söndag 11 september 2011

Frågor och svar

Awarder figurerar då och då i bloggvärlden och de som innehåller "frågor och svar" tycker jag är roliga och nu har jag fått två st,  dels en av Lena med bloggen Jag och vitt, Lena är en ny bekantskap i bloggvärlden, en trevlig tjej som har ett växande trädgårdsintresse och njuter av sin kollo-stuga och gillar inredning där den vita färgburken och pensel står i centrum. Den andra kommer från Marie-Louise med bloggen Betong och trädgård, en härlig "gammal" bloggvän (vi började blogga ungefär samtidigt) och hon är en hejare på att gjuta i betong! Är ni nyfikna på betonggjutning måste ni hälsa på henne :)

 1. Varför började du blogga?  Jag får tacka dottern Johanna som föreslog att jag skulle börja blogga. Minns det så väl - jag satt och googlade på trädgård, kom till en trädgårdssajt med trädgårdsbloggar (2006 var det relativt nytt med trädgårdsbloggar) och Johanna puschade mig till att starta min blogg. Bloggen är min dagbok - både vad gäller trädgård och vardag. Att läsa andras bloggar är så inspirerande, lärande och trevligt! Numera finns inget behov av att köpa tidningar - allt finns att läsa i bloggvärlden :)
 2. Vilka bloggar följer du? Jag läser många bloggar av olika slag. Jag har en blogglista här men har också en samling på Bloglovin - annars skulle min läsarlista här bli jättelång!!!
 3. Favoritfärg(er)? Alla färger till och från men dras mycket till de naturliga basfärgerna. I trädgården är basen grön :) men inslag av alla färger på blommor och blad. Inomhus är det grått och vitt med inslag av brunt (trä) blått (havet) och accentfärger som följer årstiden.
 4. Favoritfilm? Oj - det var svårt.... de filmer jag sett flest gånger är Sagan om ringen och filmen om Beatrice Potter :) Sedan finns det många filmer som bitit sig fast, bl a Piano - älskar musiken!
 5. Vilket land/vilka länder drömmer du om att besöka och varför?  Näst på tur står Mexico men också Island, Japan och Nya Zeeland - länder som jag är nyfiken på och som jag tror har vacker natur - om allt vill sig väl blir det resa till Mexico och Japan nästa år :)

Nu skall jag vidarebefodra frågorna till andra bloggar och jag väljer några som jag är lite nyfiken på:

Dagens bästa bild - en trädgårdsblogg varvat med vackra bilder, trevlig läsning och alltid lär jag mig något nytt.
Rosor och Magnolia - en trädgårdsblogg om två trädgårdar - en stor och en liten - alltid vackra bilder och inspirationen flödar från de två trädgårdarnas vardag
Moas Lovely Things  - Moa med sina flinka fingrar både i trädgården och pyssel, inspirerar mig till att våga nytt
Solrum trädgård - har en vacker, uppvuxen trädgård och härliga "vardagsbilder"
Växthusmadam - vars blogginlägg är full av pyssel, inspiration och trädgård förstås!


Ta gärna och besök bloggarna - det finns så mycket trevlig läsning i bloggvärlden!5 kommentarer:

 1. HEjsan Lotta!
  Fin header som pryder din blogg idag - ja, du byter ofta- den ena finare än den andra!

  Trevlig läsning som 'avslöjar' t.ex. när du började blogga.
  Jag tror att jag har svarat på din fråga i min blogg. Hör av dig om något är oklart. /Anja

  SvaraRadera
 2. Jag drömmer om samma resmål som du. Tanken är att jag ska ha råd att åka till Nya Zeeland när jag fyller 50!!! Fast Japan verkar ju oxå spännande. /Knatten

  SvaraRadera
 3. Oj....tack Lotta. Läser lätt rodnande din beskrivning av min blogg...

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att läsa lite mer om dig och din blogg, alltid får man veta något nytt. :) Vilka spännande resor du har på gång! Just de länder du nämner är sådana jag också vill besöka någon gång.

  Kan bara instämma med Anja om din header - kul med nya ofta och alltid lika fina. Ha en skön söndag! Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Kul att få samma award från två håll! :-) Roligt att läsa lite mer om dig. Instämmer om headern, jättefin och kul att du byter så ofta! Ska nog byta min snart oxå, till nåt lite höstligare...

  Kram

  SvaraRadera