fredag 12 augusti 2011

Fiskat lite idag.....

.

Ibland är det bra att spara på grejor - fast bara ibland, annars blir det för mycket grejor :)  Hur som helst, så har grannen ett stooooort plommonträd och i våras  frågade de om jag ville att de sågade av den stora grenen som hängde över till min trädgård? Nej tack sa jag, den grenen ger mig alldeles lagom mängd plommon! Fast grenen sitter långt upp - och finurlig som jag är, så hämtade jag döttrarnas gamla fiskehåv,


och fiskade till mig några plommon :)Nu skall jag vad jag kan göra med plommonen - mer än att äta - de får ätas med måtta annars blir det magont - kanske marmelad?
Plockade oxå av de sista Morellerna - i år var de faktiskt riktigt söta men fåglarna hade mumsat i sig många så det blir nog bara en liten burk sylt.

Det har varit en härlig dag idag - sol och alldeles lagom varmt - och jag har finlirat lite i trädgården, tagit frö, flyttat lite växter, klurat på ideér m.m.

Nu är det slut på semestern men jag är redo att börja jobba på måndag - längtar faktiskt lite... :)

12 kommentarer:

 1. Härligt med "fiskelycka"!!!
  Samma hände här. Vår granne har också ett plommonträd vars grenar hänger över till oss. Hon var så bekymrad att det skulle störa oss och undrade om hon skulle be sonen såga ner dem. Behövs inte alls, sa vi ;-) Så nu har vi också plommonfiskar!

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 2. Åh, vilket bra tips, Lotta!

  I morgon ska vi till kollo- förra helgen var plommonen fortfarande gröna- de kan väl inte mognat på en vecka!

  Läste någonstans att man kan frysa dem som de är och plocka fram senare för att sylta eller "marmelada"!

  Ha de fint!

  Lena

  SvaraRadera
 3. Så trevligt med lite "överhäng" som man har nytta av:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Plommonmarmelad är gott! Men nu är det länge sedan jag kokade någon. Kanske ska gå över till grannen och plocka några i höst och koka mej lite. Eftersom de bor på andra sidan gatan kan jag inte använda någon fiskehåv :)

  SvaraRadera
 5. Trevligt med grannsämja! Och plommonen gör det ju ännu trevligare :) /Mimi

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Åhhh...jag vill också ha en plommonkvist som hänger över från grannen ;)
  Ljuvligt med färska plommon och hoppas det ger dig en god plommonmarmelad!
  Ja, de sköna semesterdagarna har ett slut och dagarna återgår till de vanliga rutinerna och visst är det skönt också :)
  Ha en fin helg och bra start på veckan! /Bea

  SvaraRadera
 7. Jag måste erkänna att jag är jättedålig på att ta hand om våra plommon. Vi har tre plommonträd, men i år är det ingen frukt på det ena och bara måttligt på de andra. Så fina bilder, jag blir mer inspirerad av att göra något av plommonen nu:).
  Maria

  SvaraRadera
 8. Så smart att ta till håven. VI brukar få plommon, nerplockade o klara, av grannen mitt över. Bra det också (även om jag inte kan äta dem själv).

  Jag börjar också jobba på måndag men jag hade gärna varit ledig ett tag till. Men men, det ska nog gå bra.

  Ha en bra helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Sådana häng, lagom stora och med ätbart på, får man ha fördrag med och vara glad över. Det finns häng som man absolut inte vill ha men som inte tas bort hur mycket man än ber om det.
  Visst hade vi underbart väder igår och det ser ut att bli lika fint idag. Det blir nog en tur till skogen.
  Visst skall det bli kräftsoppa så småningom :-)
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 10. Visst är det härligt med goda grannar.Var o plockade en kasse med jättegoda sommaräpple hos grannen mitt över.Det blir både paj o äta direkt. + att när vi var o plockade så blev vi bjudna på kaffe och ÄPPELKAKA. Där var de jättegoda.
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 11. Så gott med plommon och praktiskt att "slippa" odla men ändå få frukten! :-) Plommonmarmelad låter jättegott! Själv har jag blåbär och hallon i frysen, ska se vad jag ska göra med dem... :-)

  Ni ser ut att ha haft det underbart på havet, skönt att det känns ok att börja jobba oxå!

  Kram

  SvaraRadera
 12. Bra med goda grannar. Vi "passade" en grannes hus en vecka, fick som tack en liten hink blåbär och kantareller, Mums.
  Ha det gott
  Kram

  SvaraRadera