lördag 2 juli 2011

Tillbaka i stan....

Vi har varit vid "stugan vid havet" i helgen och är precis hemkommen, det är varmt och gott här hemma i stan med :) Jag vet att många har ont av värmen men jag älskar den ♥ Sitter i soffan sena kvällen och dörrar och fönster står på vid gavel och det sveper en ljum vind förbi mig. Tanken på att "ljuset har vänt" kommer för mig och jag lovar, att när jag sitter här om 5 månader i november, kommer att minnas den ljumma vinden och längta efter sommarvärmen....

Stugan har fått en rejäl renovering och tack vare duktiga systerson och hans kompis, har nu en husvägg helt ny fasad! Det är den utsatta sidan som fått en make over och som ofta har en hård, salt västan som pressar på fasaden - jag som är "mindra bra" på hammare och spik, har målat och det känns i armarna! Fast värst var när syster yster och jag rev gammal panel med kofot - jisses! Vilka efter"värkningar" i armarna! Beundrar de som är snickare och bygger om varje dag - vilka muskler de måste ha ;)

Stugan vid havet är byggd och placerad rätt upp på äkta bohuslänsk granit. Tänker inte visa bilder på själva huset för det vill vi ha privat - allt kan man inte dela med sig av på bloggen- men en söt liten vallmo kan jag dela med mig av :)Här finns ingen trädgård utan mest berg och en liten gräsplätt med buskage av nyponrosor, det finns visserligen två rabatter som jag provar olika växter i men inte med gott resultat. Jag tror att det kommer så mycket salt med i vindarna så växterna tar skada. Jag testar och ser vad som trivs och överlever vintrarna - just nu ser det ut som om Lavendel, Prästkrage, Salvia och Ulleternell trivs bra.

Jag har massa gamla Salviafröer och nu klurar jag på om jag kan börja "förodla" dem i augusti (perenner) och att de som ettåringar kan överleva vintern i pallkrage här hemma, för att nästa vår planteras ut vid stugan???

Vi pysslar om "mammas växthus" så gott det går och jag hoppas det blir en fin tomat- och gurkskörd om ett par veckor . Potatislandet kan nog oxå ge lite avkastning men det har inte regnat så mycket, så jag väntar med att titta efter i landet. Allt regnvatten samlas upp i stora vattentunnor - varje droppe är dyrbar! Jisses vilken lyx att ha sötvatten i slangen som vi har hemma i stan - bra med lite eftertanke emellanåt :)

Söndag hoppas jag blir en fin dag hemma i stan. Skall vila armarna från målning men blir nog lite trädgårderi och komma ikapp sig med vardagssysslorna.6 kommentarer:

 1. Jag har "ont" av denna fuktiga värme som varit nu, men det har jag säker glömt i november när jag längtar efter sommaren igen:)) Hoppas du får en fin söndag nu efter allt jobb du haft vid stugan:)) Nu kan du ju känna dig nöjd med att väggen klarar sig ännu några år:)) Duscha i sötvatten så mycket du vill och bara njuta;)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Det är skönt med värmen men helst ska man inte ha för många måsten, utan kunna ta det lite lugnt.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 3. Ja, nu är det varmt och fuktigt och kvaft....har svårt att få luft inomhus. Förstår att du vill hålla stugan privat, nånstans måste man ju kunna vara ifred. ha det gott!//Helen

  SvaraRadera
 4. Gillar också värmen det är så härligt att inte behöva frysa. har inte haft så många utekvällar för då tycker jag att det har blivit lite för kallt//Britt

  SvaraRadera
 5. Det är härligt ljumma kvällar nu! njuter för fullt!
  Gillar ditt utryck 'trädgårderi'!
  Ha en bra vecka
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Hejsan Lotta!
  Så poetiskt fint du beskriver de ljumma vindarna!Anja

  SvaraRadera