tisdag 7 augusti 2012

Fotolek - till Marina...


Marina ställde en fråga på sin blogg, om hur man gjorde för att få en bild "softad" och  mycket kan man göra i photoshop, det vet ni som redigerar bilderna där - men - man kan göra lite själv, och det ploppade upp i minnet att jag någon gång har läst om nylonstrumpa framför kameran, tunna tyger/spetsar i olika färger och jag har testat idag, fotograferat en vas med blommor på tre olika sätt - först naturell och helt oredigerad:på de följande två bilderna har jag haft ett tunt tyg framför kameran, jag letade först i linneskåpet men kom på att jag sett två krabbfiskehåvar i garaget och med det vita spetsliknande tyget framför kameran blev det så här:och med den blåa håvens spets, blev det så här:jag hade auto ISO och  f 3,2 och slutartid 1/600, det var mulet så jag behövde lite mer ljus.

Antingen så kan man köpa krabbfiskehåvar i olika färger och fota, eller så trixar man med filter i photoshop!

Skulle någon fundera på vilka blommor det är i vasen så är det en tanig Ölandstok, Ulleternell och rankor från Kaprifolen :)
6 kommentarer:

 1. Kul att lära sig lite nytt!
  Tack för tipset!

  Marie

  SvaraRadera
 2. Roligt! Måste nog testa med nåt tyg/håv eller annat;))!

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket! Så bra att du har semester och att det var dåligt väder så du hade tid att undersöka. Här var det ok väder så Erica och jag har varit iväg och fotat i flera timmar. Har tagit 800-900 bilder idag!

  Ska absolut leta tyg att testa med.

  Tack o kram!

  SvaraRadera
 4. Vilket kul experiment Lotta, det blev ju jättesnyggt! :) Bra med semester och lite ledig tid så man hinner fixa med sådana roliga saker. Hoppas du har det gott och att vädret blir bättre framöver. :) Kram!

  SvaraRadera
 5. Finfin lek en regnig dag. Visst är det roligt att leka med olika redigeringsprogram i datorn men jag gillar verkligen dina originalfixade bilder rakt ur kameran. Verkligen fina!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Ah, tack för tipset! Det blir att testa i helgen.
  /Sylvia

  SvaraRadera