söndag 15 juli 2012

jag gillar inte trimmer,


tycker de väsnas så himla mycket, speciellt de bensindrivna, och de med sladd - blir så mycket att hålla reda på med sladd och trimmer,  det får räcka med gräsklipparen´s sladd, men kanter behövs ju klippas och sista förvärvet är perfekt! Långt skaft och sylvassa blad *klipp-klipp* så åker sniglarna jag hittar under långa gräset, med i farten :)Igår passade jag på att röja i buskar och under buskar (snigelgömmor), klippte ned lite perenner som Daggkåpa, Bergklint och frökapslarna från Aklejan spred jag ut i skogsbacken och hoppas på nya blommor om något år. Jag tittade en lång stund på bladen efter Pionen.... de tar så mycket ljus från de andra växterna och jag beskar den liiiiite - hur mycket kan jag ta?

Jag saknar solen..........


11 kommentarer:

 1. Vi satt i kvällssol i går :)
  På berget funkar bara trimmern... skönt att det finns.

  SvaraRadera
 2. Sedan tycker jag att de är svåra att starta. En sådan sax som du hade skulle vara praktisk att ha. var är den köpt.

  SvaraRadera
 3. Att klippa ned är nog julisyssla. Jag gjorde det här om dagen. Det ser liksom lite fräschare ut då. Pionbladen klipper jag kanske bort 1/3 av eller vad som behövs för de växter som växer nära.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Den verkar ju toppen den du har! Vad är det för sort och var har du köpt den?
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 5. Jag skulle vilja ha en batteridriven trimmer. Såg en gubbe på ölands camping som verkade ha en sketans bra trimmer. Verkade som det bara klippte när han höll in en knapp och den väsnades inte så fröskräckligt. Synd jag inte vågade fråga honom om den. /Knatten

  SvaraRadera
 6. Blir nyfiken på din långa klippare!!!
  Trimmer är för tung att arbeta med...
  Mariana

  SvaraRadera
 7. Jag använder inte trimmern för jag kan varken starta den eller orkar bära den. Men jag har en man :)
  Jag tycker dock att det "stänker" förmycket gräs över rabatter och växter så faktum är att jag oftast "rycker" kanterna med händerna. En sån du har kanske vore ett bra alternativ men jag kan inte riktigt förstå vad det är!? Har aldrig sett nå´t liknande.... En sax med hjul på ett handtag?

  SvaraRadera
 8. Har ju grus inne i trädgården så jag behöver ingen trimmer:) Utanför använder Göran en bensindriven trimmer, det skulle ta för lång tid att klippa "för hand":) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 9. Grannens gräsklippare väsnas jättemycket....

  SvaraRadera
 10. Jag är väldigt förjust i min grästrimmer. Har inte tänkt så mycket på om dne väsnas eller inte :-) Underverk, det gör den, det har jag märkt.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 11. Förra året fick jag klippa bort alla pionblad därför att de hade någon svampsjukdom som såg ut som svarta fläckar. Det gick utmärkt. I år blommade de som galningar och i år har jag behövt ta bort bara enstaka blad. Alltså: Om du tänker på nästa års blomning så kan du klippa hur mycket du vill utan att nästa års blomning påverkas.
  Ja Lotta! Nu behöver vi en sammanhängande solperiod å en månad - minst! Jag är så soltörstig att det gör ont! Varför bor vi inte på Östkusten i stället? Där tycks vädret alltid så bra!/Anja

  SvaraRadera