måndag 9 april 2012

Trädgårdsdag idag


Hela dagen idag har jag ägnat mig åt trädgårderi, på ett eller annat sätt. När vi igår satt i bilen på väg hem från stugan, kom jag på att jag inte tvättat utomhus med högtryckstvätten! Stenplattor, trappor, stenar m.m. är alldeles gröna efter vintern. Men när jag vaknade i morse var det snöblask..... men det var bara att klä på sig ordentligt och sätta igång! Man kan väl säga som så, att jag var den enda i området som var ute i trädgården idag..... :)  å andra sidan såg jag flera som var ute och joggade i duggregnet, så de var lika tokiga som mig :) På ett sätt är det bra att det regnar nu, allt det där skvättet som blir när man tvättar med högtryckstvätt, regnar bort och växterna blir rena igen.

När jag skalat av mig de blöta och smutsiga kläderna i tvättstugan, tittade jag till övervintrarna och såg att senaste inköpet blommade! Två dagar innan vi åkte på semester, kom paketet från Borealis så jag stoppade rötterna snabbt i jorden, gav den lite vatten och ställde de ljust men kallt - och så här ser den ut nu:Visst är den fin! Fotot är sådär men det var lite bråttom..... jag ställde ut den i lilla växthuset och samtidigt som jag skulle ta en bild, så hade jag fullt upp att hindra Tiger från att äta på den :) 

Kom i håg: måste skaffa någon form av nätdörr till växthuset innan vårvärmen kommer och skjutdörren skall stå öppen, annars kommer allt bli uppätet :)

Jag har också fått fler frön i jorden, lite sent kanske men jag hoppas inte det gör något. Nyss uppdaterade jag min sålista och nytt för i år är Äppelgurka - skall bli spännande - någon som odlat den?

 Härligt att vara igång med trädgården! Det är också härligt att det är ljust så länge på kvällen! Det är jättestor skillnad nu, mot innan vi åkte på resan och jag ser fram emot att kunna vara ute efter jobbet, pyssla och dona.

Jobbet..... japp, i morgon är det dags igen, kan väl gissa hur skrivbordet ser ut efter tre veckors frånvaro :)

 Önskar alla en bra vårvecka  ♥♥♥15 kommentarer:

 1. Imponerad att du klarat av en trädgårdsdag i detta väder! Men när viljan är tillräckligt stark...
  Själv har jag mest hållit mig inomhus idag.

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat att trotsa vädret. Jag har inte kommit igång med mina sådder, och jag börjar undra om det blir några i år...
  Vilken läcker växt!
  Ha en fin vecka.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Nu blev jag påmind om att jag behöver tvätta taket på Lugnet. Det har inte blivit gjort ännu.

  Här har det varit inomhus väder idag. Visserligen uppehåll men kallt och grått. Dessutom var vi bjudna på 4-årskalas.

  Nya tag på jobbet i morgon efter 10 dagar ledighet. Håller tummarna för varmare väder till helgen. Hoppas kan man ju!

  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Heisann!

  Herlige bilder fra aprils flora.
  Til søndag er det vårens Blogger's Sunday Walk- blir du med?

  SvaraRadera
 5. Inte dåligt att vara ute i detta ruskväder som varit idag! Men det är ju skönt att det nu är gjort:) Vilken liten marodör han är den där Tiger:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Fina bilder från Mexico!nyfiken på fler bilder! Det var flitigt gjort i ruskvädret och smart när det ändå är blött!
  Mariana

  SvaraRadera
 7. Du är flitig och effektiv som vanligt! Högtryckstvätt i snöblask!:) Häftig kalla, förstår att du blev lycklig!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 8. Alla väder är bra väder med rätta kläder???? Duktig du var som gjorde "skitgörat" när det var busigt..
  Att en Tiger ska vara lika glad för växter, som Matte?? Konstiga djur /alltså både Du o han// det finns i vår herres hage.
  Vårkramar från ett regnigt Skåne ock.
  Ninne

  SvaraRadera
 9. Här har jag också varit i trädgården hela dan, trots kyla, men jag trivs ändå, om man bara håller igång(o det gör man ju), så fryser man inte. Men 5 grader är ganska trist/kallt väder att skura trädgårdmöbler i...Hua, så kallt om fingrarna.
  Jag har fortsatt gräva skit till alla rosor, så nu har jag dyngan nere! Hoppas på ett bra rosår, verkar som om de klarat denna vintern bättre än de två senaste.
  Ja, jobb i morrn, men helt ok, efter fyra lediga, sköna dagar med trädgårdsjobb, god mat o familjen på besök.
  Ha det gott - fyra dar ska vi väl orka med...innan ledigt igen...
  Lena

  SvaraRadera
 10. Nämen va duktig du är. Själv låg jag inne i soffan hela dagen...hihi. //Helen

  SvaraRadera
 11. Vist är det härligt med ljusare kvällar så man även på vardagarna hinner se att man har en trädgård
  ha det så gott
  maggan

  SvaraRadera
 12. Högtryckstvätt, ja, det skulle jag med behöva. Härligt paket du fått! Alltid lika kul när det kommer post i form av paket.

  SvaraRadera
 13. Hejsan!

  Har provat äppelgurkan och tyckte "så där", men vi tycker olika och det är så roligt att prova på nya sorter. Provade också djungelgurkan och den vbar riktigt god att äta som snacks och dela mitt av till sallad. Men man fick ta dem små för annars blev den lite bitter. Ska prova på bärskatta och svampgurka för jag tänker bli egen försörjande av tvättsvamp hädanefter "ler", ska bli roligt att se hur det blir.
  Mitt odlingshus ska stå framför jordgubbslandet där jag på en bild grävt bort grästuvorna. Det blir ca 9 kvadratmeter stort så där kan jag exprimentera med växter framöver, för jag ska bara ha en gång att stå på som golv. Får ju ett fönsterrum sedan när garaget byggs och där vill jag ha doftfria sorter och plats för att greja med jord och sitta med en god kopp kaffe. Tur att mannen föreslog att han kunde bygga ett för annars hade det nog bara blivit ett 3 kvadratmeter stort hus enbart för tomater och gurka.
  Sen gjorde jag en hög odlingsbädd för allt under jord och en mindre hög för ärtor och allt över jord. Jag gillar ju det lite grova så jag tror det blir bra och äntligen ska jag väl få mina tomater fina, för med de senaste sommrarna med torka eller regn så har de ruttnat underifrån.
  Melonerna har ju fått ett eget melonskåp för hädanefter så kan jag ju sätta ut allt i växthuset så då ska jag pyssla om dem lite extra och vattenmelonen ska få slingra sig i växthuset bland allt annat. Ska bli roligt att bli med växthus igen och att få det som man vill gillar jag. Skulle nog behöva rengöra mina ölandsplattor men vill ha lite mossa kvar på dem för jösses vad hala de blir i regn, och då stoppar lite mossa upp i halkfarten. Brukar ta stålborsten efter regn vartefter så det inte blir för mycket och nu väntar jag bara på lite mer värme så jag kan börja gräva runt allt och rensa. Växthuaprojektet ligger i via några veckor för mann en är fortfarande veckopendlare och golf står högst på listan just nu "ler". Men det går fort bara man sätter igång och mina plantor är än bara typ 10 cm höga. Ha det gott däröver och hoppas du har mer uppehåll än jag. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 14. Jag odlade Äppelgurka förra året och blev jättenöjd. Ska odla den i år igen.
  Kram!

  SvaraRadera
 15. Idag ahr vi haft ritkgit fint väder som inbjöd till att trädgårdera, men påskdagarna, nej, då var det för ruggigt. Det kan ju bero på att det inte finns jättemycket att göra så länge snön finns kvar?

  Jag ser att du varit till Mexico - det ser jättefint ut på bilderna!

  SvaraRadera