torsdag 16 juni 2011

Idag borde man varit ledig - det har varit en härlig, varm sommardag och kvällen var helt underbar! Lade alla måsten och dåliga samveten på hyllan, mycket långt upp ! och parkerade mig i soffan på "piazzan" med stickning och ljudbok :)Har luktat på pionen "White wings" och ser att den trivs väl med ljusrosa Stjärnflockan,
Astrantia major,  som blommar så fint just nu! Ännu en perenn som är så tacksam och växer mer än gärna. Underbar i buketter och står sig länge - lite eternelliknade blomma. Jag har den söta ljusrosa, en vit, en mörk vinröd och den variegerade som också har svagt rosa blommor - så fort den slår ut helt skall den avbildas och hamna i växtarkivet.

Pssst.. Jessica - denna växt är ett absolut måste i var trädgård! Skall tänka på dig när de blommat över, då kan jag dela dem och dela med mig  ;)Jag har ett dåligt samvete som jag tänker på när jag sätter mig vid datorn om kvällen och det är att kommentera hos andra........ men det är ju den där berömda tiden ni vet! Tror det är fler än jag som känner så, men jag tänker att när det kommer en regning dag - då får jag massor av tid över ;)

17 kommentarer:

 1. Jag gillar stjärnflockan jag oxå. Gick och jämförde de olika röda idag. Tyckte den som bara heter Rubra är allra snyggast!

  /Lillianna

  SvaraRadera
 2. Nydelige blomsterbilder.
  God hagehelg , Marit.

  SvaraRadera
 3. Tack för pionfotot- älskar dem!

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder och jag gillar också stjärnflocka en stadig och stabil perenn men samtidigt ack så skir:)) Ha det gott Lotta/Monne

  SvaraRadera
 5. Det gäller att ta tillvara på de där stunderna när det är som skönast, det andra kan man göra när det är sämre väder. Gillar också den blomman//Britt

  SvaraRadera
 6. Man ska njuta när det är så härligt väder, inte sitta inne och kommentera bloggar ;-)

  SvaraRadera
 7. Stjärnflocka är en ny favorit hos mig som gärna får lov att sprida sig...
  Vacker bild med stickningen i kvällsljuset. Rofylld.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 8. De röda stjärnflockan är läcker. Tacksam med fint bladverk. Hos oss växer de vita stjärnflockorna vid Vita Platsen medan de röda ska samsas med rudbeckiorna.
  Henrik
  LUSTEN ATT TRÄDGÅRDERA

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig bild med stickningen på bordet. Smart med ljudbok... Varma kvällar är underbara. 'Måsten' kan vänta hihi..... bra prioriterat!!!

  Håller med dig om att Stjärnflocka är en suverän växt. Har den ljusrosa i några stora ruggar. Tänker varje år att jag ska skaffa några andra varianter också. Få se om jag lyckas denna sommar :-))

  Usch ja... tiden... Hinnner inte heller hälsa på hos alla som man skulle vilja.

  Ha en fin helg!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 10. Njuter gör jag idag, här regnar det och trädgården blir lycklig. Pionerna tror att de är marktäckare, så efter röjet skall de få komma in.
  Måste snart ta paus och gå ut och dofta på min Akacia som blommar för första gången.
  ibland får man längta länge, men vilken "Lycka"
  Vi trädgårdstokar måste sitta ner lite mera...
  Ha en bra helg,kram Kia

  SvaraRadera
 11. Stjärnflocka är en favorit här oxå (har många favoriter). Jag samlade frö av vit och rosa i höstas som nu är utplanterade. Dom variegerade låter spännande, kanske kan få lite frön av dig i höst? :-)

  Nu har jag kollat o det var backlök du fick av mig. På hösten får den en rolig liksom spretig fröställning och om man lägger den på marken får man massa smålökar på våren. Jag har en hel skog snart... ;-) Tror tyvärr inte den är ätlig.

  Kram!

  SvaraRadera
 12. Vad förvånad jag blev, när mitt namn dök upp. :-D Vad rolig du är. Mina blommor som jag köpte förra veckan börjar redan slokna, inte alla som tur är. Får väl snart asfaltera hela trädgården istället.

  Hoppas du får en fin helg i din trädgård!

  SvaraRadera
 13. Stjärnflockan är så fin. Jag köpte tre plantor nu i år, valde den ljusrosa och hoppas innerligt att den vill trivas hos mig, har inte haft den förr.
  Trevlig helg!
  Jenny

  http://annelundstradgard.blogspot.com

  SvaraRadera
 14. Det var ett tag sen jag var hos dig och tittade. Idag såg jag krassen. Mmmm, jag gillar krasse!

  SvaraRadera
 15. bara mys på, kommentarerna kommer sen. Stjärnflockan är så underbar och den har tagit sig rejält hos mig i år.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 16. Vad klok du är! Man ska passa på att njuta när man kan. Favoriter för mig är både pionen och stjärnflockan. Fast nu har jag ju ingen av dem men passar på att köpa pioner så fort jag ser dem på torget. Fast idag blev det blåklint och Afrikas blå lilja.
  Fortsätt njuta! Jag brottas fortfarande med mina problem hos Blogger :(
  Kram NInni

  SvaraRadera
 17. Kan bara hålla med ang Stjärnflockan! Har samma sorter som dig, förrutom den ljusrosa. Den vinröda frösår sig villigt, och har nu en hel skog...

  SvaraRadera