onsdag 13 juli 2011

Är glad

Jag är riktigt glad idag! Jag brukar vara glad men idag är jag alldeles extra glad :)
När jag hade trädgårdsvänner på besök i början av juni fick jag så fina gåvor, en av dem fick jag av Anja, jag har så länge önskat mig Eldkrasse och jag fick en kruka med en rejäl planta. Fick tips av Anja och de har jag följt och nu banne mig så blommar den!


Hoppas att jag kan klara av den i vinter - minns inte om jag skulle pjoska för den och ha den i växthuset eller om den skall stå kvar i krukan i vinter? Anja?

Av trädgårdsvännen Linda fick jag kransveronika - även den får bo i kruka tills den tagit sig ordentligt.


Jag håller på lite försiktigt med ommöblering i perennarabatten, lite rensas bort, en del tas med till stugan vid havet och nu skall jag hitta bästa platsen för Veronikan.

Jag gillar verkligen sommarvädret vi haft hitills! Det är varmt, soligt och kommer det regn, faller det om kvällen eller på natten *me like*. Det känns inte så jobbigt att ha 1,5 vecka kvar tills semestertider när jag kan vara ute om kvällen länge, länge. Däremot blir jag lite avis på de som har semester och njuter till fullo - fast det är er väl unnat!!!  Njut av varje dag för nu går det fort, sommartiden bara svischar förbi och snart är den över.14 kommentarer:

 1. Mm...vilka guldkorn du har fått i dina rabatter, söta och värd all möda för övervintringen.

  Det är trist att vänta så länge på semestern, men de tär minst lika trist att ha den bakom sig ;)

  Oj, oj, vad sommaren går fort, det är knappt man hinner med :)

  Kram /Bea

  SvaraRadera
 2. Vad roligt det är att få nya växter av trädgårdsvännner;) Här står det en näva och två smällspirea till dig, jag undrar när i fridens dar jag ska kunna överlämna dem till dig:)) Tänkte faktiskt på det i förrgår att nu är vi "snart" inne i augusti;( sjutton också att det ska gå så himla fort. Fast ännu så länge är det ljuvligt:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Så härligt att känna sig riktigt glad (även om du är det i vanliga fall också). Det är så kul med "fådda" växter. Jag vårdar dem jag fick av dig så ömt jag kan och det går bra ännu så länge.

  Vi har haft molnigt och regningt idag och faktiskt nästan kallt. Jag har inte så mycket mot det då och då. Bakade lite bröd, fikade hos mamma, övningskörde med Erica och sen var det bra väder nog för att gå och jobba hårt i uteköket några timmar. Över lag har vädret varit helt i min smak.

  Visst går sommartiden fort. Blev lite tveksam när solrosorna och sommarrudbeckiorna slog ut här om dagen. Det är ju sensommarblommor!Är vi där redan?

  Jaja, jag njuter så mycket jag kan och det går ganska bra tycker jag. Jag trivs med livet!
  Det bästa med att ha sen semester är ju att ha den kvar liksom.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Vad vacker den är, Eldkrassen! Har inte sett den förrut. Fin blogg du har!
  Ullsi

  SvaraRadera
 5. Eldkrasse fick jag frön till en gång, men jag misslyckades, vad besviken jag blev. Din är väldigt fin, var rädd om den!

  /Jenny

  http://annelundstradgard.blogspot.com

  SvaraRadera
 6. Ja, sommaren svischar verkligen förbi, om 1 och en halv vecka är min semester SLUT...:o( men sommaren är förstås inte över ännu som tur är!

  SvaraRadera
 7. Härliga gåvo-växter!
  Önskar dig många härliga kvällar- tills det (snart!) är dags för total-njutnings-tid för dig!

  SvaraRadera
 8. Vilka fina gåvor. Det kan väl va gott att ha semestern att se fram emot. Här är det semester jämt.Ha de gott. Kram. Anita

  SvaraRadera
 9. Hej Lotta!

  Jag köpte tre små eldkrasse när jag besökte Peter Korns trädgård i början av juni. Har inte gjort något annat än att gräva ner plantorna. Om du har fått bra skötseltips så får du gärna berätta. Mina blommar inte och visar inte tecken på att vilja göra det heller.

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera
 10. Spännande med eldkrasse! Kransveronikan är en underbar blomma. Jag har på flera ställen och den sticker upp så ljuvligt, skirt och stolt i rabatten! Vad skönt att ha semestern framför sej:)

  SvaraRadera
 11. Härliga växter du fått Lotta - eldkrassen är så underbart fin! Nu verkar det bli sämre väder, det blir säkert sol igen lagom till din semester. :) Ha det gott!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 12. Visst går sommaren alldeles för fort. Fast här njuts det inte av semstern, sommarkylningen sätter käppar i hjulet.
  Idag kommer väl regnet,vore bra om det inte kommer förrän ikväll, så vi får se hur mycket hö som kommer in. I värsta fall blir det till att stacka, inte roligt. Fast det ser mycket somrigt ut med stackar på ängen.
  Vad kul att det blommar. Bra när man kan få råda om hur man ska göra.
  Ha en bra dag!!!!!!!!

  SvaraRadera
 13. Hejsan Lotta!
  Usch vad jag är dålig på att läsa bloggar nu. Det är nästan så att jag inte har lust att blogga alls f.n.

  När det gäller eldkrassen så är jag nog lite dålig på att ge råd om den eftersom jag är så bortskämd av den själv - har den ju som ogräs på ett ställe och på ett annat vill den alls inte.
  MEN: Att jag bad dig att odla den i kruka denna sommar var bara därför att den får ett bra rotsystem (rhizomer).Den måste övervintras frostfritt. Sedan skulle jag rekommendera att du våren -12 (så fort tjälen har släppt)delar den och planterar ut halva plantan i ett ställe där du vet att rhizomerna kan söka sig till frostfri djup. Fortsätt att odla den andra halvan i kruka. Om du inte skulle lyckas med det utpanterade ex:et så har du ju andra halvan kvar!
  Om allt går bra så kan du ju hitta på vad du vill med krukexet - om inte gör ett nytt försök på ett annat ställe.
  Ett tips är att plantera den så att den pryder en ickeblommande buske, så som rododendron (eldkrassen börjar blomma när rodden är utblommad) eller idegran el. dyl.
  Första och andra året efter utplanteringen kan det dröja fram till juli innan du ser om den har tagit sig. Du kommer också, antagligen, att se den en bit från utplanteringsstället.
  Om du har ytterligare frågor så maila eller ring!/Anja

  SvaraRadera
 14. Hoppas veronikan tar sig! Min blommar så fint just nu. Jag har den i skuggan under eken. Hoppas du hittar en bra plats!

  SvaraRadera