onsdag 25 maj 2011

Jag tror jag blåser bort....

Jisses Amalia vad det blåser! Allt som inte är förankrat får jag hämta hos grannen ;) och inte får jag till några bilder med kameran - försökte mig på att föreviga den fina kombinationen med rödbladiga lönnen och limegula tulpaner men det blåser så löven står rätt ut :)


Vi har trotsat väder och vind och påbörjade förra veckan mitt efterlängdade bygge, Ligusterhäcken står precis på tomtgränsen och man ser min långa perennarabatt, plommonträdet står på grannens tomt och  maken står i min rabatt  :)  - här är en före bild:


och en efter bild:Husen i vårt område är höga och står tätt och det är inte mycket tomt emellan dem, vilket gör att trädgården liksom försvinner mellan  husväggarna men en spalje gör en tydlig markering, och jag upplever en inramning, att trädgården fått en annan vägg än grannens hus. Känslan är helt annorlunda och jag skall plantera klättrare som skall rama in och avskärma ytterligare. Just nu klurar jag på vilka växter jag vill ha, var de skall placeras m.m.

Så nu är jag jättenöjd! Längtar tills ledighelg då jag får mer tid trädgårderi och plantering! :)

17 kommentarer:

 1. Det ser fint ut och blir säkert ännu finare när klätterväxterna kommer igång. En grönblommande vägg!

  En hälsning från Åsa

  SvaraRadera
 2. Så fantastiskt fint Lotta!

  Ska bli spännande att se hur "väggen" blir med klättrande växter.

  Kramar

  Lena

  SvaraRadera
 3. Ja det finns ju en hel del att välja på....men det ser ut att vara plats för många växter.
  Det kommer att bli jättefint...
  Ha det bra. Hoppas det slutar blåsa snart.

  SvaraRadera
 4. Översta fotot ser faktiskt lite roligt ut - med de röda bladen rakt ut!

  Åhå! Vad fint det blev med inramningen!
  Vilken skillnad!
  Något sånt hade jag också kunnat tänka mig, i båda mina trädgårdar!

  Ha det gott och håll i hatten!
  // x-handarbete-pyssel.blogspot.com

  SvaraRadera
 5. Det där kommer nog bli jättefint med växter klättrande.Finns ju massor att välja på.

  SvaraRadera
 6. Ja det är galet vad det blåser! Mina oplanterade växter lever farligt...

  Kommer bli ursnyggt med en grön blommande vägg mot grannen! Finns så många fina klätterväxter...

  Kram

  SvaraRadera
 7. blir ju kanon! blir d ju lättare för katterna att hålla reda på sitt område oxå...*fniss*

  SvaraRadera
 8. Snyggt jobbat med din klätteranordning. Dock tycker jag den första bilden är helt underbar, du har verkligen lyckats att fånga en ögonblicksbild av blåsten. :)

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 9. Neeeej, blås inte bort!
  Fint med lönnen och tulpanerna tillsammans (även i blåsten).
  Bygget låter, och ser, spännande ut.
  Det låter som om det kommer bli helbra när klättrarna kommer igång.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Undrar om det finns någon som inte har mycket att göra i maj??? På jobbet är det fullt upp men snart har vi sommarlov och då ska jag vara mestadels ledig. Hoppas du också har en del ledighet att se fram emot i sommar.

  Fint med "bygget"!. Jag gillar ju också att skärma av på olika sätt. Just nu bygger grannen altan och det innebär att när de sitter på den kommer de titta rakt mot oss, trädgårdslandet, rabatten längs uppfarten...Jag jobbar på grönska!

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Jaaa! En sådan skillnad det blev med den enkelsidiga pergolan... jättebra! Och ännu bättre med fina klättrare.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 12. Trots blåsten blev det en snygg bild på den rödbladiga lönnen tycker jag.

  Det blir bra med spaljén och klättrare som skärm där, en grön vägg.

  Det var länge sedan jag gjorde rabarberchutney, men jag ska nog göra en med ingefära, det är dock ett oprövat recept. :)
  http://www.alltommat.se/recept/Rabarberchutney-8192

  SvaraRadera
 13. Ahh, så himla fint! Vill se mer... :)

  Ha en underbar helg! kram Marie

  SvaraRadera
 14. Wow! Det där bygget var jättesnyggt, Lotta!!!
  Ha en skön helg. Hoppas ni slipper ifrån blåsten nu.

  SvaraRadera
 15. Verkligen fint, här var sonen lycklig över blåsten :)

  SvaraRadera
 16. Oj vilken skillnad det blev med inramningen, jätte fint! Lycka till med "spaljéandet".

  SvaraRadera
 17. Det blev ju jättesnyggt!!!

  /Lillianna

  SvaraRadera