lördag 11 februari 2012

Lördagsvin.......Hur har ni det i stugorna i kylan? Vad gör ni om dagarna i väntan på våren? Gör ni som jag? Pysslar och donar inomhus - kanske något renoveringsprojekt? Lite frösådder? Köper lockande tulpaner och vårlökar? Åker på loppis och fyndar kommande trädgårdsgrejor? Står i köket och lagar god lördagsmiddag och korkat upp vinflaskan? Spara då vinkorken!!!! Så kan ni göra så här:Jag har ingen aning om vems bilden är, jag hittade den på Pinterest och försökte verkligen spåra ägaren, för jag tycker inte om att använda andras bilder, utan att länka/ange ägaren men jag hittade inte vems bilden är, men tipset är toppen!

Idag har vi varit på loppis igen och fynden idag var bl a en jättefin trädgårdsfilt för 70 kr, (hänger på tork i tvättstugan) som jag tror skall ha i korgstolen i växthuset eller i hängmattan, en vas......... visst är jag hopplös när det gäller vaser!!Men jag kan inte låta bli!

Sedan har jag målat om vitrinskåpet och  svär lite över att vattenbaserad färg inte flyter ut på samma sätt som oljebaserad, men får väl lära mig att inte vara så petnoga! Det är ju inte ett fabrikstillverkat skåp........  och så har jag gjort lite "hushållsjobb", tvätt och sådant ni vet.

Hämtat min kamera och det är helt ok att betala 300 kr för en dammfri kamera och objektiv! Och så har jag äntligen köpt såjord! Så i morgon skall jag så både jätteverbena (lite för sent) och chili & basilika.

Nu blir det lördagsmat - latmans mat - och så skall jag korka upp en flaska - vill ju ha korken!
Ha en fortsatt skön helg ♥17 kommentarer:

 1. Idag har jag sått chili, tomat och två sorters paprika. Kunde inte hålla mig längre. Hoppas jag får till bra plats för de små när de väl grott.

  Har annars mest städat och tvättat idag tror jag. Ska ju göras det också.

  Filt är bra att fynda. Det är ju inte alltid som de är så fräscha efter en säsong. Kan råka glömmas ute eller ta skada av fukt i diverse växthus och liknande. Bra att inte ha betalt en förmögenhet då.

  Ha en fin kväll!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag vilar mest nu. Drog på mig nån förkylning för 14 dar sen o fick antibiotika mot halsfluss förra helgen och kände mig jättebra efter 3 dagar så då började jag på en ny arbetsprövningsplats. Igår fick jag feber igen, så det är soffan under filten som gäller. När jag orkar sår jag lite fröer o kollar andras bloggar. Trevlig helg! Smart korkskylt:)//Helen

  SvaraRadera
 3. Hej, hej Lotta!

  Jaha. En söt liten skylt för så där 70 -100 kr;)))! Hehhee! Man får ju visa att det är klass på odlerskan ;))))! Du är ju en duktig pysslerska så att det kommer nog att bli helt underbart när skåpet är klart.

  Kom att tänka på dig igår, fredag, när jag sökte blommig fredagsmotiv. Jag har ju kvar det där fina hjärtat jag fick av dig så där tre (eller vad det fyra?)år sedan. Jag var osäker på om du skulle visa ditt så att jag avstod.Fast nu ångrar jag det.

  /Ha en härlig helg!/ Anja

  SvaraRadera
 4. Hihi....fin skylt, och så är det ju himla bra med återanvändning :)
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 5. Vilken bra idé. Ska spara korken:).
  Jag har varit på Reningsborgs loppis för första gången, men jag hittade inget som jag var ute efter. Annars har jag pysslat inne, och stickat lite på mina 'uppstickare'.
  Ha en skön kväll.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Det var en smart lösning! Och snygg dessutom. Vinkorkar har jag liggande i mängder, jag samlar dem till ett helt annat projekt men jag misstänker att de både räcker och blir över så jag tror att jag lånar den ideén - läckert!
  Skål Lotta / gittan

  SvaraRadera
 7. Ja, det kan vända fort, livet. I förmiddags fick vi reda på att en kille i Oscars lag har en hjärntumör. Ingen vet ännu hur allvarligt det är, bara att det är en tumör i hjärnan. 16 år gammal är han! Vad säger man? Man kan så klart inte gå varje dag och tänka att nu ska jag göra allt rätt för i morgon kanske någon, eller jag, blir allvarligt sjuk. Det går ju inte. Men man kan ändå stanna upp då och då för att faktiskt tänka efter lite extra.

  Hoppas du har en mysig lördagskväll. Nu ska jag fixa fram dajmchokladpajen.
  Kramar!

  SvaraRadera
 8. Fyndade en gammal fällbar säng i dag som jag ska använda som solsäng i trädgården för endast 300 kronor, kul med fynd.
  Trevlig kväll
  Mariana

  SvaraRadera
 9. Hej, vilken trevlig blogg! Min man är kock och nu ska jag be honom spara korkar från restaurangen ;-) Kika in på min vän NInas och min blogg om ni vill ha ett tips på vad man kan sätta hjärta och händer i. Vi planerar en liten "cookieaction" så här i Alla hjärtans dag tider. Vore jättekul om du hängde på =)
  Allt Gott!
  Lo

  SvaraRadera
 10. Det där med vattenbaserad svårmålad färg. Jag kan tycka att det är riktigt fint när man ser penseldragen, att det faktiskt är hemmålat och särskilt på den typen av möbler som du jobbar med nu. Jag är helt säker på att du kommer känna dej nöjd över slutresultatet.

  Kramar

  SvaraRadera
 11. hihi, då får vi väl spara korkarna :)

  SvaraRadera
 12. Ja vad gör jag? Kollar melon från igår, för då var jag på kalas! Är lie trött efter det... Skulle sett ditt tips innan festen, hadenog kunnat samla lite korkar där....

  SvaraRadera
 13. Trist att många vinflaskor idag har skruvkork! Inte samma grej att ha i rabatten på nåt sätt! ;)
  Men verkligen en fin detalj i kryddlandet. Som jag nån gång i framtiden ska anlägga...

  För övrigt så myser jag med stickningen. Funderar lite på hur trädgårdssäsongen i år kan tänkas bli. Hinner jag och har jag lusten till allt som jag vill? Eller blir det en lugnare sommar till? Där jag bara är med barnen och tar hand om det jag redan har? Vi får se...
  Ha en mysig söndag! Kram!

  SvaraRadera
 14. jag försöker att vila mej frisk från min envisa förkylning men har sått och planterat pelargonsticklingar
  ha det så gott
  maggan

  SvaraRadera
 15. I dag söndag har jag varit ute och fotat igår var en dag då det städades och tvättades. Åt en god paj till kvällen//Britt

  SvaraRadera
 16. Hejsan!

  Vad fint skåpet blir och vilken smart namnskylt. Ja då är det bara att spara på sig korkar och du hittar fynd du. Jag ska sätta mig och spåna efter ett växthus och tror jag tar ett glas på 6 kvadratmeter för nu har jag budat hem mer tomatfröer på Tradera och om allt ska få plats så behövs nog utrymmet "ler". Jag som aldrig skulle ha växthus och köpte skåpet, men hade jag vetat om dessa konstiga somrar så hade jag nog köpt ett som dig eller lite större mot husväggen. Får bli noga med att pollinera blommorna så jag får ett hav av meloner i skåpet istället, men i fönsterrummet ska det inte finnas något som doftar och där ska jag sitta med en skön pläd när höstregnet och mörkret kommer. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 17. Smart med vinkorksskylten. Bilden finna även i nyaste numret av Allt om Trädgård.

  SvaraRadera