lördag 12 maj 2012

Jag har hittat min ros!


Har efter tips och råd, googlat runt och läst om klätterrosor och jisses vad många fina det finns! Jag skulle kunna köpa många.... men skall ju bara en :) Jag gillar när de inte är så fylliga, lite enklare stil och vad sägs om  Summer Wine? Den skall få sin plats vid spaljen som byggdes i fjol.
 


Bilder från nätet


Visst är den fin! Passar mig i färgen (rosa-aprikos) och "starkväxande" faller väl in. Hittade den på HortoGreen så det blir nog en beställing snart, skall nog även beställa vintergrön Liguster till en häck som avgränsning mellan slänterna i skogsbacken - får ut och mäta och se vad plånboken tillåter.

Skönt att det är helg igen! Denna veckan gick i rasade fart - fattar inte vart dagarna tar vägen! De sista dagarna har det regnat och blåst rejält men det ser ut att bli mindre regn i helgen, men mycket blåsigt.

Idag, lördag, skall jag städa i en skräphörna, fortsätta lägga igen en rabatt i slänten (flytta växter) och det brukar medföra en flyttkarusell, så jag vet att börjar jag, så har jag sysselsättning hela dagen :)

Ha en skön lördag!9 kommentarer:

 1. Den rosen var väldigt fin och kommer säkert att pryda sin plats!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Vilken söt ros....
  Att jag inte tänkte på att ta bild med mobilen...även om den är av stenåldersmodell kan den ju ta bilder :)))
  Ha en kul dag.

  SvaraRadera
 3. Rosen är jättefin, enkel och riktigt fin färg!
  Jag håller också på en en skräphörna här hemma. Idag fortsätter arbetet.

  Jag ser att spirean blommar, fantastiskt! Här har ite trädens löv slagit ut än... :)

  SvaraRadera
 4. Så vacker den är, jag har också sneglat på den:))!!. Kommer bli jättefin på din spalje. Min ros som jag hade på min rosenbåge, ser väldigt död ut...kanske jag också behöver en starkväxande Summer Wine??
  Olivträdet kommer från partihallarna.
  Ha en skön trädgårdshelg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Jobbdagar tar ut sin rätt, så är det. Det är ytterst sällan ork finns för att göra något på fredagen. Det blir slappt i soffan.

  Här stormar det men solen skiner. Vi ska mest ägna dagen åt handboll och i morgon blir det trädgård hoppas jag.

  Rosen är underbar. Gillar också sådana "modeller".

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Väldigt söt ros! Här gräver vi bort en del rosor i stället, bl.a Balsgårds Anna som växer lite för mycket just där den står så det är inte roligt att gå förbi:( Nu har vi klippt ner den helt och när G är ledig ska den grävas upp och flyttas/säljas/slängas vi får se hur vi gör. Jag får nog ine gjort så mycket i trädgården idag för 'Lillprins Bus' kommer och jag ska se efter honom en stund så hans mamma o pappa kan greja i stugan lite:) Kram/Monne

  SvaraRadera
 7. Vilken snygg färg!ett namn att lägga på minnet!
  Trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
 8. Kikar in och säger hej! Vilken fin blogg och vilken vacker ros. Själv är jag en riktig nybörjare på trädgårdsfronten. Men det är ju så kul! Hoppas hitta massa inspiration här. Surfar vidare!

  SvaraRadera