lördag 28 januari 2012

Vintertid och träskosockaroch så kom vintern med isgata och kall nordanvind, inte blev det vit pudersnö som knastrar under kängorna men å andra sidan blev det lite ljusare därute och jag får användning av mina nystickade träskosockar. Hittade en gammal stickbeskrivning där det, enkelt nog, bara är mönsterstickning på "hällappen" - perfekt för mig som är nybörjare i mönsterstickning.Jag har läst flera artiklar där det skrivs om hur avkopplande det är med stickning, det jämförs med "mindfulness" och jag kan bara hålla med.

Vad gör ni för att koppla av och skingra tankarna?

Tack för alla kommentarer i föregående inlägg, intressant att läsa om olika erfarenheter och synpunkter ang elakheter. Johanna tog inte åt sig, utan inser att det säkert är en missnöjd och olycklig person som inte har annat att göra än att förpesta tillvaron för andra.

Idag är det lördag, ledig dag - hurra! och det blir loppisbesök och kanske skall jag titta på ett vitrinskåp till "stugan vid havet", det är en annons på blocket jag är intresserad av men det är i furu så jag får i så fall måla om det, men återkommer när jag behöver råd :)

Önskar er en skön lördag ♥


16 kommentarer:

 1. Fina sockor! Stickning är en perfekt avkoppling, liksom broderi och trädgårdsarbete. Ibland tycker jag att jag har lite för många intressen (för det här är ju bara några av mina intressen).

  Kul att resan till Japan äntligen blir av. Och jag måste också säga att jag är imponerad av dottern som sparat ihop så mycket.

  SvaraRadera
 2. Stickning är ett bra sett att få lite andra tankar om man är lite orolig eller så.Mönsterstickning kräver full koncentration.Dina sockor ser fina ut.Så bra att dottern inte blev ledsen.Och så duktig den andra har vart med att spara.Hoppas hennes resa blir toppenbra.Kram

  SvaraRadera
 3. Åh vilka fina sockar;) Skulle så gärna vilja lära mig att sticka sockar med häl, får väl gå en stickkurs till hösten;) Själv virkar jag en del men mest avkopplande tycker jag nog det är att läsa en riktigt bra bok. Bra att döttrarna dina inte tog åt sig;) Kram/Monne

  SvaraRadera
 4. SÅ fina! Jag kan tänka mig att stickning är avkopplande men jag är inte alls bra på att sticka så det skulle nog vara mer frustrerande för mig. Att trädgårdera är avkoppling för mig, läsa böcker, gå i skogen men också att träna.

  Nu ska jag snart på träff med lilla trädgårdsföreningen. Kul!

  Kram!

  SvaraRadera
 5. snygga, det hade inte jag på 1970-talet när jag sist gick i snö i träskor....

  SvaraRadera
 6. Åh vilka söta! Jag önskar att jag kunde sticka bättre än vad jag kan (har så mycket annat pyssel att jag inte öva tillräckligt på stickningen). :) Det låter som om du har sköna planer för helgen. Jag ser fram emot din mood board imorgon.

  Trist att Johanna har fått sådana elaka kommentarer. Förstår inte att folk orkar/vill hålla på med sådant. Jag har också varit förskonad från det tack och lov!

  Ha en skön helg Lotta!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 7. Dom där sockorna ser avancerade ut! så fina.
  Trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
 8. Så superfina!!! Man kan inte få tigga till sig mönstret ;o) Eller ett tips om var man kan få tag på beskrivningen? Kan tyvärr inte sticka själv, men jag har en kollega som är sticktokig och henne skulle jag vilja anlita för ett par sånna häringa finingar!

  Härligt att höra om din dotter som ska iväg på sin drömresa och fantastiskt att hon sparat ihop så mycket pengar själv. Är impad! Min drömresa är också Japan... men i år blir det nog bara(!) Nepal och Kina. Haha och Örebro.

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 9. Dom var riktigt snygga! Jag har aldrig vågat mig på att sticka sockar.
  Ha det bra.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Stickning skulle nog inte idag vara avslappnande för mig, skulle nog mest bli upprörd för att jag inte förstår mig på mönster o så. Jag gör avslappningsövningar....mindfulness på hög nivå:) //Helen

  SvaraRadera
 11. Så fina sockor och så duktig du är, små detaljer blir till det extra snygga.

  Angående bild, så är jag i valet och kvalet, har en Epson skrivare i hallen,som jag inte packat upp ännu. Men ska vara oerhört bra säger kunniga.

  Hitills har jag skrivit ut hos Fuji, varit rätt nöjd förutom att när jav velat ha storleken till Ikeas Ribba ramar, har jag fått beskurit bilden på höjden (hos Fuji). Fungerar för det mesta. Prisvärt. Men ännu bättre är Crimson och lite dyrare.

  Är som sagt i valet och kvalet, ska jag behålla skrivaren, kommer den att fungera utan alltför mycket tekninsk kunskap.

  Ska ha en liten utställning hos kommunen. Återkommer om hur jag kommer att göra.

  Ha en fin kväll. // Lissen

  SvaraRadera
 12. Men åååh så fina! Snyggt jobbat! Jag verkar inte vara gjord för att sticka. Har försökt börja flera gånger, men har min dumma syslöjdsfrökens ord ringande i öronen hela tiden om att det blir snett, för hårt, för löst etc... Jag kopplar av med böcker istället, mycket romaner men också gärna faktaböcker och biografier. Det är härligt! Kram och ha en fortsatt skön helg!

  SvaraRadera
 13. Åh så fina sockor! Säg till om du känner för att sticka ett par i babystorlek... :D Jag kan inte sticka men älskar ju att pyssla med papper istället, det är avkoppling för mig. Fast inte på riktigt samma sätt, man kan ju inte tänka på annat samtidigt, inte jag iaf... ;)

  Fick inte iväg min kommentar till ditt förra inlägg men tänkte samma som många andra, att vi trädgårdsbloggare nog är mer förskonade från elakheter än de som skriver om tex mode. Det enda jag har fått var någon som undrade om jag var rik som hade råd att semestra i Norge, men jag tror inte det var illa ment (och vi bor ju hos släktingar så det är inte riktigt relevant :)).

  Ha en skön söndag!
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Åh, så fina. Jag är storkonsument på raggsockar eftersom vi har ganska kalla golv här hemma men ger mig inte på att sticka dem själv. Så sött med mönstret på hälen.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 15. Åh, vilka fina! Jag började sticka på ett par lovikkavantar i höstas men kom bara halvvägs på första...tanken på att sticka är mer lockande än själva stickandet tyvärr. :o/

  Kramar

  SvaraRadera
 16. Åååh! Vilka fina sockor!
  Verkligen något extra, med bara mönster på hälen!
  Hoppas du haft en riktigt fin helg!
  Önskar dig en skön vecka!
  Kram!

  SvaraRadera