torsdag 14 juli 2011

Under Eken

Vi har en jättegammal, jättestor ek på vår tomt och den är bästa tillhållet för ekorrar :) Under ekens skyddande grenar har vi vår vedbod/förråd. Där har jag också placerat den gamla målarstegen och  "planteringsbordet" som jag inte använder utan det är bara för ögats skull. Planterar jag om så tar jag med mig jordpåsen, krukor och sätter mig på gräsmattan - där kan jag söla hur mycket som helst utan att det gör något.
I går kväll (onsdag) var det just städning i och omkring vedboden som var dagens stora jobb - rensade bort ogräs, krattade så att jag idag kan klippa gräset - för visst är eken jättefin men det faller ned mycket grenar och till hösten blir det väl en sisådär miljontals ekollon som jag får kratta upp - undra varför ekorren inte äter ekollon?11 kommentarer:

 1. Det eken höjer värdet rejält på Er trädgård...Vad härligt att ha ett stort träd...Vi har en gammal hängask som har häxringar i kronan...utan löv så ser den ut som ett spökträd och nu är den vara fridfull o fin...Någon asksjuka har drabbat den m fl askar de senaste åren så löven har tyvärr tunnats ut...Jag hoppas så att den får leva vidare...
  Jag gör som du när det kommer till plantering...sitter på gräset o sölar o sen är det bara att ta vattenslangen o spola över!

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 2. Någon ek har vi inte här, tyvärr.
  Ser mysigt ut under er ek och visst kan man ha saker o ting bara för ögat också.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Du får efterlysa lite mer ekorrar så det går åt mer.. eller kanske behövs en 100 stycken för att det ska bli åtgång på dina miljarders ekollon.. *smile* Mitt planteringsbord står där bara för lyst oxå.. undrans varför jag ville ha det?.. men det är klart det är fint där det står o det är som sagt gott nog. Ditt gör sig väldans bra där vid vedboden i alla fall.. kramen, nu ska jag gå ut o rensa lite ogräs...

  SvaraRadera
 4. Vi hade en stor ek här vid infarten till vårt hus.Men vi tog bort den för den stod lite ruggigt till.Och som den skuggade och skräpade ner.Grannarna blev glada när den försvann för då fick dom sol in i fönstren på deras hus.Fast man kan nog tycka att det är synd på ett sånt praktfullt träd.

  SvaraRadera
 5. NU förstod jag vad man ska med planteringsbordet till!!! Jag ligger ju också alltid på knä på gräset med jordsäck, krukor och plantor trots att maken verkligen försökt få mig att vilja anv. de planteringbord han så gärna vill göra åt mig "fniss" Din ek är verkligen gigantisk! Och gör sig så bra i trädgården / Kram!

  SvaraRadera
 6. Jag skulle också vilja ha ett sån't mysigt planteringsbord. Det gör ju inget om det inte används, platsen är ju njutbar ändå.
  //Maria

  SvaraRadera
 7. Stegen kommer jag ihåg från ett inlägg anno dazumahl. Elefantminne, eller hur? Men, då hade du den som pelargon-trappa!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. har också ett planteringsbord som inte används till plantering :) Inte lika fint som ditt, men det är bra att förvara krukor på och ställa komposthinken på så jag kan öppna varmkomposten. Så visst fyller den sin funktion även om just plantering sker på gräsmattan.
  Önskar mej en ek eller annat stort träd. Har visserligen en björk, men hatar björkfnas plus att jag är pollenallergiker. Ingen bra kombination.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Jag har också ett enormt stort träd jag är stolt över här. En ca 20 år gammal Bok. Den skuggar perfekt i sitt hörne på soliga förmiddagar.

  SvaraRadera
 10. 200 år gammal skulle det ju stå;)

  SvaraRadera
 11. Ja, tänk att varje medalj har en baksida...som den gamla vackra eken och allt jobb den frambringar.
  Ekorrarna har säkert nära till McDonald's - då slipper man slita så mycket för födan som det måste vara att knapra i sig ekollon;)!/Anja

  SvaraRadera