söndag 4 december 2011

Julgran - check!


Nä - skoja bara :) Ingen julgran är inköpt men däremot så var vi äntligen ! på en promenix i skogen och jag *viskar* fick med mig tre små granar hem", och de står nu i en spann med vatten så att jorden skall lösas upp och försvinna, de skall nämligen få flytta in i någon form av vas - får se vad jag hittar på.
Plockade också med mig Lummer hem, absolut inte mer än vad jag skall använda och NEJ den är inte fridlyst när man plockar för egenbruk. I fjol hann jag inte plocka Lummer för snön kom ju redan v.45 och allt frös till is bara på någon vecka. Tycker det är fint att ha Lummer som dekoration inomhus, kring fönstret och binda kransar. Granris barrar ju så fort man tar in det i stugvärmen.

Däremot så har jag idag börjat fundera lite på själva julhelgen, närmare bestämt julafton. Det är vår tur att ha "stora familjen" hos oss under julafton och inser att om vi alla 18 skall sitta ned och äta - vilket vi alla vill - så får jag rationalisera bort julgranen! (hoppas Sofia inte läser idag för hon blir skogstokig på mig :)  Det spelar ingen roll om vi väljer ut en liten gran, det är bredden som tar plats. Så tankarna har idag gått till att ta en En istället, de är smala och höga, kommer att passa perfekt! Det kanske får bli en tur till stugan vid havet till helgen för att införskaffa en alldeles, lagom stor JulEn.

Har ni alltid Julgran? Eller någon som brukar ha en JulEn? I mitt barndomshem fanns alltid en stor JulEn i farstun och det var jättefint! Nu skall jag inte ha JulEnen i farstun, utan klämma in den mellan bord & stolar i vardagsrummet.

Funderade ett tag på att ta fram motorsågen och ta bort väggen mellan köket och matsalen för att få större yta men insåg att det hinner vi inte :)  Men till nästa år....... för vår familj blir ju inte mindre direkt, tvärtom :)


Och kolla här då!!! Den som önskar, skall få.....
Japp, ni ser rätt, på tisdag blir det snö! Om man räknar bort det där gråa, äckliga molnet på måndag, så ser man lite snöflingor både på tisdag, onsdag natt och torsdag!! Kanske, kanske, kanske... regnar det inte bort utan stannar ett par dagar :)

Ser på bilden att de var en förskrämd sol på dagens prognos, och det är faktiskt sant! att den visade sig någon tiondelssekund x flera under dagen. Och regnade gjorde det med, just när jag stod ute och virade ihop dagens pyssel, så skulle det naturligtvis börja regna! Pysslet blev riktigt bra, skall bara justera upphängningen i morgon, så skall jag visa er och berätta Johannas kommentar :)

Jag önskar er en bra morgondag -måndag - trots det gråa molnet, och vi ser spänt fram emot tisdagen och om det kommer något vitt från skyn ♥12 kommentarer:

 1. vi kom hem från Göteborgs trakten nu i kväll och vi har nu snöfall,vad roligt att va en sån stor familj på Julafton,ha det så gott,maggan PS:hoppas dina fötter känns lite bättre nu

  SvaraRadera
 2. Jo, vi har alltid julgran. Har försökt övertyga make och barn att vi ska ha en yttepyttliten gran i år (platsbrist här också), men blir helt nedröstad. De ska köpa gran tre dagar före jul, som alltid, och jag får bara acceptera den de valt. Brukar ofta bli bra men de har allt gjort några mindre lyckade köp också!!

  Har faktiskt aldrig sett en julEN. Ska bli roligt att veta hur ni bestämmer.

  Ha en fin snörik vecka, vi är också lovade lite och det håller vi tummarna för!

  Kramar/ Lena

  SvaraRadera
 3. Haha.. du är livsfarlig med dina snöönsknigar.. får hoppas att denna vinter inte blir lika rik som förra, börjar tro det är ditt fel.. *hihi*. Gulliga Lotta du ÄR förlåten ang. garnet.. *smile*.. klart jag förstod att du gillade det! Här är det verkligen: Julgran: check.. t o m dubbelcheck i helgen ska den ena in och den andra står ute o lyser redan. Gillar att ta in den tidigare nu för tiden.. då får jag njuta desto längre. En Juleen låter väldans fint det oxå.. kommer att bli super, men kan ni inte ha en gran i det andra rummet där ni har soffan? Eller kanske det blir trångt oxå! Nu är det dags o slänga sig i sängen för det är ju en härlig måndag imorgon.. *smmile*.. så KRAM med hjärta o simmande fiskar.. =).. O du måste skriva hur man gör hjärtan här, har helt glömt bort det/en trött Moa

  SvaraRadera
 4. Jag tillhör den tråkiga skaran av människor som har plastgran! Hade alltid "riktig" gran förr men efter att ha fått alla mina krukväxter angripna av "nåt skit" som granen hade med sig in ett år ville jag inte ha en riktig igen. Fördelen är att den inte heller barrar och den är perfekt i formen:)) Har till och med redan satt fram den och pyntat den:) På så sätt är jag URLESS på allt vad julpynt heter efter "knut" och har njutit av julen länge:))
  Ska bli spännande att se vad det är du gjort för någonting. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Det blir säkert hur fint som helst med en julEN, bara den är lite stor...hög alltså....
  Vi har alltid gran men en en skulle jag också kunna tänka mig.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 6. Julgran är ett måste i vår familj, men i år ska vi göra något nytt den ska få komma in tidigare än kvällen den 23:e enligt mannens önskan.

  På fredag skymtades några snökorn på prognosen hos oss men man vet aldrig förra året fick vi så mycket snö så att den låg kvar till slutet av april :( lite snö kan vi få men bara sådär lagom så det lyser upp & det blir en vintervit vacker jul :)

  Angående fot problemet så har jag kämpat på i 4 månader ca och de tär inte helt bra det kommer och går lite. Går jag mycket så känner jag av det men jag har ett jobb inom vården så det är hårda golv. mycket spring, så det är bara att bita ihop, ibland dock är det lite frustrerande att inte kunna röra sig fritt min vision i höstas var att börja springa 3 ggr /veckan men 1 ggr varannan vecka är vad ajg klarat av får nöja mig med promenaderna, se om jag kan köra igång efter jul & nyår :(

  SvaraRadera
 7. Som tur är har vi plats att ha gran fast jag har tidigare försökt rationalisera bort den när vi ändå inte skulle vara hemma. Men se det går INTE. Vuxna barn kan vara väldigt bestämda på den punkten. Lycka till med dina planer ;)
  Även jag som inte alls har några större behöv av snö tycker att det börjar bli dags att det kommer ett litet lager på marken. Regnet är ju bara för trist.
  Må så gott!
  Ninni

  SvaraRadera
 8. Ojoj , ta det lugnt ingen motorsåg!!! Det går jätte bra med en EN!

  Kära underbar, härliga Lotta. Kul att titta in på din stilfulla hemtrevliga sida och jag ler när jag läser det du skriver.

  Sänder dig massa stora härliga kramar inför julhelgen.
  /MB

  SvaraRadera
 9. Men vad nyfiken jag blev nu då! Hittade pinterest men sen tog min engelska mig inte så långt så jag hittade några pysselrum. Tips på sökord? Hm.

  Ja, vi hade plastgran i många år men nu är det riktig som gäller. Brukar ha en stor och minst en liten. Enar är himla fina men jag har hittills bara använt några kvistar av dem :)

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 10. Ja, Syster Yster, som sagt va så är vi " en stor familj" jag bidrar väl med det flesta. Men ska du verkligen ta bort granen? Visserligen är det jättefint med en En, en sådan som alltid fanns i farstun hemma, blir precis lika juligt.

  SvaraRadera
 11. Har inte haft någon julgran inne på flera år men däremot en adventsgran ute.Tycker att det är minst lika fint:-)
  Men iår blir det en liten gran inne man har ju fått barnbarn:-))

  Din väderprognos var fel, vi har haft en underbar dag idag måndag!!

  Men ack så halt.Snöbroddar på:-))
  Kram MLK

  SvaraRadera
 12. Jag har ju också "lånat hem" ett par små minigranar men en av dem låg på trappan och försvann med Berit. Lite straffad blev jag alltså och jag kan verkligen inte hitta den igen.

  Lummer har jag inte hittat någonstans så jag har ladrig haft det. Mossa, granris /minigranar och enris brukar vi ha här.
  Kan ni inte ha en bordsgran, om ni nu vill ha gran alltså? För Sofias skull kanske!?

  Här råder jullugn tycker jag. Ännu har vi "bara" adventspyntat och inget julgodis är gjort men jag tänker som du att det inte är värt att börja för tidigt med det.

  Kramar till dig och fötterna!

  SvaraRadera