit krabba, men prövat ostron, tyvärr inget för mig.
    Musslor har jag ätit, sonen tillagat efter samma recept som ditt, men
    fattar inte den smaken, jag måste vara korkad. Äter all slags fisk
    älskar fisk i alla former, men musslor smakade dy eller nåt sånt,kanske
    var de dåliga eller vad.Men jag ger mig aldrig, försöker alltid smaka
    någon annan gång, då kanske smaklökarna förändras, vet ej men tyvärr
    ett nej fortfarande, synd.
    Men dina bilder super fina !
    Gonatt / Eva

    SvaraRadera
  6. Vad underbart gott det låter! Fisksoppa på fond av skal från musslor eller andra skaldjur blir så himelskt gott:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  7. Hihihi... tänk så olika vi är trots en hel del likheter. Jag älskar räkor men längre än så sträcker sig inte mina smaklökar när det gäller "havets läckerheter" Men så kommer man ju från en bonna-släkt och där åts det betydligt mycket mer kött än fisk =)
    Ha en skön vecka / Kram gittan (blev det ingen Bornholmstur?)

    SvaraRadera
  8. Så gott det ser ut!!!
    Trevlig fortsättning på semestern
    Mariana

    SvaraRadera