söndag 29 januari 2012

Januari moodboardIgår, lördag, gick jag ut för att hitta ting till januari månad moodboard men insåg efter en stund, att roligare än så här blir det inte:
tur jag hade kaffekoppen med mig i alla fall! Snötäcket döljer det mesta och jag undrar hur de växter mår som hann få knoppar och gröna blad. Hittade i alla fall kvarglömda lerkrukor under snön och förtorkad Kärleksört och Lavendel.Fler naturliga moodboard kommer att dyka upp i bloggvärlden och tittar ni in till Karin A fotografi, kommer deltagarna att listas hos henne - skall bli så spännande att se vad ni andra hittar på :)

Läste väderprognosen nyss och det skall bli en kall vecka, inget ovanligt att det kommer kyla i januari och det lär hålla sig under -10, MEN nu undrar jag........ ute i vinkastet står mina stora Kamelior, ingen extravärme och jag är nu lite orolig - hur kallt klarar de av?

I vinkastet är det vindstilla och nästan alltid en grad varmare än utomhus om natten och dagtid fler grader varmare - hur skall jag göra? Ta in dem? Chansa och se om de klimatiserat sig till kyla och inte fryser? Vad hade ni gjort?  Jag kan tända några ljus och fotogenlampa för att få några grader varmare om nätterna, så kanske blir det inte kallare än -4.

Och så läste jag att det solen är uppe en kvar längre jämfört med förra veckan, solen beräknas gå ned 16.26 idag, förra veckan gick den ned 16.11! Hurra!!!

Ha en skön söndag ♥

18 kommentarer:

 1. Vilket härligt vintermoodboard. Ska ge mig ut lite senare och se vad jag hittar där ute.

  Angående din fråga om att fröså dahlior så har jag inte provat det själv utan köpt knölar.

  Ha en härlig januarisöndag och hoppas att du får till det med värmen i vinkastet.
  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 2. Har för mig att en del tål -8 grader.Men det är ju inte alla.Men tänd ljus.Köp såna som brinner länge.Typ kyrkogård.Sätter du sen in dom i en lyckta så blir ju den varm.Lägg över odlingsväv den stoppar kylan ner till -5grader.Kram

  SvaraRadera
 3. Härliga vintriga mood board-bilder. :) Ser mysigt ut! Brr, ja det är kallt nu. Hoppas dina kamelior klarar sig bra. Ha en skön söndag! Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Hej Lotta! Härlig mood board du visar upp och vilken kul ideé. Kanske ska hänga med någongång .... Hos oss lyser solen i dag och det är en härlig vinterdag. Promenaden väntar :)
  Tjingeling

  SvaraRadera
 5. Vilken rolig idé med Mood boards!
  -Hoppas kameliorna klara sig - det lär vara kallare väder på gång...

  SvaraRadera
 6. Tycker du fick till ett fint moadboard där med koppen i snön. Precis så är det nu :)
  Har tyvärr inga tips att ge ang kameliorna, hoppas så klart att de klarar sig. Oftast är det väl den kalla vinden som ställer till det så kanske lite extra lampor räcker.

  Ha en fin vecka, kram Marie

  SvaraRadera
 7. Usch och fy om det blir kallare:( Men blir det så är det inte mycket att göra åt:) Får elda ännu mer i vår braskamin och mysa till det inne:)m Hoppas verkligen att dina kamelior klarar sig, jag är inte bra på såna. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 8. Härlig moadboard du fick till, gillar din stickade värmehållare,egen gjord...
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 9. Gillar verkligen din moodboard, det var lite trixigt att få ihop en idag. Ha det gott!
  /Lotta

  SvaraRadera
 10. Skönt att det är ljusare nu, lite i alla fall. Det märks!
  Jag vet inte hur kallt kamelian klarar men det är väl inte flera minusgrader, eller?

  Tyvärr får jag nog hoppa över moodboard denna gången. Hann helt enkelt inte och i veckan är det fortfarande för mörkt för att jag ska hinna fota.

  Ha en fin ny vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Hejsan!

  Jag hade nog haft över lite bubbelplast, och visst kan man mycket om man bara har viljan. Men ibland kan man tro att en del tror som min systerdotter (hon var 4 år) att det finns pengar i hålet i väggen och bara att hämta "ler". Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 12. har sett på tv att man kan ta en julljusslinga och vira runt typ ett känsligt träd sen klär man in det hela i fiberväv det skulle höja tempen lite tar man sen lite bubbelplast runt vinkastet så måste det ju bli varmare
  lycka till
  maggan

  SvaraRadera
 13. Ja jag kan tänka det var svårt med månadens moodbord.. jag har liksom gett upp med det! Kameliorna tog jag in från Garaget.. men ack det skulle jag inte gjort för den ena gav upp o torkade alla blad så de dröste på ett par veckor. Den andra är grön men ser lite hängig ut, synd för de hade fina knoppar båda två. Ja så går det när man testar sig fram här livet.. De ska väl klara en hel del minusgrader om man tänker på dina.. ja o så fråga inte varför jag tog in mina i uterummet.. suck .. tänkte väl att de börja blomma snart i Palmhuset o då skulle väl mina tycka det var trevligt också ..eller? Ha en bra vecka.. kram..Monica

  SvaraRadera
 14. Mysigt med kaffe ute i snön. Hos mig är det ingen snö, bara jättekallt.
  Du vann, så titta in till mig :)
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 15. Jeg kom bare lige forbi.
  Gode billeder.
  Her var - 3 grader til morgen, men det føles meget koldere p. g. a blæsten.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera
 16. Lotta! Du lyckas att få tom snön att se mysig ut! Det ser ut att vara cappuccino i koppen. Mmmmm!/Anja

  SvaraRadera
 17. Här är det kallt, men allt ljusare för varje dag. Det är jag glad över.

  Så himlans fin din bild blev med kaffekoppen, och växten.

  Ha en fin vecka. // Kram Lissen

  SvaraRadera
 18. Vilken mysig bild av en vinterdag!

  Kram

  SvaraRadera