söndag 24 juni 2012

Hemma igen,och jag sitter i soffan, dator och katten Tiger i knät (lite trångt..) men han är så glad att vi är hemma igen, så jag har inte hjärta att kör bort honom, visserligen har han haft farfar i helgen men det var ju inte långa, kärleksfulla stunder, så nu är han så kelsjulk :)

Framför mig har jag en vas med trädgårdsblommor ochnu när  Paradisbusken blomning sjunger på sista versen, så jag plockar in många blommande grenar som sticks i vaser både här och där. När busken blommat över, skall den beskäras till hälften, så den inte blir så hög, halva busken beskars i fjol den blommar på fjolårsskotten, så man får beskära varsamt så att man inte blomlös när sommaren kommer.Helgen vid stugan var mysig, vi slapp mycket av regnet, det kom först idag söndag, så vi har kunnat vara utomhus mycket, men även grejat inomhus  - i år skall vi hyra ut för första gången, och det har varit lite som skall fixas innan. Hyresgästerna är bekanta så allt behöver inte vara tiptop men det var lite grejor som behövde fixas, stugan har sina egenheter men jag hoppas hyresgästerna kommer tycka om att bo i stugan och att de får en skön ledighet med sol och bad.Jag jobbar några veckor till innan det är dags för min semester, det känns ok och jag hoppas innerligt att regnet slutar nu, vi alla önskar sommarväder - jag längtar efter sköna sommarkvällar ute!

Jag tittade till växthuset när jag kom hem, det växer men känns lite kallt, basilikan jag sådde i odlingsbänken vill inte riktigt komma igång.

I vecka som kommer vankas flera trevligheter, fika hos Johanna och David, trädgårdslunch hos bloggkompis och så skall jag shoppa lite mer blommor till stugan, saknar blått, så det blir nog Lavendel eller Stäppsalvia - jag är så svag för blått i rabatter - vilken är Din favoritfärg i rabatten? Den där färgen du bara inte kan motstå...... och köper fler växter i samma färg, trots att du har många innan.. :)

9 kommentarer:

 1. Ja, har nog också förkärlek till blåaktiga nyanser, då jag väljer sommarplantor. Lite åt lavendelblått, lilablått o så rosa förståss! O vitt! De färgerna finns i alla mina planteringar i sommar.Varje sommar, tror jag.
  Tog en runda i fm för att komplettera lite jord o växter. Blomsterlandet hade ingen U-jord o inga plantor, som föll mig i smaken. Får väl ta "finplantskolan" i vecka, där finns alltid nåt man vill ha! Fast till dyrare pris.
  Ha det gott i veckan! Här regnar det sen ett par timmar tillbaks, behövs, men sniglarna hurrar väl förstås!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. jag har aldrig tagit in paradisbuske, ska nog göra det genast....

  SvaraRadera
 3. Vad vacker paradisbusken är. Blått är snyggt i rabatten, jag kan inte vara utan stäppsalvia 'Caradonna'. Har börjat köpa mer i olika lila nyanser också. Och purpurviolett är en favorit, säga min favoritfärg är svårt som du märker:)).
  Ha en bra start på veckan.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Vad fint att ni hade en härlig regnfri helg i stugan;) Favoritfärg i rabatterna? Hrm? Vet faktiskt inte men när man kollar lite just nu är det VÄLDIGT mycket i blått men det kommer att ändra sig om ett litet tag tror jag:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Så vacker paradisbusken är i vas, ljuvlig! Låter som om du har haft en skön och avkopplande midsommar. Nu regnar det friskt men det är ju fortfarande rätt torrt i jorden så det gör inte så mycket. Ha nu en fin vecka så ses vi i nästa! :) Kram

  SvaraRadera
 6. Jag har inget krav på färg i mina rabatter. Men, jag måste ha kärleksört. Den är oerhört viktig för mig.

  Så smart att hyra ut stugan.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 7. Låter som en härlig långhelg! Här öste regnet ner... Hoppas det slutar nu när jag har semester! Ja, även om man jobbar är det ju skönt med fina kvällar...

  Jag älskar pastellfärger och vitt, råkar alltid köpa fler vita blommor... :)

  Kram!

  SvaraRadera
 8. jag väljer gärna pastellfärger
  vi firade midsommar i dina hemtrakter och regnet öste ner,så du hade tur som åkte till stugan
  ha det så gott
  maggan

  SvaraRadera
 9. Nu tittar solen fram, härligt att sluta tidigt, jag har mycket blått, vitt och grönt i mina rabatter.
  Ulrika

  SvaraRadera