måndag 16 april 2012

Dagens trädgårdsjobb


...... har varit att beskära lite buskar; Buddlejan klippte jag ned till hälften och klippet satte jag i en kruka med jord, kanske rotar sig någon. Även den buske jag tror är brokbladig Fläder har jag klippt och samma där - sticklingar i jord.

Sedan har jag krattat........ mossa! Alltså - hur gör ni med mossan i gräsmattan? Är det någon ide att kratta bort så mycket jag kan, eller kommer den tillbaka? Jag lägger inte tid och pengar på att köra någon maskin eller lägga ny gräsmatta. Något undermedel?

Det var en kall vind idag så jag var bara ute två timmar, jag flyttade en vinröd Aluntrot till den vinröda Julrosen, det blev ett fint par :)

Mycket rosa nu, bl a den jättesöta, vilda Nunneörten som dyker upp här och där.


Nu trädgårdstv :)

11 kommentarer:

 1. Vi har gott om mossa här i gräsmattan men den får vara. Grönt och mjukt! Vill inte använda gifter men har heller inte tid, lust eller kraft att kratta bort den.

  Att klippa buskar är kul tycker jag och i år har jag planterat ut en av de två tibastplantorna jag fick av dig förra året. Den andra får stå i kruka lite till i väntan på perfekta platsen.

  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Har förlikat mig med mossan för länge sedan :) njut av det gröna o mjuka;) Usch nyss snöade det här... / kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Mossan har numera hamnat under markduk och grus:)) Hoppas att vädret är lite stabilare i morgon för jag tänkte mig att klippa lite i buskar och klematis. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Jeg kom bare lige forbi.
  Smukt billede.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvaraRadera
 5. Mossa är mjukt!
  Det jag har hört/läst är att ju mer man rotar runt i mossan desto fler sporer flyger runt och kan växa till. Inte bra! Däremot ska man visst gödsla gräset ordentligt så att det kan ta fart och kväva mossan som visst bara växer där gräset inte orkar.
  Lycka till!
  //Ulrika

  SvaraRadera
 6. Mossa är snyggt! Det låter för övrigt underbart att klippa. Idag var den första soliga dagen på såååå länge hos mig. Å vad gjorde jag? Satt på mitt kontor.

  SvaraRadera
 7. Gödsla så gräset växer.
  Det är vad jag gör.
  Mwen det är en rätt skuggig gräsmatta så det ärmycket mossa ändå....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 8. Nu på våren innan gräset har börjat växa ser det väldigt mossigt ut. Se till att gräsmattan får vad den behöver med gödslingar och klippningar så tar den nog över. Vad du än gör så kör inte med mossrivare... Det blir bara mer mossa av det hela.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Nämen-Lotta! Så bra idé med buddlejasticklingar! DET måste jag prova!
  Ang mossa såhar jag 'världens bästa idé': Ta på dig solglasögon så ser du inte om det är gräs eller mossa...;)))!
  Visst kan man kratta bort mossa - för säsongen i bästa fall. Du kan ju också pröva att toppdressa efter att du har krattat. Kanske hjälper det gräset på traven och då blir det per automatik mindre mossa. Så vitt jag begriper så bör man upprepa detta varje vår - hur kul e' de'?
  Idag får jag 'kratta' hagel - fyj för den onämnbara!
  Anja

  SvaraRadera
 10. Det verkar som om alla är av samma åsikt som jag...mossa är mjukt! ;o) Jag har gett upp jakten på den mossfria gräsmattan, man blir bara besviken när den kommer tillbaka igen...och igen.

  Kramar

  SvaraRadera