lördag 3 december 2011

Till dagboken


Dags att uppdatera "dagboken" igen, den hamnar i skymundan när jag inte har färska bilder. Idag försökte jag t.o.m gå ut för att fota det eländiga vädret men det var liksom ingen ide....... Gav mig på att fota inomhus istället, jag gjorde klart lite adventspyssel idag, tycker det är fint när det lyser och är pyntat i fönstret. Jag hängde upp en av drivvedspinnarna i fönstret och hängde upp lite pynt.

Så himla tråkigt att man ser grannens hus i fönstret - önskar att det varit ett hav eller en skog istället :)

Sist jag var på IKEA köpte jag figurer i filt, hade först tänkt att sy dem på en kudde men de passade bättre i fönstret.Så mycket mer har det inte blivit gjort idag, jag hade tänkt att gå ut och sätta upp sista ljusslingan och göra något med granriset jag plockat men det var både kallt, regnigt och blåsig - lite skönt skall det ju vara när man är ute! (måste erkänna att jag satt och tittade ikapp på Greys Anatomy som är min svaghet när det gäller såpor och där försvann några timmar.....)

Undra om jag vågar önska mig snö........ de sista två åren jag önskat, har det kommit massor av snö ;) men jag vill faktiskt ha snö! så att det blir ljust och kallt och att solen tittar fram och det är skönt att vara ute och det blir mysigt och det knarrar under skorna och det blir fint med alla ljusslingor i snön och jag kan kasta snöboll och göra snöänglar och elda ute och grilla korv och blir det kallt skall jag göra snölyktor och islyktor och gå på Liseberg och äta mandlar och dricka glögg och ha på mig mitt nya fina pannband som jag inte använt en enda gång!

Sådär! nu har jag uttalat min önskan och håller tummarna! (Kirsti - nu skall vi se om det slår in i år med)  :)

Tack för råd och tips ang mina fötter, inflammationen har lugnat sig betydligt denna veckan då jag vilat från fysiska aktivteter. Jobbat har jag gjort och senan har varit lite besvärlig om kvällarna men Voltarensalva gör god nytta. Nu väntar jag på onsdag då jag skall hämta inläggen och gå in dem - kanske kan det bli en promenix i slutet på veckan - jag blir så rastlös om jag inte kommer ut! Tänk att ta en promenix i snöfall....... :)


Önskar er alla en skön söndag och trevlig andra advent ♥


P.S måste bara länka till en jättebra tips..... fniss........... hos  Fröken Humlan 
(förlåt V men  jag kunde inte låta bli, det är precis en sådan grej som vår Sofia skulle göra ♥)   D.S

11 kommentarer:

 1. Jag vill också ha snö! Det blir så ljust och fint då och julkänslan kommer verkligen direkt. Håller tummarna för att den kommer snart.

  Du är så kreativ! Jättefint med grenen och sakerna i fönstret.

  Önskar dig en fin andra advent.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja, hjälp vad jag längtar efter snö!
  Idag var vi en tur i skogen, grått, blåsigt och inte ett dugg mysigt. Fick i alla fall med lite pynt till balkongen...

  Så fin din drivvedspinne är,ser att du hängt dina fina stickade kulor där. Du har också gjort en ny fin header ser jag!

  Kramar, Lotta, nu håller vi tummarna för att vi får den snö vi längtar efter!

  Lena

  SvaraRadera
 3. Här i norr brukar vi ha snö nu, den som kom förra veckan regnade bort. En klar stämningshöjare den här tiden på året.

  Fotade röda "saker" på promenaden idag. Visar imorgon :-)

  Så FINT i fönstret. Sätter adventsstämning i ditt fönster.

  Är lite sugen att sätta en gren i mitt fönster (vad roligt det ser ut när man skriver orden :-). Hmm något att fundera på.

  Ha en fin helg. // Lissen

  SvaraRadera
 4. Så fint du har gjort i fönstret! Ja det är bra väder för att vara inne, jag var bara ute och slängde sopor idag, annars har jag hållit mig inomhus... Jag hoppas också på snö, hoppas bondepraktikan har fel! Anders slaskade ju så julen borde braska...

  Kram, skönt att fötterna är bättre!

  SvaraRadera
 5. Lotta!
  Äkta vallört växer som "ogräs" lite varstans, säker även i Göteborg där du bor. Här i Stockholm hittar jag den i närmaste park! Men så här sent på året kan det vara svårt att upptäcka den såvida du inte har kontakt med någon bloggare som du tror har den i sin närhet. Det går ju fortfarande att gräva upp rötter denna milda höst. Även om man gräver djupt kommer plantan upp igen eftersom rotdelar alltid blir kvar. Vanliga hälsokostaffärer brukar inte sälja vallörtsrot men jag har hittat en näthandlare som saluför den, här kommer adressen: http://www.re-fresh.se/catalog/product_info.php?products_id=166&osCsid=7mgivcktg32h37q1qbo90nenm3
  /Laila

  SvaraRadera
 6. Vad fint du gjort i ditt fönster. Gillar dina stickade julgranskulor - så fina.
  Visst lyser snön upp men jag saknar den inte - inte ännu i alla fall. Vi har haft så mycket under senare år att jag misstänker jag fått nog för åtskilliga år framöver.
  Lite, lite kan komma stax före jul för att ge stämning :-)
  Trevlig söndag
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Önskar nog oxå liiiite med lagom snö så man kan göra alla vintriga o roliga aktiviteter som du skriver om.. =).. "gilla". Något mer jag gillar är ditt fina fönster med gren och tingel-tangel, de där vackra små filtsakerna tittade jag oxå på när jag var på Ikea sist. Pilligt med julgranskulorna men mycket fina blev dina.. ja o så ogillar jag med det bestämdaste grannar (hus) som syns utanför fönstret såna har vi många här i Trollhättan med.. *smile*. Kan man önska sig en fin utsikt i julklapp kanske..? Ja inneväder har jag oxå, i morse haglade det så det var vitt på gatan men nu regnar det.. inget väder för att vara ute precis tur man har mycket pyssel inne just nu. Önskar dig också en trevlig o mysig andra advent../kramiz..

  SvaraRadera
 8. Det blev väldigt fint i ditt fönster! De stickade kulorna är underbara:)) Jag är ingen snöälskare men jag håller med dig - liiite snö skulle inte skada nu men risken är ju bara att det blir snöblask eftersom det är så himla milt:( Jag hoppas i alla fall att du snart kan ta en liten promenad på "nya" fötter i snön:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 9. Var hem till en gammal tant häromdagen som hade vita cafégardiner med påsydda/klistrade röda små hjärtan som en rad nertill. Så enkelt men himla fint var det.

  Trevlig advent, kram
  Jenny

  SvaraRadera
 10. Hvor er dit vindue smukt pyntet.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera