torsdag 31 maj 2012

Jag har inte tröttnat



på att blogg, det är bara det att tiden liksom bara försvinner....... dagarna är händelserika och tiden räcker inte till, till allt jag vill göra :) Som idag tex, då var jag och Johanna på förhandsvisning på IKEA, de visade kollektionen BLÅ och vi passade på att shoppa lite ;) Blått är en favoritfärg och jag har precis lagt på nya mattan,mattan är härligt mörkblå med tryck av stor vit blomma,  nya kuddar i soffan och ljus i ljusstakarna - och det blev så fint!

Igår var jag med Johanna och David vid deras hus som de nu hyr och håller på att flytta in i. Jag hade tänkt röja lite i trädgården men när vi kom dit så började det regna! Typiskt...... men solen skall lysa på lördag och då blir det trädgårdsdag i Hyssna! Japp, huset de hyr ligger ute på landet, i orten Hyssna - så otroligt vackert! Ett modernt hus men med faluröd fasad och det finns en igenvuxen rabatt med "mormorsblommor" som vi skall ta tag i, får se om kameran hänger med på lördag. Jag har grävt upp lite växter här hos mig och lite skall inhandlas. Där finns två gigantiska Löjtnantshjärtan (som skall delas efter blomning) och en stor bukett plockades i går och ställdes på deras köksbänk (ett underbart, stort lantkök *avis*)




Annars så grejas det mycket utomhus, gräver upp växter till Johanna, planterar om sådder - ja ni vet vad man gör så här års :) Rensar ogräs och plockar sniglar. Alldeles precis nu kom Johannas David hit och hade med sig böjda armeringsjärn i formen av en sexkant och till helgen skall jag åka och köpa armeringspinnar och bygga växtstöd! Som sagt, det finns massor av kul att göra (synd att man måste jobba :)

Maken har en reseperiod i jobbet just nu och är inte mycket hemma, och så blir det ett par veckor framöver (tur att jag har mycket att göra så tiden går fort). Sofia i Japan har det jättebra, stortrivs med sin värdfamilj, och kommer bo kvar hos dem resten av studietiden (mitten av augusti kommer hon heem) . Värdfamiljen tar med henne på många fina utflykter, hon får träffa familjens släkt och vänner och får på köpet inblick i Japans kultur. En natt vaknade hon av att sängen skakade, det var en jordbävning, lite läskigt tyckte hon allt att det var, men det är ju inget ovanligt där. Mycket och hårda studier med prov varje vecka men hon lär sig mycket, även om det ofta är svårt. Är allt lite avis på henne med :)

Det jag saknar är att läsa era bloggar! Se vad ni har för er, hur det går med odlingar, pyssel, få inspiration till nya projekt ;) men det kommer säkert tid för det med.

Jag hoppas ni har det bra allesammans ! och pyssar och donar för fullt :) Vi höres ♥


10 kommentarer:

  1. Fullt upp alltså! Hoppas att Johanna kommer trivas med att vara sambo i huset på landet och att Sofia fortsätter ha det bra och uppleva mycket i Japan. Här närmar sig Ericas 18-årsdag med stormsteg och det känns ju lite märkligt att hon snart är myndig. Klok som en bok är hon oftast så det ska säkert gå bra.
    I trädgården blommar blåregn, prästkragar och bondpion och jag vill vara ledig.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja det är verkligen en intensiv period för dig (och oss alla) just nu. Spännande med hus i Hyssna! Min släkt (mormor/morfar) kommer därifrån. ;) Otroligt vacker bild på löjnantshjärtat! Ha en härlig helg och låt oss hoppas på sol... Kram!

    SvaraRadera
  3. Full fart läser jag. Med mycket bra verkar det som. Härligt! Bloggvärlden finns ju alltid kvar. Livet utanför är ju trots allt lite viktigare... :)

    Ha det så mysigt med allt vad du tar dig för!

    Kramen!

    SvaraRadera
  4. Vissa perioder är det en massa saker som händer samtidigt;) Kul att kunna hjälpa sina barn men vad det än vara månde:) Vi hörs när du kan ta det lite lugnare. Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  5. Faktiskt tänkte jag bara för en stund sedan, undrar vad Lotta har för sig nu för tiden. Hon tänker väl inte sluta med sin blogg. Du bloggar inte lika ofta som förr! Det låter som du har många järn i elden, och jag kan tänka, att du trivs med trädgårdsarbete av olika slag. Det skall bli spännande att följa dina projekt!

    Ha det gott!
    /Ruben

    SvaraRadera
  6. När man läser vad du har för dig förstår jag att det är svårt att hinna med bloggen.Men den kan du ju fixa en annan gång.Ha det så trevligt med dotterns nya trädgård.MVH

    SvaraRadera
  7. Ja det är intensiv period för mig oxå.. fattar inte hur fort tiden går och så mycket man vill göra. Tur ändå att du har mycket för dig när du är lite ensam, både make o yngsta tjejen borta.. men spännande med Johannas nya hem förstår jag. Ja ikväll sitter jag på ett hotell i Helsingborg, dagen har varit väldigt intensiv men rolig, har försökt hitta ställen som är bra o som vi inte varit på förut. Ja det blev en tur till Sylvia men det var för hon nästan var granne med ett annat ställe imorgon bitti åker vi tvärs över landet till simrishamn, apotekarns är målet först ska köpa någon kruka där. Minns du vilka vackra krukor han hade i shopen där? Sen får vi se.. har ju berättat om vilka ställen för L och Mandelmanns tycker han verkar kul att uppleva så det blir nog deras ställe också o Kivik.. ja det finns FÖR mycket ställen som man vill se.. kram o en fin helg.. <3

    SvaraRadera
  8. Det är samma här...tiden (ibland inspirationen)räcker inte till. Kul med IKEA..låter spännande.Får hålla ögonen öppna för jag gillar ju också blått. Här är det Trädgårdsrunda denna helgen, men inte Trärdgårdsrundaväder...hoppas på i morgon. Ha en fortsatt skön helg. Kramis!!

    SvaraRadera
  9. Förstår precis din känsla. Vart tog maj vägen!?
    Skönt när döttrarna börjar "landa".Min stora, sjukgymnasten i GBG börjar fundera på hus ihop med sambon men huspriserna runt stan är inte att leka med!Lillan är precis som din utomlandsstudent.Tänk vad duktiga de är.Det fanns inte i min tankevärd att jag skulle utomlands för studier när jag var i den åldern!
    Njut av trädgården, våra bloggar finns kvar!

    SvaraRadera