söndag 12 februari 2012

CitronträdJapp, nu är jag ägare till ett citronträd :) Jag har lyckats få mitt lilla citrusträd, "citrus pursha" att frodas i två år nu, så det var dags att utöka samlingen med ett äkta citronträd och två härligt mogna citroner är nog snart klara för skörd. Trädet står nu i källaren, svalt men vid fönster i väntan på att få komma ut i vinkastet.Idag har jag avslutat projekt vitrinskåp och nu skall bara porslinsknopparna sättas fast och trots  målarpenselränderna är jag riktigt nöjd, när det kommit på plats i stugan, skall jag visa hur det ser ut.

Och så äntligen ! kom jag till skott med första sådden!!! Riktigt kul faktiskt, att gräva lite i jorden och pilla ned små frön i krukorna. I år gör jag en sålista efter inspiration av Anja, och jag fick anlitat Johanna för experthjälp, för att få till listan som jag ville - vill ni se, finns en bild (bild på grodd med hjärtblad) i menyn till höger, klicka på den så får ni se vad jag sått hitills :)
Jag tar det lite lugnt med sådderna innan vår resa och det blir nog mest sommarblommor i år, perenner kräver tidig sådd och mer skötsel.

Och så var denna helg över..... så fort det gick! Men vilket väder vi hade idag! Strålande sol och på promenade så var det vårkänslor och fåglarna kvittrade och det var så härligt! Nu är verkligen vårlängtan stor - tänk när man kan köpa de första penseérna........    *längtar*    

♥♥♥


13 kommentarer:

 1. Härligt med dessa citrus träd.Och som dom doftar när de blommar.Härligt.Kram

  SvaraRadera
 2. Vilka fräscha citroner....härligt gula. När skördar du dem? Perennsådder tycker jag är enkla....om man sår nu så kan man ställa ut under snö (om det finns någon), sen sköter de sig själva om man bara håller fuktigt:) Kram Helen

  SvaraRadera
 3. Åh vilket fint citronträd! Mitt dog tyvärr vintern 2010, saknar det mycket.
  Spännande med vitrinskåpet, roligt att få se det färdiga resultatet:)).
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Åååå, ett eget citronträd vill jag också ha.... ;-)

  SvaraRadera
 5. Fin och mysig blogg du har! Kan tipsa om en annan fin blogg: frokengren.blogspot.com som du kanske gillar.
  Mvh Västkusten

  SvaraRadera
 6. Jag funderar allvarligt på att skaffa mig ett citronträd. Lite väl dyra för att sen dö men jag får väl se till att hålla det vid liv då.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Oh wow så fint det där exemplaret var!!! Har en liten frösådd planta som växer sakta.... men är mig så kär. Det var min syster som hade en citron i sitt kylskåp där flera kärnor börjat växa inuti citronen som nu är mitt lilla 'träd'. Haha,,... ja träd kan man nog inte kalla det ännu dock, men snart kanske.

  Vad härligt att ha två!!!

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 8. Vilket härligt citronträd Lotta! Hemmaodlad citron i februari är inte dumt alls. Jag är så glad i mitt citronträd. Det fick minst 10 citroner och nu ska vi snart skörda den sista. :) Det har just blommat flitigt så jag hoppas på fler frukter efter sommaren. Ha en skön vecka! Kram Karin

  SvaraRadera
 9. Mmm... vackert, fräscht och trevligt med eget citronträd!
  Ja, nu river och sliter det i "sånerven" och rätt skönt att komma igång med de små fröna :)
  Ha en fin Alla hjärtans dag! /Bea

  SvaraRadera
 10. Vilket fint träd! Är sugen på ett nytt ny bör jag har övervintringsmöjlighet. Får bli när min köpfria månad är slut...

  Jag sådde oxå första fröerna i helgen, härligt!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Åhh.. Grattis till lilla trädet och lycka till med det =). Spännande o se slutresultatet med ditt skåp, visst är det kul att fixa o dona.. Å jo jag ska måla och klä om du Lotta trots dina ord *ler*. Ska visa en bild på en stol som är omgjord den är så himla snygg och för den billiga penning jag köpte stolarna för så gör det inte så mycket.. OM jag skulle ångra mig en dag. Din lilla sålista i sidan var ju hur fin som helst.. var det krångligt att få till tro?.. ja nu är snart alla hjärtans dag snart slut men jag ger dig en ♥ kram i alla fall.. Monica

  SvaraRadera
 12. Så härligt med ett citrusträd! Jag bodde under några år i Spanien och hade då citrus på min terass. Saknar dem ;-)
  Lycka Till!
  Lo

  SvaraRadera
 13. Kul, jag hade ett eget frösådd så där tjugo år eller mer, men men...

  SvaraRadera