söndag 3 juni 2012

Trädgårdsfixoch så kör jag på med ett inlägg till, när jag ändå sitter vid datorn :) Efter seglingen åkte vi till Johanna och Davids hus och fixade klart rabatten. Vid husets entre finns en lång, slingrande rabatt som var full av ogräs, den har rensats och grävts om.

Bort med Skelört, kvickrot och vildvuxen malört, i med sand och kogödsel och nya växter.Johanna vill ha en lättskött rabatt men med mycket blommor att plocka och sätta i vas. På ett annat ställe hittade vi några förskrämda rosor som nu är flyttade till stora rabatten (hoppas de tar sig) och vi samlade ihop alla små självsådda bebisar av Daggkåpa och Bergklint (båda kan klippas ned och blomma en andra gång) och satte i rabatten tillsammans med de växter som jag grävt upp hemma (Brunnäva, Fingerborgsblomma, vit och rosablommande Stjärnflocka, vit perenn viol och Phlox).

Planterade några Gladiolius och Liljor och jag tror jag skall få ned lite kantväxter som Nävor och Skuggbräcka, för att fylla ut så inte det finns bar jord. Det är mycket rosa och det kan ju vara fint att bryta av med blått, tex Kantnepeta, som tål att klippas ned och därefter blommar en andra gång. När jorden satt sig och blivit lite varmare kan vi ströa ut lite sommarblommor som vallmo och sömntuta.


Medan vi grejade med stora rabatten, skyfflade maken sand, det fanns en sandlåda på tomten men den är nu tömd på sand och förvandlats till en örtagård och jordgubbsodling, det blev jättefint och nästa gång jag är där, skall jag ta en bild.

Ett tredje projekt är smultronlandet, som ligger utmed altanräcket, en smal, lång remsa som nu täckts med sand, kullersten och massor av smultron!

Tre lättskötta planteringar, svårare än så behöver det inte vara att få en liten nyttoträdgård med blommor, örter och ätbart  :)

Undertiden vi grävde, grejades det även inomhus, sovrum och hall  tapetseras om. Det är en bra hyresvärd de har, de har fått fria händer till att fixa och dona och jag tror de kommer trivas jättebra i "sitt" fina hus :)4 kommentarer:

 1. Åh, vad ni har jobbat! Så himla fint det kommer att bli!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Det kommer att bli jättefint! Idag har jag bara njutit av andras bemödanden. Jag har varit på tre trädgårdsbesök. Härligt!
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera