lördag 17 december 2011

Julfix


I morse bestämde jag mig för att inte låta tråkvädret ta över humöret och satte fart med att ta in lite jul i hemmet, och som vanligt tror jag att jag skall hinna så mycket........... känns det igen?

Jag fick i alla fall till lite fint i köksfönstret - tänk vad lite gröna grenar, lummer och röda band kan piffa upp!De små julgranarna jag hittade i skogen, har fått flytta in och kommit i vas - enkelt och fint. Stod och tittade på hyacinter idag på ICA men det var attans vad de var dyra! 10 kr st! Nä, det får bli till att leta upp några billigare.

Jag har fortfarande inte hittat någon JulEn - frågade runt där de säljer julgranar men fick till svar att eftersom En är fridlyst, så har de inga till försäljning! Snopet! Men nu skall jag flirta med döttrarna, Johanna skall hämta Sofia i Strömstad på tisdag och då kunde de ju svänga vägen om stugan vid havet och hämta en En - annars får det bli en liten, liten julgran :)

Tänk - snart är vi inne i julveckan - himlars vad fort det gått! Snart är det vintersolstånd, den 22/12 och sedan vänder det!

Jag hoppas tempot lugnar ned sig nu och att jag kan gå in i julveckan med mera tid och massor av mys, julmys ♥

7 kommentarer:

 1. Hejsan!

  Jag har bra syn "ler" och nog kunde det komma max 10 cm snö, för jag vill ju göra gångar till kompost, ved och annat med mina snöskor. Efter förra vintern så har jag köpt både snöskor och broddar, men de blir ju inte förstörda genom att ligga där de är. Jag ska ha ett bälte runt midjan nästa gång i bassängen så rörelserna känns lite lättare. Försöker hitta mittpounkten igen efter stroken och jag vill ju flyga och inte vara åksjuk dagligen. Du som kan stickningens problematik, tror du att man kan slopa en sticka när man stickar strumpskaft, eller måste det just vara 5, och varför det i så fall?
  Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 2. Ser fint ut i köksfönstret. Jag gick precis omkring här med några tomtar som ville fram men det är inte så lätt att hitta plats för dem. Mormors stickade bara måste vara framme så är det. Egentligen tycker jag det är finast med naturligt material precis så som du gjort. Ska ta ett tag i morgon med att byta de överblommade hyacinterna till nya (jo, jag köpte dem på ica för 10 kr styck). Ska fixa lite med enriset jag köpte på torget också. Vill ha mer än jag får plats med märker jag.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. det finns ju tuja att köpa på Ica om du inte hittar nån enebuske,idag köpte jag en konstgjord tuja med belösning på A6av Anette som har bloggen "Mitt hörn av världen",ha en fin kväll,maggan

  SvaraRadera
 4. Här kostar minsann hyacinterna 19,90! både på Blomsterlandet o de billigaste på Plantbutiken! Men jag har hittat för 15 kr på Maxi också. I morrn ska jag förnya många lökar, får se om jag hittar några på torget i stan...kanske billigare där? Men de ska finnas i huset till jul oxå, så "kosta vad de kosta vill"!
  ha en trevlig 4:e ADVENT!...Sen går vi in i julveckan, o sen vänder det! Härligt!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 5. Hemma hos mig blir det mest pynt med blommor.Så mkt tomtar blir det inte.
  Ja det gäller att inte deppa trots att vädret är typiskt Göteborgskt juligt!
  Ha det gott och hoppas du får din en!

  SvaraRadera
 6. Här har vi snö men vi har haft töväder i några dagar nu , men fortfarande vitt på marken.Men julkänslan har inte infunnit sig ändå..än.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 7. Redan innan första advent tog jag in ett par granar som fick plats i ett par glasburkar, men jag tror jag får ta in lite nytt fräscht till helgen kanske. Vi pratade nyss om det, mannen och jag, att trevligaste julpyntet är minigranar, enris och röda blanka äpplen!

  Idag vankas tunnbrödsbak och städning. Mys och måste, men jag är ingen sådan som tokstädar bara för att det är jul utan det blir mer vanlig helgstädning.

  Må så gott!

  SvaraRadera