söndag 19 juni 2011

.


Idag söndag regnar det, ett välbehövligt regn för växternas rötter men inte för pionernas blommor - de ser väldans hängiga ut - får nog gå ut och plocka in en bukett innan de bryts av helt.

I går lördag var det soligt nästan hela dagen - först tänkte vi ta en tur med båten men väderprognosen "lovade" mycket regn och så roligt är det inte att stå ute i regnkläder en hel dag, så vi håller oss hemma.

Har nu på morgonen roat mig med städning bland bilderna - det var värst vad mycket bilder det blir taget den här årstiden, det är mycket som skall förevigas i trädgården - både blommor och händelser men också "en känsla" - som i går morse när solen precis bröt igenom trädens grönska och silade sig fram till en Daggkåpa som är på rymmen, men den är charmig så den får vara kvar.


I år har jag inte varit hård med rensningen, det brukar jag vara men är jag för ordentlig så blir det inga charmiga rymlingar och inga självsådda små plantor. Igår hittade jag massa små bebisar av olika växter, bl a "chokladnäva",  - roligt för då kan jag dela med mig :)

Om regnet tunnas ut under dagen skall jag gå ut och kruka upp de små plantorna - det är lättare att peta upp dem när jorden är våt. Funderar också på var jag skall ha min "barnkammare" ?  Såg i går att potatisen Rocket blommar så är det dags för skörd, blir det en pallkrage ledig - japp! så får det bli!Nä - nu får jag röra lite på mig, tar en sväng i täppan och ser om det är några slemmiga marodörer som skall "avverkas"!4 kommentarer:

 1. Visst är det bra att låta bli att rensa ordentligt. Jag har också fullt av bebisar, fast julrosor och fingerborgsblommor.
  Får nog ta och skaffa en "barnkammare" jag också. Som det är nu finns de flesta kvar i rabatterna (fast var??? nu har ju allt kommit upp så de små syns inte) och några står i ett hörn i krukor.
  Att dela med sej av sina växter är kul. Förra året fick jag daggkåpor och jag gav bort två olika funkior som jag delat. Båda är lika nöjda över sina nya växter.

  SvaraRadera
 2. Åh, n Chokladnäva skulle jag osså vilja ha. Kan man köpa ett skott? /helen

  SvaraRadera
 3. Jag har funderat lite över det där med alla foto. Varför tar jag nya bilder på tex. vita pionen när den slagit ut? Den ser ju faktiskt i princip exakt likadan ut som förra året och förrförra och förrförra, då jag också tog bilder. Hm...

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Vacker lite trolsk bild på rymlingen! :-) Chokladnäva låter spännande, vi pratade ju om nävor vid vår linner och de är väldigt fina och tacksamma!

  Kram

  SvaraRadera