söndag 19 februari 2012

Ser man på....Det rör sig i krukorna! Dahliasådden var snabb, tog bara ett par dagar på sig för att titta upp - det gillar jag :)Funderar på: när de är omskolande och klara, kommit en bit på väg - skall de toppas eller något sådant? Det är första gången jag sår Dahlior så alla tips tas tacksamt emot :)

Ha en skön söndag


11 kommentarer:

 1. Kul med "snabba" sådder:) Jag brukar för det mesta toppa mina plantor oavsett vad det är. Det blir ju knubbigare plantor då:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Härligt då det gror :=)

  Även mina frön av Dahlia har grott fint.
  Skolar om då de första 'riktiga' bladet/bladen har vuxit fram med 1 planta/kruka.
  Toppar då dom har vuxit till sig lite större för att bli tätare.

  SvaraRadera
 3. Spännande! Jag har inte sått dahlior men förmodar att de ska toppas efter ett tag. De flesta växter mår bäst av det (inte tomat och gurka och liknande som man vill ha på höjden).

  Hoppas du har en fin söndag!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Härligt det gror hos dig! Jag har aldrig sått dahlia.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Tror du fått de svar du behöver och tur är väl det, jag har ju inga att ge!
  Det enda jag kan ge i det här läget är en önskan om att du får en fin vecka.

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Åååå, Dahlior vill jag också ha....
  Ha det bra :).

  SvaraRadera
 7. Iår sår jag inga dahlior
  du planterar om när de är lite större
  och du kommer nog att hinna toppa dom ett par gånger innan det är dags för utplantering dahlior vill gärna ränna iväg och bli lite rangliga
  till hösten är det bara att gräva upp knölarna och spara dom till nästa år
  ha det så gott
  maggan

  SvaraRadera
 8. Jag har heller aldrig sått dahlior, man tror ju inte att dom ska hinna bli stora. Däremot så har jag beställt en massa...längtar! Kanske man ska prova så nästa år, vart beställer ni fröer?
  Ulrika

  SvaraRadera
 9. Just det ... det var ju det jag skulle prova en gång.
  Tänker varje år men du vet vissa saker blir liksom inte av.
  Skall bli kul och se hur dina blir.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 10. Har heller aldrig sått dahlior men flera har ju svarat så det är ju klart.. ! Undrar om jag får sått lite i veckan har ju faktiskt fått köpt såjord.. så det är väl bara o sätt fart. Varit på Yoga nu ikväll så nu är jag härligt matt i kroppen o slö, helt underbart gött känns det. Såg att du börjat springa mer o mer så himla redig du är. Så du väntar på lite bilder av stolar.. jo det är på G.. har målat dem en gång och ska ge mig på dem en gång till innan jag fotar igen. Får se om jag kan fixa den där fliken du pratade om har på börjat o tänkt men får testa med nästa inlägg om den lägger sig rätt annars skriker jag på hjälp.. högt så du hör! Kram och ha det gott även om du jobbar.. ♥

  SvaraRadera
 11. Härligt när det börjar gro!! Jag går och kikar på mina chilis om de ska gro snart... :) Har sått dahlior några gånger men missat att sköta dem på sommaren, de får lätt bladlus tror jag. Hoppas det går bättre för dig men det gör det säkert!

  Kram

  SvaraRadera