söndag 14 augusti 2011

Hemmafix

.

Skönt med en lugn hemmahelg - Johanna har åkt iväg på sin långsemester och Sofia har återvänt till Strömstad - så nu är det bara jag, maken och katterna hemma :) Vi har kommit och åkt under vår semester så i helgen gjorde vi klart grejor som blivit "liggandes". Mycket röj utomhus och de sista grenarna har sågats och huggts till ved så vi kan tända härliga brasor i spisen i vinter.

I höstas gjorde vi en träbänk av en rejäl bit ek och nu är bänk nr 2 klar och på plats. Denna fick "fötter" av trä i ställe för sten.
Vi placerade den allra längst upp i slänten mot skogen - där finns en liten platå och sitter man där, har man utsikt över det mesta - bl a trädgårdens södra sida (som nu är ansad och tuktad och lilla gräsmattan är så välklippt så :).

Jahapp - då var det dags att börja jobba - konstigt nog har jag ingen "börja-jobba-ångest" - jag känner mig utvilad och full av energi så jag har verkligen lyckats ladda batterierna rejält :) 

Fast vilket humör jag kommer att ha på torsdag vågar jag inte tänka på ....... jag har nämligen mina veckodagar ;)  Måndagar och tisdagar är jag pigg och energisk, då orkar jag hitta på det mesta även efter jobbet: utegympa och springrundor - onsdag brukar vara väldigt gäspiga och den kväll jag landar djupt ned i soffan och inte reser mig upp på hela kvällen.

Torsdag är min dåliga dag - då har jag "kort stubin" och 0 tålamod! Då skall man inte reta Lotta! ;) Den dagen borde jag ha en röd flagga på min dörr till min lilla skrubb på jobbet! Det är dessutom den dagen jag behöver träna för att bli av med mina dåliga energier ;)

 Fredag - ja, alla vet väl hur fredagarna är!!! Bästa dagen på hela veckan!  Åh vad jag hoppas på fina sensommar-helger med sol, värme och fler salta bad! Vill inte att sommaren skall ta slut............ 


22 kommentarer:

  1. Men du, var glad över att du har så god självkännedom. Det måste ju vara jättebra att känna sig själv så bra att men vet vilken dag man har viket humör.Jag har mer humör efter dagar i månaden men det är väl inte så ovanligt.

    Fixat en del har vi också gjort här idag. Maken har jobbat i fyra dagar och jag börjar i morgon.
    Hoppas också på fint sensommarväder, helst både kvällar och helger.

    Kramar!
    (du har så mysigt!)

    SvaraRadera
  2. Fin bänk och fin utsikt. Ser att du också har en trädgård med höjdskillnad. Skulle kanske analysera mina veckodagar jag också. Vet bara att på fredagar är det soffkoma som gäller.

    Hoppas också på härliga helger framöver då även jag börjar jobba i morgon.

    SvaraRadera
  3. Vilken bra utkiksplats!!

    Jag har också mina dagar, men kanske inte riktigt så bra självkännedom dock. :)

    SvaraRadera
  4. Hoppas att du får en bra arbetsvecka, jag hade inte heller någon ångest när jag skulle börja jobba tyckte det skulle bli kul//Britt

    SvaraRadera
  5. Härlig ny sittplats! Ser helskönt ut.. Här har också grejats i trädgården idag. Jag hade sagt till mig själv att jag skulle ta tag i ett dåligt samvete i trädgården under semestern, så idag var sista chansen... jobbigt men det blev fint.

    Ha en go vecka och torsdag vågar jag inte kika in! :)
    Kram Marie

    SvaraRadera
  6. Härligt med en soffa med utsikt där du kan blicka ut över trädgården.

    Skönt att kunna känna sig ordentligt utvilad efter semestern.
    Ha en fin vecka (torsdagen med)!!!

    Åsa

    SvaraRadera
  7. Ha en skön arbetsvecka, hoppas torsdag inte blir alltför jobbig!

    Kramar/ Lena

    SvaraRadera
  8. Vilken fin utsikt från bänken! Ha det bra på jobbet. Jag har jobbat en vecka nu, så det känns som vanligt. Däremot måste jag gå upp till heltid från 75% (nästa vecka) och det känns sådär...
    Maria

    SvaraRadera
  9. Vilken finurlig bänk... Å så fint med utsikten. Börjar också jobba i morgon. Hade gärna varit ledig en vecka till dock :-)

    Kram
    Charlotte

    SvaraRadera
  10. Vad fint det ser ut i trädgården, det blev mycket bra med en avgränsande trä'ställningen'
    Tror på en fin sensommar!
    Ha en bra vecka
    Mariana

    SvaraRadera
  11. Sittplatser kan man aldrig få för många eller hur? Dessutom ser det väldigt trevligt ut också. Det där med att ha sina dagar känns igen, fast här kan det variera eftersom jag jobbar både kvällar och helger ibland så jag har lediga vardagar istället ...

    Kram,
    Jenny

    http://annelundstradgard.blogspot.com

    SvaraRadera
  12. Så snygg benk! En slik kan jeg også tenke meg å bygge og plassere i min lille Woodland trädgård! Ha en fin eftersommardag! :-D

    SvaraRadera
  13. Så grönt och frodigt du har det. Ser att dina kiwi´s växer på.
    DK- bussen kommer på onsdag, sedan kan jag börja slappna av och njuta
    Snart är det fredag igen . Kram Kia

    SvaraRadera
  14. Hejsan!
    Ser att du haft en skön sommar och en bra bänk för vacker utsikt är inte dumt alls. Ha det gott och räkna till 10 innan du går in i ditt bås på torsdag "ler". Ha det gott, Karina.

    SvaraRadera
  15. man kan inte ha för många sittplatser

    SvaraRadera
  16. Mysig bänk med mysig utsikt...
    kramiz//kullervilla

    SvaraRadera
  17. Vilken mysig sittplats! Naturligt är snyggt.
    //Lotta

    SvaraRadera
  18. Fin idé att göra en bänka av eken, den är superfin.
    Vacker vybild över din trädgård.
    Ha en fin torsdag! :=)

    SvaraRadera
  19. Härlig utsikt över trädgården! Bänken passar perfekt in i din trädgård. Själv har jag släpat med mig både sten och bänk till nya trädgården...:-)
    Kram Kram Karin

    SvaraRadera
  20. Inte dåligt med utkik ställe på egna tomten. Fint att sitta där och kolla sina ägor:) Trädgården ser verkligen fin ut!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  21. Hejsan, vad skönt att få mycket gjort i trädgården, ser jättefint ut! Hoppas första veckan på jobbet har gått bra - även torsdagen. :-)

    Kram !

    SvaraRadera
  22. Vilken snygg bänk. Den fixade du inte på en torsdag eller...? ;)

    SvaraRadera