lördag 4 augusti 2012En kväll när vi satt på altanen, kom en mindre motorbåt sakta körandes in mot stranden, nyfikna som vi är, så hade vi lite koll på dem :) De puttrade till stranden, en person hoppade i land och började dra och slita i något stort, och klart vi undrade vad de höll på med - och jag gissade på något drivvedsaktigt...... de lämnade fyndet, åkte bort med båten men efter en stund kom en bil och de lastade in fyndet. Vad det var? Troligen en gammal påle till en brygga som de hittat på en strand och ville ta med hem. Typ en sådan här:
På "vår" strand finns det flera pålar som flutit iland, härligt slitna och med "rätta" färgen och i inredningsvärlden är de poppis, man kan göra något sånt här tex: (bild från Pinterest)

Pinterest


Ja, det finns mycket kul man kan göra av div fynd :)

Kvällarna fortsätter vara fina, ingen kväll är den andre lik och himlen och vyerna är vackra. Det märks att det är augusti, kvällarna börjar bli mörkare men det är lite tråkigt att den inte är riktig sommarvärme, vi behöver ha det där goa för att klara av långa, mörka vintern.Vi njuter av ledighet, besök av goda vänner, utflykter och Sofias katt Tiger som är med oss - han har kommit till paradiset!!! Ensam katt i området, massor av äventyr i buskarna och jag har fått en present av honom, stolt kom han springades med en mus i munnen och lämnade till mig....... tja, vad gör man, säger "tack", klappar honom lite......   och förpassar musen till buskarna :)

Så....... idag en ny dag och med tanke på de mörka molnen som anas i horisonten, så blir det utflykt med bil idag, besökarna är sugna på loppis och det är jag med......  :)

6 kommentarer:

 1. Men man får väl inte måla sånt... det gråa som är så vackert!

  SvaraRadera
 2. Loppis låter trevligt, jag var på en i Kville som var fin.
  Inte fel med drivvedsfynd, jag har endast släpat hem en planka..hittills:)).
  Så vackra bilder med underbart ljus. Lite kyligt i vinden idag.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Att "Vraga" som man säger här på Tjörn är ett gammalt begrepp, men förr var det livsnödvändigt för att överleva vinterns köld då man eldade med allt man hittade. Nu för tiden är det en himla rolig grej när man hittar något trevligt, av väder vackert slipat trästycke:) Ha det fortsatt trevligt/Monne

  SvaraRadera
 4. Jättefint med drivved! Man saknar givetvis de varma härliga nätterna som det kan vara i augusti men man får ta det som det är :)

  Hoppas du hittade fina saker på loppisen.....

  SvaraRadera
 5. VAckert med drivved.

  Jag saknar oxå de ljumma kvällarna. Dom har inte varit många... Igår tände jag ljus här hemma. Bara en sådan sak? Kändes lite tokigt men ändå mysigt på nåt sätt.

  Ha det gott! Kram!

  SvaraRadera
 6. Så vacker påle/stock eller vad man ska kalla det. Vackra kvällsbilder också.

  Härligt för Tiger att vara ensam katt. Är det dags för Sofia att komma hem snart eller?

  Kramar

  SvaraRadera