onsdag 29 juni 2011

"får inte ta slut".........

Jag vill inte att värmen skall ta slut......... ännu en härlig eftermiddag/kväll och vid niotiden ikväll (onsdag) så gick jag och Johanna ut för att äta en sen middag och många grannar var ute i sina små täppor, åt middag, umgicks och någon hade satt på jazzmusik och det var perfekt bakgrundsmusik....♫♪♪♫, koltrasten sjöng ikapp och faktiskt så överröstade den jazzmusiken  :)

Luftballonger hör sommaren till i stan.


Jag har några härliga grannar, speciellt ett äldre par som bor i en lägenhet. Han har alltid hatt på sig, älskar att sitta i den gemensamma trädgården och njuter av dagen, gärna med ett glas vin och han är från Norrland. Frun har långt, grått, hängande hår och de är så stiliga :)

Först lite beskrivning av vårt område. På vår gata så ligger det "egnahemshus", fyrkantiga tvåvåningshus (oxå inredd vind= 3 vån)  från 1938 på var sida om gatan. Vår sida om gatan har tur för vi har en stort grönområde i anslutning till tomtgränsen på baksidan - det är det som jag kallar för "skogen".

Vi har full koll på varandra, vet precis vad som skall intas till middag hos grannen, det är lyhört så pratar man inte med små bokstäver, så vet hela kvarteret familjens hemlighet.

En nyinfyttad familj vet nog inte om att det är lyhört för mamman ropar alltid ut i trädgården så jag tror det hörs ända till Liseberg - en dag skall jag försiktigt tala om detta..... :)

Tillbaka till grannen med hatten - han är så himla mysig :) I går pratade han i telefon så jag visste att han skulle få besök (stora bokstäver när han pratar) så det var kalas där idag. Bord dukades upp utomhus, vinglas på borden och jazzmusik och hatten på.

Förra vinter kom det en snöstorm en helg. Johanna skulle till jobbet tidigt och snöar det i stan, går inte spårvagnarna så jag fick på kläderna tidig morgon och gick ut och börja skottade fram bilen.
Grannen från Norrland var oxå ute och skottade - han är ju lite till åren så jag gick fram och frågade om han ville ha hjälp med skottningen. "Nix - jag är från Norrland så det här är ingen match. Vill du ha hjälp frågade han mig"  ;)  Nej, jag är klar och skall köra dottern till jobbet för spårvagnarna går ju inte, svarade jag. Han sa" konstigt att Göteborg inte kan klara en liten snöstorm, de borde bo i Norrland ett år så de lär sig" :) 

Jag har också en granne som spelar fiol - älskar när han öppnar sin balkongdörr och låter musiken strömma ut...... ♥


12 kommentarer:

 1. Visst är det ljuvliga kvällar. Det är nästan det bästa av allt när det är så här varmt.
  Det är trots allt ganska mysigt med grannar -oftast!!! Och tänk så mycket vi VET om varandra - fastän vi kanske ändå inte RIKTIGT vet! Ibland när man sitter där och kommenterar vad som händer i stugorna runt omkring så kan man undra i sitt stilla sinne vad de säger om oss där uppe i huset på höjden?!!!

  Ha en fortsatt skön kväll.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 2. Ja det är inte klokt så underbara dessa dagar har varit. Vilka härliga grannar ni verkar ha...!

  Ha det gott!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 3. Kvällarna är så sköna...kom precis in efter att suttit och studerat ollonborrarnas brumbrum. Härliga grannar du verkar att ha!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 4. Vilken mysig beskrivning över ert område, jag kan föreställa mig ljuden och dofterna från grillarna etc...

  SvaraRadera
 5. Kvällarna är verkligen underbara. Jag tycker det är jobbigt på dagarna när det blir för varmt, orkar liksom inte göra något alls men blir rastlös av att bara sitta i skuggan och vänta på kvällen. Nej, då är ljumma sommarkvällar bäst.
  I går var vi nere vid hundbadet ett tag och det var både skönt och vackert där. Idag blir det en sväng till stranden igen ser det ut som.

  Härligt att du har intressanta grannar när ni bor så tätt.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Goda grannar..och att "höra" lite e ju inte fel..fallifall..ha det..Maria

  SvaraRadera
 7. Klart värmen inte är slut! Den bara pausar lite så vi trädgårdsgalningar hinner njuta av allt innan det blommar över i värmen!

  kram louise

  SvaraRadera
 8. Mysig granne.....
  Just hemkommen från Norrköping,och där var det för hett 30 grader och 23 på nätterna. Tredjevåningen med inglasad balkong + bäddsoffa.
  Och jag står inte ut.
  Men "Härligt" att träffa mamma.
  Skönt att vara hemma igen...fågelkvitter och båtmotorer, maken fixar middag och cava. Medans jag vilar i pergolan
  Kram kia

  SvaraRadera
 9. Vilka dagar vi har och har haft. Underbara grannar du har.
  Ha det sommargott
  Birgitta

  SvaraRadera
 10. Det låter som en idyll du beskriver. Här bor vi inte så inpå varandra, men tänk vad det märks att våra barn är uppvuxna "på landet". De kan verkligen inte vara tysta om de hamnar på ett hotellrum eller dylikt. När jag växte upp väste alltid våra föräldrar: Tyst, tänk på grannarna!!! för vi bodde i en lyhörd lägenhet, våra barn har aldrig blivit tystade av den anledningen ... på gott och ont!

  /Jenny

  http://annelundstradgard.blogspot.com

  SvaraRadera
 11. Härligt gatuliv! Liknar vårt!;-) (Fast här kan nog förstås ingen höras till Liseberg... aldrig så hög röst!;-)....)
  Hoppas värmen bestått?! Men imorgon ska det visst bli regn i Gbg- typiskt när vi ska dit!;-) Nå.... Vi ska ha kul i alla fall! (Trädgårdstur!)

  SvaraRadera
 12. Jag kan inte låta bli att le när jag läser om din norrländske granne. :)

  Det är ju så vi är vi norrlänningar! Spelar jazz, dricker vin och låter inte lite snö hindra oss.

  Härligt!

  SvaraRadera