tisdag 8 maj 2012

Nu kan det regna!I kväll syns det mörka moln i horisonten men för min del så är regnet välkommet, för jag är nu klar med hallonlandet! Japp, mina fådda hallonplantor är nu planterade och jag har murat stenlager nr 3, det skall till ett lager till innan jag är nöjd, men det kan jag göra till helgen.

I går var det fint väder, och jag fick gödslat rabatterna, även det bra innan regnet kommer :)
Just nu blommar Spirean så fint! Visst är det härligt ♥ 
Allt är så grönt och skirt och vackert och detta är bara början :)Det skall faktiskt bli skönt med lite regn, det är torrt i lerjorden nu och nu när växter flyttas så blir det en massa vattning, ett regn gör god nytta för växterna, jag behöver dessutom lite tid inomhus, annars gror det igen fullständigt ;)

Just nu funderar jag på Trädgårdsdagarna på Liseberg, om jag skall gå och i så fall vilken dag, och vad jag skulle köpa........  oftast blir det impulsköp och sådant jag inte tänkt jag skulle ha - ni vet :)

På min önskelista står det överst en klätterros, jag vill ha en som har lång blomningtid, färg? tja cerisrosa kanske? Ni som kan rosor, vad för ros vill jag ha? Läget är fuktig lerjord, sol halva dagen (f.m) lite blåsigt så den måste vara stark i sig själv. Finns det enkelblommande klätterrosor?
Kan tänka mig att köp den via nätet - men var?

Dags att leta rosor! Ha det allra bäst ♥


15 kommentarer:

 1. Fina bilder på brudspirean. Här blommar den också vackert.

  Ha det fint oavsett regn eller ej!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja nu är regn välkommet, och just nu regnar det faktiskt:) Säger som du Lotta det är bra att få gjort lite inomhus också:) Det gror igen fasligt fort:( Vackra bilder på spirean! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Så vackert du har fångat spireablomningen. Stackars spirea som många bara tar för given och "ingen" tycker om...

  Du, även här får det gärna regna - sandjord - nu har vi varmt, hela trädgården är gödslad så det är VATTEN som ska till nu.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Kolla in LAGUNA, det är en klätteros i mörkt rosa, remonterande, tror jag. Har spanat in den själv för ett tag sen, har glömt om den var med i min beställning från Flora Linneá...Hmmm kan det vara fööör mycket rosköp? Vet ju inte ens vad jag beställde!
  Lycka till med ditt val av ros!På F.L kan du kolla runt hur länge som helst, bara för att njuta eller beställa!
  kram Lena

  SvaraRadera
 5. Absoluta o-favoriten, norsk brudspirea så fantastisk på bild, tänk så det kan bli:)

  SvaraRadera
 6. Spirea i knopp är fantastiskt vacker i bukett!
  Mariana

  SvaraRadera
 7. Lotta, vad du fångat spirean fint! Man ser ju den med helt andra ögon nu. Om några dagar börjar den blomma här, då skall jag njuta av den som aldrig förr.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. Härliga bilder! Ja, här regnar det idag och lika bra är väl det så kanske städningen blir gjord, och så får nacken vila lite till innan jag målar klart nere på bron.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 9. Mmm så vackert du har fångat spirean!
  Känner doften.
  Har gått iregnet och gödslat. Något positivt med det blöta! sen tycker jag det är skönt att pollen lägger sig!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Spirean har precis slagit ut här också, såå fin!
  Jag går på Liseberg på lördag, kanske vi ses? :)

  Ha en go kväll och lycka till med rosjakten (själv har jag letat efter en Lykkefund på flera ställen men ännu inte hittat...)
  Kram Marie

  SvaraRadera
 11. Vackra bilder...
  Här har det regnat och efter regnet dofta det sommar, en härlig känsla.
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 12. Lite regn är alltid välkommet, men då ska det vara liiiite!! Nu är det för grått o trist, kallt o blåsigt här. Kul med Lisebergs trädgårdsdagar, men som du skriver, man handlar nog mycket man inte behöver, men så är det ju för oss trädgårdstokar:)//Helen

  SvaraRadera
 13. Vad roligt för just en sådan ros letar jag också efter. Fick något bra tips här bland dina kommentarer nu :-) Uppdatera gärna om och vad du väljer.
  Kram

  SvaraRadera
 14. Hihi, ofta blir det mer att bära än man tänkt...
  Kram

  SvaraRadera