lördag 18 februari 2012

Tråkdag.....


Usch vad jag blir grinig när det är så trist väder! Det som var så ljuvligt igår, strålande sol och tö och tempen visade +15° i vinkastet! Idag snöblask-regn, kallt och eländigt och jag fryser! 

Tur att jag har fina rosor som ger färg i sinnet idag *tack till mannen i mitt liv* , en ensam ros gör sig bra i grå keramikvasen som är ett loppisfynd.
Vi åkte på loppis i dag igen - det här med loppisbesök har nästan blivit ett beroende - tänk om jag inte åker dit och missar något?! Idag hittade jag en fin tallrikshylla som nu är tvättad och står på tork och skall målas antikvit, har lite färg över från ommålningen av vitrinskåpet, tallrikshyllan skall sättas upp i "stugan vid havet" (syster yster: - David och jag har hittat den perfekta platsen och vi kommer få det fint med de gamla tallrikarna som nu sitter på väggen, lita på oss :)

Ikväll blir det middag här hemma med farfar och sällskap, så jag skall strax städa och greja i ordning i matsalen - där har jag tillfälligt haft min "verkstad" till med ommålning och annat, så det behövs verkligen städas, jag är nämligen en liten slarver och breder gärna ut mig med alla prylar...... och är dåligt på att plocka undan ;)

Hoppas ni får en fin lördag ♥
12 kommentarer:

 1. en sån här regnig dag ville jag inte ens ta mej till loppis :)

  SvaraRadera
 2. Håller med dig om att det är en trist och regnig dag - MEN snön regnar bort och det njuter jag av:)) Skulle varit kul att åka på loppis men jag vet inte så många ställen och jag är en mes när det gäller att köra i stan:( Ska bli kul att få se resultatet från stugan när allt är på plats:) Kram/Monne

  SvaraRadera
 3. Ja fy sjutton viket väder.Det ösregnar och blåser.Knappt man vill titta ut.Snön rasar från taket det dånar ibland.Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 4. Jag håller med. Trots att jag inte är frisker ännu så kändes det skönare när man fick dra ner persiennerna pga av solen. Här är det plusgrade, lite snö har kommit, men jag ser lite takdropp här och där. Hoppas detta är ett tecken på att våren äntligen är på G!Ha en mysig kväll!//Helen

  SvaraRadera
 5. Japp, regn på tvären är alltid lika trevligt:)). Men snön regnar bort, och det är bra! Vad roligt att du hittade en tallrikshylla!
  Jag har också varit på loppis, men inte köpte jag något denna gången heller:).
  Ha en fortsatt skön helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 7. Japp en stor tråkdag!! Här yr snön från alla kanter...
  Ha en alldeles underbar helg!!

  SvaraRadera
 8. Hejsan!

  Visst blir man lite less och klart man ska ha något med sig därifrån "ler". Håller på att tömma överallt och skänka tillbaka till loppisarna så jag kan köpa lite nya saker att pyssla med och se på. Det är ju de billiga fynden som kan få igång fantasin för de dyra hantverken finns liksom bara. Har en massa i trä så nu försöker jag använda allt till något för sakerna ska ju användas, för att bara fara fram med dammvippa har jag liksom ledsnat på. Nej nu ska jag till storstaden och prova att åka pendeltågen och förhoppningsvis slipper jag kliva av p.g.a yrsel, man måste ju testa för jag skulle gärna vilja bo på Mallorca eller någon vårvarm vinterställe när mannen blir dagledig, iallafall någon månad. Vi får se annars får det bli lite bilresor när höststormarna viner runt knuten, men så lång flygning som till Mexico kommer jag nog inte mer, så du får se till att visa bilder och berätta. Det kommer en vår så håll ut, Karina.

  SvaraRadera
 9. Här har vi snöslask
  kul med loppisfynd
  ha det så gott
  maggan

  SvaraRadera
 10. Visst får man hålla sig ibland från att ta med för mycket hem från lopppis, men ofta är det ju mycket roligare med gamla saker än med nya, eller hur? Rosen i din gamla vas blev ju supersnyggt.
  Allt gott,
  Eva

  SvaraRadera
 11. Hej Lotta
  Du hade en fråga till mej.Du undrade vilket sätt jag föredrar till att rota pelargonsticklingar.Jag sätter dom helst i jord.Och så får det inte bli för fuktigt de ruttnar så lätt och får de där hemska svarta benen. Men så brukar jag göra.MVH.

  SvaraRadera
 12. Hej Lotta. Det är alltid så trevligt att läsa dina rader, även om inte solen skiner just nu. Men ljuset i bilden av regnet och den fina rosen är hoppfull.

  Jag gillar också loppis, men vet aldrig ett fynd kan vänta :-). Jag breder också ut mej ocj plötsligt så SER jag det. Just nu har jag ramar ocj bilder framme. Ska fixa med det en stund nu innan jobbet.

  Stugan vid havet, vad det låter trevligt........................

  Kram och ha en skön vecka.
  // Lissen

  SvaraRadera