fredag 13 juli 2012

Andas djupt......tar ett djupt andetag och i utandningen kommer ordet semester...... så efterlängtad och så härlig känsla - egentligen är just denna känsla, "sista-jobbar-dagen-känslan" bäst, då alla fyra veckor ligger framför oss  :)

Vad jag gör nu? Sitter i soffan med maken, jag bloggar och han drömmer sig bort bland alla flugfiskespön......   :) vi tittar ut och suckar att visst sjutton skall kulingvarningen komma JUST NU, nu när vi vill ta en tur med båten! Vi kan bara hoppas på att det lugnar sig tills på måndag, dagen vi tänkt kasta loss.

Kan ju berätta att det här hos oss - som på många ställen i landet - är VÄLDIGT omväxlande väder, sedan jag kom hem från jobbet har det varit: ingen vind och strålande sol, varmt, lite mulet, lite regnskurar och så kom vinden med full fart, så jag undrar jag, om Honungrosen kommer att ha kvar några blad i morgon.......

I år är rosen enorm! Den har intagit hela stora syrenträdet och det bara väller ut blomklasar! klasar som hänger långt ut över gatan och doften är helt fantastisk (om det inte blåser förstås)Jag hann i alla fall ta med mig kameran ut och fota innan ovädret och vem följde med, om inte tokkatten Tiger! Ja jisses, maken till katt.......  han var snabbt upp i trädet bredvid rosen, en Skruvpil vars blad rasslar och rör sig när det vindar i lite och de bladen kan man ju anfalla om man inte har något annat för sig :)

I går räddade jag livet på en fågelunge - hoppas jag i alla fall - jag såg i ögonvrån när Tiger kom med den i munnen, det flaxades, så jag var snabbt framme och fick tag i katt och fågel, en ilsk, fräsande katt i ena handen och en livrädd, flaxade fågelunge i andra handen. Slängde snabbt i katten inomhus och gick upp med fågelungen i skogen, la den långt upp, långt in i ett snår och hoppas så att den klarade sig. Snacka om att Tiger blängde surt på mig hela kvällen.... ;)

Funderar också på om vi skall våga ta cykeln till kvarterskrogen och äta "fira-semester-middag-ute-på-stan" och riskera att bli genomvåta av en troligt regnskur?   Tja, det får jag klura på en stund.....    Ha en skön fredagskväll ♥
11 kommentarer:

 1. Vad gör det väl om man blir lite blöt - det är ju SEMESTER!!!!

  Ha det gott - honungsrosgott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Vill ha en honongsros men har inte riktigt plats till den!
  Ljuvlig bild!
  Även här hos mig börjar semestern nu. Försöker få ordning på det mest nödvändiga så vi kan åka till Frösakull imorgon!
  Undrar just om det blir så här resten av sommaren?! Det gäller fånga dagen eller stunden. Det växlar ju fort!
  Ha det gott under din ledighet!!!!

  SvaraRadera
 3. Grattis till semestern! Klart att ni ska ut och fira semestern, blir ni blöta har ni ju flera veckor att torka:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Önskar dig en härlig semester. Så fina bilder, Tiger är för söt.
  Tråkigt att vädret är så ostabilt, hoppas det blir bättre.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Måste berätta om vad Oscar fick göra idag. Han sommarjobbar som vaktmästare och när han kom till jobbet idag var en kvinna som jobbar i receptionen helt upprörd. Hennes innekatt hade råkat ta sig ut i går och tagit sig upp i en tall. 10-15 meter upp satt katten och kom inte ner. Oscar och en annan vaktmästare åkte hem till henne och Oscar tog sig upp i trädet med hjälp av stege och lite vanligt klättrande. Katten klamrade sig fast hos Oscar och var så kelig så. Han höll om den samtidigt som han klättrade ner försiktigt. Att Oscar var kvinnans hjälte för dagen var självklart! Allt gott till slut!
  Detta med tanke på Tiger alltså.

  Här har vi haft ganska bra väder idag men ingen värme.
  Ha en underbar semester!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Här är det åxå sistajobbardagen sen semester som övergår i pension om några veckor
  ha en fin semester
  maggan

  SvaraRadera
 7. Hejsan!
  Tur att den går att tukta, för jag har planterat den i en rabatt. Här är det ju så torrt så den höll på att torka bort för mig, men med några kannor vatten så har den repat sig och blommar fint. Bärskatta är inget man ska ha i växthus för den blir så jädrans stor och jag går och toppar den dagligen. Jag blir förundrad varje gång att ett sånt litet frö kan ge så stor snabbväxande växt. Är den god så blir det sylt eller marmelad och får stanna kvar i trädgården. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 8. Härligt med semester, hoppas ni kom iväg och firade! Kram Hanna

  SvaraRadera
 9. Jag vill önska er en rolig, avkopplande och skön semester.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Tigrar är farliga just för de klättrar i träd?? Han är ju bara så gosig..
  Betr.Bornholm så är det en mycket fin sem.plats, som jag skrev. Du kan höra av Dig på mejl. OM det blir av så får du telnr. osv.
  Tycker alltid det är kul om "bloggare" tittar in.
  Kram Ninne /Ingrid/

  SvaraRadera
 11. Nu får vi affirmera i kör om ett bättre väder. SJälv saknar jag solen så det gör ont. Mörkt och fuktigt dygnet runt känns det som (jag glömmer så fort den där lilla stunden av sol). Perenna blommor slår inte ut. De enda som stortrivs och intar rabatterna är sniglarna av alla 'valörer'!
  Hoppas att din semester ger dig mesta möjliga avkoppling!/Anja

  SvaraRadera