söndag 22 april 2012

Nytt i Lottas trädgård :)Vi (jag och Johanna) började lördagen med ett loppisbesök men hittade inga direkta fynd, så vi fortsatte till Blomsterlandet där jag ville titta på amerikanska blåbär och tja, ni kan väl gissa hur det slutade.........
En full vagn förstås!!! Förstår inte detta........ ;) 4 blåbär och kryddor för min del.

Nu är det ju som så att Johanna och David skall hyra ett hus och flytta ihop liksom, flytta ut på landet och då önskas det örtagård och jordgubbsland så även Johanna handlade! Jordgubbarna och kryddorna är nu planterade i tråg så de kan växa till sig tills det är dag för flytt.

Efter säsongens första trädgårdsfika, gjorde jag klart landet för blåbären, det skall vara ogödslad torv och det hade jag köpt med mig, bottnade med trädgårdskompost så jag hoppas de får en bra start.Köpte två olika sorter, två av varje, visst är de självfertila men olika sorter ökar chansen för god skörd.Spännande! När vi var i affären tittade jag också på Hallon - isch vad dyra de är!!! Hallonplantor som man vill ha minst 10 st, gärna både sommarhallon och hösthallon  - jag blir ju urfattig!!!

Hur skall jag tänka - leta efter billigaste, bästa erbjudande eller tänka på bästa kvalite och köpa enstaka dyra?  Alla råd tas tacksamt emot :)

Idag, söndag, i skrivande stund, duggregnar det, perfekt för mina nyplanterade plantor men trist trädgårdsväder - kanske blir det shopping idag? Bullbak?

Ha en skön söndag ♥♥♥

16 kommentarer:

 1. Gott med blåbär! Även här regnar det och jag laddar för att gå ut i skogen med min Mullegrupp. Känns inte lika lockande den här söndagen som det brukar göra...

  SvaraRadera
 2. Grattis till blåbärsbuskarna! Jag har två och är så glad för dem! Förra året fick vi vår första lilla skörd och i år är det mängder med knopp i dem. Och bären är ju så goda! Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Dom blir så goda dom där Blåbären!
  Synd att du inte bor närmare för vi ska gräva upp några Hallonplantor.
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Men så roligt att Johanna ska bli sambo, på landet. Det låter som att hon har ett odlingsintresse som gror.

  När det gäller hallonen tycker jag du ska efterlysa plantor från bloggare på rimligt avstånd från dig. Jag hade kunna skicka någon men de är nog lite väl stora att stoppas på posten är jag rädd. Hallon förökar sig så jag tror nog det finns folk nära dig som har att dela med sig av.

  Nu hoppas jag du får en mysig söndag. Jag ska baka bröd och sen ge mig ut i gråvädret för att klippa rosor bla.
  I kväll blir det Zumba med Erica som ledare.

  Kramar!

  SvaraRadera
 5. Mmm... ljuvligt med egna bär inpå knuten :)
  Hoppas du finner en fin hallonsort till ett lagom pris.
  Trevlig dag / Bea

  SvaraRadera
 6. Åh.. så roligt att du hittade lite blåbär.. och det var väl smart att ta två olika sorter. Så du tänker en ganska stor plantering med både hallon o blåbär, lyckos dig som har platsen för det. Men förstås kan ju ta bort några raringar och plantera några här också förstås. Så spännande att J ska flytta till hus och ha trädgård, en ny fas i livet och precis så som det ska vara. Kram och ha en bra söndag.. skönjer lite ljusning på förkylningsfronten... känns gött idag/Moa

  SvaraRadera
 7. Planterade Blåbär förra året och fick ganska många bär för att vara första året.Bra när man kan plocka bär i sin egen trädgård.MVH

  SvaraRadera
 8. Jag fick blåbär för något år sedan av en otroligt kunnig trädgårdsman. Han hade med sig rhododendronjord som de skulle planteras i. Enligt honom trivs de i riktigt sur jord- fast det kanske du redan visste.

  Hoppas du kan få tag i bra hallonplantor. Det är jag riktigt ledsen att jag måste lämna på kollo, det var ju helt underbart att kunna plocka och äta solvarma i somras.

  Ha en fin söndag!

  Kramar

  SvaraRadera
 9. Det blir nog goda bär! : ) Köpte själv tre olika blåbär förra året, så jag hoppas jag med.

  Kramar Camilla

  SvaraRadera
 10. Jag vet inte vad du vill ha för sorts hallon men jag har en tålig sort som ger stora bär, tycker om dem,det kommer nya skott varje vår, hur mycket som helst, vill du ha kan jag skicka när det går här, än är det för tidigt. Det finns ju gula hallon med, det har jag inte men har tänkt köpa mig en planta:)

  SvaraRadera
 11. Du kan nog få hallon plantor av folk. Du skulle kunna få av mig också, jag skall ner till Göteborg på lördag. Har du inte fått tag i någon annan som ger bort så hör av dig.//Britt

  SvaraRadera
 12. Du har väl ingen kalk i jorden... Vi äter färska blåbär nästen en månad, härligt :)

  SvaraRadera
 13. härligt att få plocka blåbär på egna tomten:)
  Ha en underbar söndag!!

  SvaraRadera
 14. Vilken mysig och hemtrevlig blogg:) Jag tänkte följa dig men hittar varken facebook eller twitter???
  Vill du ha lantlig inspiration samt delta i en tävling, kan du kolla in min blogg:)
  Ha en kanonvecka.

  LOVE Maria på inredningsvis

  SvaraRadera
 15. Blåbär vill vi också ha och jag funderar på om man kan odla dem i pallkrage? Hallon behöver du ju inte köpa! Dom sprider sig som galningar och man gräver ju bort skott varje år - bra om man vill dela med sig =) Jag föredrar hösthallone eftersom de aldrig innehåller någon mask!!!
  Visst är det härligt att ungarna ärvt en del av vårt intresse! Min äldsta dotter flyttade till ett parhus (hyres) för en månad sedan och hon är redan i full färd med trädgården där. Jag tänker överraska henne med ett par tomat och gurkplantor så snart vädret tillåter =P Det tror jag hon gillar!
  Ha en fin vecka / Kram gittan

  SvaraRadera
 16. Om du bodde här i härheten skulle du kunna komma och hämta hur många hallonplantor som helst! Sort: Mormorshallon.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera