söndag 6 maj 2012

Trädgårdsdag idag!


En sådan där härlig, inpsirerande och lagom dyr trädgårdsdag :) tillsammans med Kia (Kia- dags att uppdatear din blogg!) på Råda Säteri. Jättemysig miljö och massor av folk som tidigt gick och spanade in försäljningsborden, så när startskottet gick för försäljning, kastade sig alla över de växter de tittat ut! Det var faktiskt ett riktigt race :) men inte så konstigt för både Peter Korn och Gerbianska (som har stadigvarande växtförsäljning på Råda Säteri) och andra lokala försäljare hade mycket fint att erbjuda.Många stod och höll i träden som Tommy A från Uddevalla hade med sig, rädda att inte få det träd de ville ha med sig hem.Först av allt så invigdes dagen av Gunnel Carlsson som dagen till ära planterade en pion, hon hade senare en föreläsning men den hoppade jag över.

Gunnel Carlsson och Gerben Tjeerdsma, Gerbianska.


Och mina fynd då? Nyfikna?  :)  Jo, det blev två pelargoner, en doftpelargon och årets pelargon som jag letat efter, "First Yellow":


:Årets pelargon. Foto: Eva Dahlqvist / Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=5062179


och så äntligen!!!! fick jag tag i den eftertraktade Blodörten. Köpte den av en för mig ny försäljare, Hvits trädgård i Pixbo. Jag har provat två gånger tidigare med att plantera små rötter men inte lyckats, och idag köpte jag den största kruka Blodört jag sett, ni vet en sådan där svart plastkruka av största sorten, full av Blodört, 4 som blommade och massa bebisar - så nu är jag lyckliga Lotta :)

Ingen bild på den idag, troligen i morgon. Hela eftermiddagen har jag varit ute och planterat mina nya växter (hade beställning från Borealis som väntade på att komma i jorden), flyttat om som sig bör när man har köpt nytt, för egentligen har jag inte plats för mer växter.......... om jag inte flyttar om lite, krukar det som jag har gott om och kan ge bort. Mer om detta i morgon. 

Nu är jag lagom trött och mycket nöjd med dagen :) 


7 kommentarer:

 1. Det verkar ha varit en alldeles underbar dag! :) Kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig dag du haft! Grattis till din Blodört. Själv blev jag med Blodört förra året, och ler fånigt varje gång jag passerar de tre blommorna som kommit upp i år!

  SvaraRadera
 3. Hehhee Lotta!
  Jag ville ju så gärna vara med där men, tyvärr har jag ont om trädgårdsdrängar och tiden är just nu dyrbar!
  Roligt att du fick bli en lycklig Lotta!
  Min sprider sig i en torvrabatt med roddar!

  /Anja

  SvaraRadera
 4. Grattis till blodörten, den är himla fin! Hoppas den vill ta sig nu då till skillnad mot de förra.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 5. Hejsan!
  Med hus så har man alltid arbete, och torpargrund är inte alltid roligt. Så vackert skåpet blir och jag garanterar att det blir sååå mycket ljusare med ett vitt tak, så hela rummet känns luftigare. Lite häftigt att låta det gamla vara kvar och pillra med plantor är inte min grej. Jag rycker upp allt utom det kraftigaste så är det klart "ler". Nu sår jag inte ettåringar utom ringblommor som jag strör direkt på friland och så lite jord över, sen är jag färdish som barnbarnet säger. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig trädgårdsdag! Ska du till Lusenerg i år? Jag var där igår, idag och ska dit en sväng imorgon oxå. :)

  Kram

  SvaraRadera
 7. Härligt med bilder från Råda. Verkar varit en kanon dag för många.
  Ha en fin helg
  Vivian

  SvaraRadera