fredag 15 juli 2011

Mera ved

.

När jag hade mitt röjaryck i onsdags, så passade jag på att flytta in ved som legat ute och torkat ett år - eller typ två....  in i vedskjulet. Det var ju så att när vedboden byggdes så upptäckte jag att det var ett perfekt ställe för krattor, gräsklippare (en elektrisk och en som drivs av handkraft), krukor för övervintring m.m, så det fanns ingen plats för veden ;)  utan maken var ju "tvungen" att bygga till ett litet vedskjul för själva veden.Vi fick nya grannar för något år sedan och de sågade ned ett par stora, vackra ekar de hade på sin tomt för att få mer ljus. Vi fick frågan om vi ville ha lite ved - klart vi ville! Det är inte lätt att få tag i billig ved när man bor mitt i stan - kan ju liksom inte gå ut och såga ned träd på "allmänningen"  ;)Nu har vi i alla fall ved så vi kan tända härliga, mysiga brasor i vinter.

Det ligger några kolosser kvar att såga och hugga ned till ved och när jag började dra ned dem till vedboden och huggkubben, hittade jag den här:


Fast den skall inte bli till ved - den skall jag använda till annat - får bara åka och handla lite grejor först  :)

7 kommentarer:

 1. Lite pyssel på gång. Spännande!

  Vilka trevliga grannar som frågade om ni behövde ved! Mysigt att kunna elda hemma.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte vad det är med ved...jag tycker bara om det.
  Är det doften, den vackra eld de kan ge, den råa ytan...
  Jag tycker kluven ved är vacker!

  Vilka fina grannar ni har!

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Ja ved behövs till den kallare delen av året.
  Nyfiken på vad det ska bli av ekskivan!!
  Man får mycket inspiration av andras bloggar.
  Ha en skön helg
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Hejsan Lotta!
  Hos oss håller vi också på med ved. Visst är det härligt med brasa på vintern?
  (Jag har svarat ang eldkrassen - se det inlägget)
  Vad skall du göra för kul med den 'däringa' ekbiten? Du visar'la?/Anja

  SvaraRadera
 5. Vi har precis beställt och fått flera kubik med ved som skall in om två veckor då blir vi varma av veden då också.//Britt

  SvaraRadera
 6. Ska bli spännande att se vad du ska göra med ekskivan!

  SvaraRadera
 7. bonjour
  avez-vous des photos de votre abris bois?
  le jardin boultois
  m-pierre

  SvaraRadera