måndag 12 september 2011

Det blir inte som jag tänkt mig....

.

När jag åkte till jobbet i morse kunde jag ana en blå himmel och trodde att det skulle bli en härlig, varm, solig septembereftermiddag..... dumt att inbilla sig det - det skall jag aldrig göra igen! Nu hällregnar det och värsta ovädret väntas dra över oss i natt och i morgon!

Dessutom var zumbapasset inställt idag pga sjukdom, det blev 30 min corpass istället, ingen promenad eller springtur i ovädret heller *besviken* och eftersom jag hade energi över - och det låg nedblåsta äpplen på gräsmattan - så vispade vi ihop en kaka - Johanna satt på en stol och snattrade och jag satte vispen i handen på henne, medans jag skalade äpplen.

Häpp! Det vankas gott fika på jobbet i morgon :)Sofia - ser du att dina egengjorda höstlöv i keramik kommit fram på bordet? Hur många år är det sedan du gjorde dem? 10? och de är fortfarande lika fina ♥14 kommentarer:

 1. Det är bara att mumsa i sig den smaskiga kakan och stänga ute det eviga smattrandet på rutan. Bättre dagar kommer.... Kanske se på den danska depressionskomedin ;-) Lykke som går kl 21:00 på kanal 1. Den brukar pigga upp mina trötta måndagskvällar. Och nog finns det lite sockerkaka/vinbärskaka kvar från igår för mig att mumsa på!

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Ja, usch, det hällregnar även hos mig och det är sååå blött! Vi som hade planerat ta upp potatisen innan vi beger oss på fjällvandringen mot slutet av veckan. Det får vi glömma och ta itu med det när vi kommer hem!
  Mums...äppelkaka är gott och det är verkligen tid att tända ljus om kvällarna :)

  Ha det det gott! /Bea

  SvaraRadera
 3. Ja, nu är det trista tider bed stormar och regn och annat skit:)) Vi får se till att ha sol i sinnet istället. Mysig bild med höstlövet. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Vilken mumsig äpplekaka! Och vilket fint löv.
  Det blåser riktigt ordentligt nu, och hällregn förstås...suck...
  Undra om det är dags att emigrera:))
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Menar du att du gjort en kaka i kväll som inte ska ätas förrän i morgon??? Hade aldrig kunnat hända här.

  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Haha.. säger som Marina.. spara en kaka!! eller så gjorde du två så ni fick lite gott som tröst denna höstiga o blåsiga kväll. Såg din lilla fråga i inlägget förut o ska ta mig tid till o svara på dessa små frågor.. =).. Hoppas du kommer ut imorgon istället för har man bestämt sig för något är det trist att inte kunna. Var på yogan ikväll och det kändes fantastiskt bra.. förra måndagen var första gången o det var katastrof!! jag har inte yogat på hela sommaren så värre än stelt var det.. så i veckan har jag yogat nästan varje dag, inte mycket men en 20 min o vilken skillnad det gjorde det var riktigt kul att märka. Så nu får jag nog fortsätta så jag inte stelnar till igen.. Ha det gott/ kram Monica

  SvaraRadera
 7. Eländigt väder är det hos mig också....har varit och ridit men som tur är finns det ridhus....
  Mmmm....smaskigt med kaka.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 8. Efter en varm och härlig dag öser regnet ner även här hos mig i Blekinge, blåser gör det också.
  äppelkaka är aldrig fel :)

  SvaraRadera
 9. ja det är trist väder här också men inte sjutton orkade jag med att göra en kaka för det:)
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 10. Mmmmm, äppelkaka i busvädret. Det blir perfekt! Dina jobbarkompisar kommer att gilla detta!

  SvaraRadera
 11. Gott med äppelkaka....... Lyllos ditt jobb som får sånt go'fika :-))

  Vackert höstlöv!!!

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 12. Jättegott att använda energin till en äppelkaka! :)

  Keramiklövet ser otroligt fint ut! Stämningsfullt med ljuset på.

  SvaraRadera
 13. Hejsan!
  Ja det är några år som man bloggat och roligt att ha träffat en del av er. Förr gick jag också och kånkade men nu bor jag i zon 1, och vägrar "ler". Alla saker jag gjort i keramik har hållt "hittills" och skulle något gå sönder så är det fel på vädret, inte mig. Tar in pelargoner och lagerträdet sen räcker det. Du, jag läste att man kan frysa in druvor och ta fram straxt innan de ska ätas, bara ett tips ifall du får stor skörd, eller bara lite mys i novemberrusket. Tror jag ska prova för vaniljglass eller något drickbara med egendruva i en kväll framför brasan låter lite mysigt. Ha det gott, Karina

  SvaraRadera
 14. Provade på zumba i somras riktigt roligt.Nu till hösten passade inte zumba och jobb i hop så jag skall prova på tai chi//Britt

  SvaraRadera