söndag 8 april 2012

Hibiskushäck


I Mexico (det här kommer ni få läsa många gånger :), vid vårt hotell fanns det jättefina grönområden och överallt växte det fina, vältrimmade häckar,av Hibiskus! Visst blir ni lite avis?! Det var jättefint och varje dag var det en ny blomma som blommade, oftast i rött eller orange. Ibland såg jag när städerskan gick ut med en liten korg och knipsade av blommor, som hon sedan dekorerade med på hotellrummen.

Överallt såg jag Hibiskushäckar och större buskar, nästan som ett träd som blommade så fint, det förvånade mig lite att den klarade av den karga, torra jorden - trodde den var en "grinig" växt, jag har då aldrig klarat av den som krukväxt, trots att jag inte vattnar ofta :)Mer blomning stod Bouganvilla för, den klättrade upp i palmerna, i träden,
i pergolan eller utmed husväggar.Sista bilden är ett "typiskt" hus i en by, var de inte vitkalkade så var de orange, gula eller röda och otroligt charmiga. Åkte man ut ur byarna så såg husen mycket annorlunda ut men det kommer jag att återkomma till senare.

Japp, nu har jag kommit så långt att jag börjat gå igenom Mexicobilderna, då och då kommer det dyka upp bilder och inlägg från resan, skall bara strukturera mig lite :)

*

Nu är vi tillbaka i stan igen. Vädret idag var fortfarande kyligt men inte lika mycket vind som igår, och jag hoppas det kan bli en trädgårdsdag i morgon! Såg att mina mörka julrosor blommar så fint och det måste jag ju njuta av :)

Ha en skön söndagskväll  ♥

8 kommentarer:

 1. En hibiskushäck hade ju inte varit fel! Härliga bilder. Ser fram emot fler.
  Ha det fint.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Blommande "vilda" hibiskus och bouganvilla är ju inte "kattskit" precis så det får du gärna visa:) Underbart att vila färgsuktande ögon på sådana bilder:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Trevligt att få se lite från din resa - hibiskusblomman är ju helt underbar!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Så vackert! Ser fram emot mer bilder från din resa! Trevlig fortsättning på påsken!

  SvaraRadera
 5. Jag som kan sukteaefter en rosmarinhäch...hibiskus har jag aldrig tänkt mig i häckform. Så läckert.
  Är väldigt nyfiken på Mexicobilder.
  Virknål nr 5 använder jag till pläden. Kommer att ta en evighet men å andra sidan kan den redan börja värma benen under arbetetsgång :))Hihi...
  Och raka ränder.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 6. Jeg kom tilfældigt forbi din blog.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha` en god 2. påskedag.

  SvaraRadera
 7. Oj vad härligt med hibiskushäckar!! Jag blir alltid lika imponerad - och avundsjuk - när jag är söderöver och ser häckar av rosmarin mm... Ni verkar ha haft en mysig påskhelg i stugan, hoppas veckan blir bra och att du får ordning på det sista av jetlagen!

  Kram Birgit

  SvaraRadera