söndag 11 september 2011

En trädgårdsdag idag ♥

.

Det var ju för väl att det slutade att regna så jag äntligen kunde komma ut en stund - liten och liten stund, rättare sagt en heldag :)

Samma tankar for genom huvudet idag, som det gjorde förra året, och året dessförinnan, vid samma tidpunkt på året - varför har man så mycket prylar i trädgården?!! Som man bär och har sig! Idag började jag ta in lite saker gjorda i keramik, ni vet fågelbad, någon liten figur, ett å annat klot, tömde några krukor på sommarblommor och in med krukorna i källaren där de skall skuras rena och ställas undan. Plockade in några filtar och kuddar som "någon" glömt ute i regnet...... hrmmpfh....... och körde dem i tvättmaskinen.

Var iväg och köpte täckbark - och med slank det några lökar: vit hundtandslilja och tulpaner - hundtandsliljan/Erythronium "white beauty" satte jag i kruka och ställde i pallkragen - attans små lökar som lätt kommer bort annars när jag röjer runt om våren.
Tuplanerna var från Nelson, en färdig mix "Hero in love" , de skall stoppas ned i jordbädden utanför vinkastet - så fort Rosenskäran blommar klart :)

Entrerabatten fick sig en städning idag - allt har vuxit något helt otroligt i år och det var dags att rensa ut lite. Fick bort en av de gigantiska Funkiorna, delade en annan, flyttade runt och ut med lite ny täckbark. Växterna jag tagit bort tänkte jag skänka till makens kollega - vi har en perfekt byteshandel! Hon får växter, ibland fisk när maken haft god fiskelycka och björnbär av mig och vi får nyplockade kantareller! Nästan varje måndag så kommer maken hem med en påse svamp :)

Så en bild på entrerabatten - typiskt att solen är borta när bilden tas - färgerna blir inte som de skall,just nu är det riktigt fint om jag får tycka :) En grön bas, lite mörkbladiga växter, bl a japansk lönn och kärleksörtens fina rosa färg hämtas upp av Alunrot av olika sorter. På lilla bordet står nyinköpta Cyklamen i rosa tillsammans med en rödbladig, småblommande sedum.

En bild tagen när jag står på trappen vid ytterdörren:Lilla dammen fick sig en rengöring och blev tömnd på vatten - med tanke på allt regn vi får, så är den snart full igen :)

Häpp - då var en sida klar - nästa gång är det dags för "andra sidan", där skall växter flyttas (är det bara jag som flyttar runt växter hela tiden?) och en del skall tas in för vinterförvaring. Igår hämtade jag armeringsmatta hos syster yster, och de skall jag göra växtstöd av - tror det får bli något "torn" av något slag.

Med andra ord - det blev en heldag i trädgården idag! Me like! ♥  Å andra sidan blev det ingen springtur men grävandet och springet med alla prylar utifrån och in, får väl räknas som en kort springrunda :) Man kan inte få in allt på en dag - även om jag försöker ;)14 kommentarer:

 1. Ja det får du säga! Riktigt, riktigt vackert är det!

  SvaraRadera
 2. Det låter som du fick en hel del gjort idag. Visst är det roligt med alla lökarna som finns att köpa nu. Går och längtar efter att de jag beställde ska komma med posten.
  Gillar din entrérabatt. Snyggt med det gröna som möter det rosa/röda.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 3. Vad fint du har! Jag har också funderat ibland på allt man kånkar runt, både möbler, krukor och annat ... Men vad mycket fina tulpanlökar jag sett, det blir nog till att köpa ett antal. Ska rumstera om lite i rabatterna också.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Så härligt det låter! Jag hade planerat en sådan dag idag, men hamnade sedan i soffan med en bra bok jag inte kunde slita mig ifrån...

  Ha det bra!
  Ullis

  SvaraRadera
 5. Så fint med helhetsbilderna!
  Och nej då, inte är du ensam om att flytta runt växter, har också gjort det i helgen!

  Tack för fina ord i förra inlägget!

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Men vilken snygg entrérabatt du har! Och vad mycket du har hunnit med i trädgården. Jag har inte flyttat så mycket ännu, men planer finns:)).
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 7. Vet du vad? Jag tycker SÅ mycket om din blogg! Blir alltid glad när jag ser ett nytt inlägg från dig.

  Springa gjordes inte här heller idag. Dels är jag förkyld och tungandad och dels har jag jobbat i trädgården hela dagen även jag.

  Så fint du har det! Jag har också städat i några rabatter och har nog ca hälften kvar. Skönt att ta en rejäl fight med ogräset innan det blir för kallt och blött.
  Nä, det är verkligen inte bara du som flyttar runt växter. Jag tycker att jag alltid delar något eller flyttar. Jag gillar det!

  Nu har vi kommit en bra bit på väg med pergolan och jag längtar till jag kan fixa lite fint där. Just med sådant som man sen får gå och bära in. Ha! Tänker mig ha ett betongfat längs gången, ett vindspel....
  Har man inte jobb så skaffar man sig!

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Åh vad du har jobbat och stått i:) Men det ser görsnyggt ut;)) Om det är någon tröst Lotta så är du inte ensam - jag håller också på att flytta runt växter och bära in och ut prylar i trädgården. Tror att det är så vi trädgårdsfreak beter oss i allmänhet.)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 9. Vilken fin entrérabatt du har. Vad snygg tulpanmix du hittat den ska jag titta efter tror jag.

  MVH
  Jessica

  SvaraRadera
 10. Din rabatt är verkligen fint komponerad.En fin blandning av olika bladfärger och former.SNYGGT.

  SvaraRadera
 11. Klart du får tycka att det blev fint för det vart det ju. Jag har inte alls sådan ordning i min trädgård men jag får gå ut och göra lite nytta bara det slutar att regna//Britt

  SvaraRadera
 12. Självklart får man tycka det blir fint! Jag gillar din entréplanering och förstår varför du är nöjd ;P
  Jag känner nu att jag borde gå ut och njuta av min lediga dag. Vädret är konstigt och kanske blir det regn men jag hinner väl få lite frisk luft iaf / Kram!

  SvaraRadera
 13. Väldigt fint blev det, bra att du ser det själv, man kan vara så självkritisk ibland. Bra träningspass fick du oxå, behövs ingen springrunda då! :-)

  Jag flyttar oxå runt växter, det är väl så det är med trädgård - man planterar, funderar, flyttar, ändrar sig igen och flyttar tillbaka... ;-) Vår granne när jag var liten brukade säga att det var vår när mina föräldrar flyttade buskar... :-D

  Kram

  SvaraRadera
 14. Jag vet att jag sagt det förut, men du har verkligen lyckats med din entrérabatt, den är fin alla årstider! Det är inte helt lätt att få till tycker jag.
  Det finns många fina lökväxter att välja mellan nu. Jag väntar på ett paket, men det är mer påfyllnad av det jag har i förhoppning att få till någon slags masseffekt.

  Skönt med bra byteshandel som funkar så att alla är nöjda!

  SvaraRadera