söndag 9 oktober 2011

Morgonljus

.

När jag om morgonen öppnar balkongdörren för att släppa in katterna, ser jag min "piazza", som nu är höstlik och öde eftersom trädgårdsmöblerna står i vedboden för vinterförvaring. Varje höst tänker jag att jag skulle ha någon form av möbel kvar där ute - tex en stol och bord som jag inte är rädd om - kanske skall jag offra min gamla korgstol? Det är ju mysigt att sätta sig ute en fin höstdag med en kopp kaffe och fundera lite :)

Hur som helst - jag har ett gräs i stenläggningen och nu börjar det skifta i höstfärger - jag tror jag har slarvat bort lappen med namnet så jag vet inte vad det heter men det tillhör familjen som tål att stå med rötterna i väta.Idag borde jag gå ut och gräva ned de perenner som jag grävde upp förra helgen.......... får väl jordslå dem tills jag vet vad jag skall göra av dem. Jag borde oxå göra iordning växthuset men både tomater och paprikan växer fortfarande - har inte hjärta att ta bort dem! Hur har ni gjort? Har ni tömt växthusen? Vad gör ni av det som fortfarande växer?

Det var en "kall" natt, i natt - endast +1 och igår började jag bära in övervintrarna till källaren - bl a Italienska Kiwi och citrusträdet - nu är det "bara" pelargonerna och Fikonträdet kvar.

Ops!!! när jag sitter här och skriver kommer jag på att Kameliorna fortfarande är kvar i rabatten!!!!!! De måste jag kruka och ställa in i växthuset tills den riktiga kölden kommer - hur kunde jag glömma dem! De som har så många fina knoppar! Hoppas nattkylan inte har gjort dem illa - det får nog bli en trädgårdsdag idag :)


Ha en skön söndag ♥
12 kommentarer:

 1. Jag tömde växthuset igår och åt nog min sista ärtskida igår.I natt har vi haft frost så chansen för att det finns kvar några är lite..
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 2. Ja nu är det bråda tider:) Men sedan när allt är "färdigt" infinner sig en rätt behaglig känsla av frid på något sätt:) Då är det tid för andra aktiviteter, just nu målar jag ett litet väggskåp:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Önskar att jag hade ett växthus att tömma, men jag har ju inget. Fixade undan en massa igår, men det är fortfarande en massa möbler kvar. Tycker vi nyss tog ut dem ... Inatt hade vi minusgrader för första gången, det är väl liksom dags nu ...

  Trevlig sönda, kram
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Har tömt mitt växthus på tomater.Nu har jag bara sånt som brukar övervintra där.Tror inte Kameliorna har tagit någon skada.

  SvaraRadera
 5. Jeg har ikke tømt drivhuset enda. Fremdeles tomater som jeg håper skal modnes der.Men det er kanskje smartest å rydde og vaske der nå! Det ser ut som vinteren er på vei! Riktig kaldt og ekkelt ute! Ha en fin søndag! Hege

  SvaraRadera
 6. Vinkastet är fyllt till bristningsgränsen. De sista tomaterna får mogna på fönsterbrädan.
  Alla mina pellisar får vara i vinkastet, jag försöker hålla det över nollan. I natt har det brunnit 5 ljus och det var tio grader varm....
  Jag kommer inte bubbla in, men skall låta frostvakten ändå ! Glöm nu inte kameliorna.
  Ha en bra dag / Kia

  SvaraRadera
 7. Här är det inte färdigröjt i växtlusthuset. Har inte hjärta att låta alla tomater, gurkan eller physalisen gå till komposten ännu...de ger fortfarande skörd. Men jag har tagit bort vinrankorna, kryddväxterna och en klematis. De får varva ner i jorden utomhus tills våren kommer.Lite kryddväxter fick ta plats i pallkragarna.
  Vad du slet häromdagen, vad fina dina växtstöd i armeringsnät blev! Bra tips med knopparna!
  Ha det gott!
  Lena

  SvaraRadera
 8. Jag har inte tömt Lugnet. I natt hade vi +2 ute men Lugnet höll +6,2 som lägst. Vid denna årstiden är det sällan kallt så pass länge att det blir frost där inne. Hann flytta in allt känsligt till Lugnet i går så jag sov gott natten som gick.

  Kameliorna måste du ju rädda!

  Kramar!

  SvaraRadera
 9. Det är väl enda gångenman kan vara glad för att man inget har, växthus alltså......
  Men det är lite som ska in iallafall men jag drar på det några dagar till..
  Ha det bra )

  SvaraRadera
 10. Alla krukor är inne men jag har inte tömt växthuset ännu.
  Mariana

  SvaraRadera
 11. Odlar inte så mycket i växthuset annat än vår och sommar. Så inte mycket att 'tömma'. Har växthuset i gång åtminstone till jul. Det är min oas när trädgården somnat in. Åh, hoppas att dina kamelior klarat sig. Kamelior som är så fina. Vore en dröm att ha. Har inte något bra ställe för vinterförvaring dock.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 12. Jag har tömt mitt växthus i helgen. Tomaterna har jag på en bricka i köket och många chilepepparplantor har jag släpat in i huset. Bla en två meter hög "mini bonnet" full av frukt som behöver eftermogna. Jag har så svårt att slänga plantorna på komposten och värmefläkten har gjort sitt för i år!

  Må så gott!

  SvaraRadera