onsdag 18 april 2012

recover....japp, nu bröt det ut, det där killet i halsen blev en rejäl förkylning och jag håller mig hemma idag och tar det lungt. Det började igår, den kunde ju väntat en dag, för i går så busade kollegorna lite med mig :)

Jag fick ett gratulationskort på jobbet, där det stod att jag skulle boka in tisdag kl 15.00 och jag fick inte ha bilen med till jobbet - gissa om jag var nyfiken! Så 15.00 blev jag körd låååångt ut på landet, till Skårs gård, där jag blev överraskad med god mat, gratulerande kollegor, blommor, fotbad med hemmagjord, naturlig skrubb, och när vi satt med fötterna i skönt fotbad, så serverades det vin och goda ostar! Gissa om att jag blev överraskad!!!!! och glad förstås!!   Det är inte så dumt att fylla jämna år  :) Tack än en gång för en trevlig eftermiddag-kväll ♥

Fotskrubben vi fick prova var gjord av 1 - nässlor, 2 - kaffe-kokos, 3 - vildrosor, och vi blev visade hur man kan tillverka en skrubb själv och här kommer några recept som ni måste prova!

Rosenskrubb - för kärlek och välbefinnande
1,5 dl muskvadosocker
1 dl olja, tex solrosolja
5 droppar eterisk limeolja eller annan doftolja
Mixa alla ingredienser med mixerstav. Förvari i ren burk med lock, hållbar i 6 mån.

Björkskrubb/nässelskrubb  - beroende på vad för material som finns.
4 dl förska björklöv
1,5 dl finmalet oblekt havssalt (skall skrubben användas i ansiktet, byter man ut saltet mot socker)
1 dl olja
1 tsk rivet citronskal
1 msk honung/ eller pressad citronsaft.
Mixa och förvara i burk

Citronmeliss
2 dl strösocker
1 dl hackade citronmelissblad
1 dl olja
1 tsk rivet citronskal
1 knivsudd vaniljfrön
Mixa socker och örter, blanda ned olja citronskall och vaniljfrö
Förvaras i burk.

Tänk vad skönt att en ljummen kväll, sitta ute i trädgården med fotbad och fotskrubb! Så se nu till att ha ett bra kryddland i sommar! Själv så rensade och platnerade jag kryddor i mitt kryddland i helgen, fyllde på med nya kryddor som ersättning för de som inte klarat vintern. Jag satte för några gamla fönster som skydd för kalla nätter - och tur var väl det med tanke på gårdagens oväder som överraskade alla i Göteborg!
(Snö-hagelkorn gjorde vägarna glashala och många hade satt på sommardäck........ gissa hur det såg ut på vägarna!) Det jag saknar nu är pepparmynta! Hade en planta som jag av misstag rensade bort, pepparmynta är rätt aggressiv så jag grävde upp och skulle plantera i kruka men så råkade jag slänga bort allt.......... skall se om jag hittar den i handeln, annars får jag tigga till mig några sticklingar av någon trädgårdsvän *blink-blink*

Tack för kommentarer jag fick om inlägget om skogsbacken! Känns bra med alla heja-rop :) och jag inser att jag får förlika mig med mossan, använda den istället för att hata den. Skall söka inspiration efter fler lättskötta perenner som passar i massplanteringar.

Så det blir till att kurera mig idag och ta det lite lungt, skall passa på att läsa lite i bloggvärlden och se vad ni andra har för er.

Ha en bra onsdag
6 kommentarer:

 1. Ojoj, Pepparmynta!!! Jag lät min planta husera fritt ett tag, och när jag grävde bort mitt gamla jordgubbsland började det plötsligt lukta starkt av mynta... Det var helt fullt av rötter bland jordgubbarna!
  Krya på dig! /Caroline

  SvaraRadera
 2. Krya på di!! Vilken underbar överraskning från dina arbetskamrater:) Mynta har jag på ett ställe uppe vid stallet, du får ta hur mycket du vill om du kommer hit eller vill du att jag ska skicka dig en bit? Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Krya på dej och grattis i efterskott!!
  Lite fotskrubb skulle inte vara så dumt till förhärdade trädgårdsfötter...
  Mariana

  SvaraRadera
 4. och så kan man äta upp det sen... eller :)

  SvaraRadera
 5. Har inte koltrasten kommit till dina trakter ännu? Här har vi hört ett tag nu. Det låter så mysigt. Hoppas att du piggnar till! Kram från Lisa i Örebro.

  SvaraRadera
 6. Det går lite si och så med sådderna här också och jag har inte heller extraljus. Men det kommer väl igång så småningom.

  Vilken härlig överraskning de hade för dig!

  Krya på dig nu så du kan ta tag i skogsbacken igen till helgen.

  Kram!

  SvaraRadera