tisdag 28 juni 2011

Ännu en ljuvlig kväll

.

Kan det inte alltid vara så här? Det är ju precis så här som vi vill ha det - hela sommaren lång - undantag lite regn om natten  ;)

Nu blommar Honungsrosen Lykkefund!


Jag har den på två ställen, två spaljeér där den slänger sig hej vilt med sina långa rankor - grannen har också fått ett par grenar överfulla med rosor men det tackade de mig för ikväll :)
Synd att den blommar över så fort   :(


Doften om kvällen....... underbar!  Den är också tacksam att klippa långa, blommiga grenar att sätta i vas - vilken lyx att fylla på med vaser både inne och ute, hur mycket jag vill :)


Den svarta lyktan är loppisfynd från i vintras, lite svart färg så blev den som ny.


På tal om rosor - jag har min nya spalje vid "piazzan" där jag vill ha en eller två klätterrosor, kraftigväxande - rosen skall blomma hela sommaren, inte för fylld för jag gillar bäst lite enklare rosor (men jag skall inte vara kräsen)  och färgen spelar egentligen ingen roll - har DU något tips på allra bästa rosen? Och var köper jag bästa rosen?15 kommentarer:

 1. Hej!
  Helt ljuvliga kvällar vi har, visst önskar man att vi hade liiite längre av denna sköna årstid med så mycket vackert för ögonen.
  Söt ros och bild!
  Kram /bea

  SvaraRadera
 2. Min Lykkefund blommar här också o den slänger iväg sina grenar åt vilket håll som helst...helt otrolig!
  Just i år har jag fått lite rosfnatt o ränner runt i trädgården varje morgon för att se om det slagit ut nya knoppar...Har nya rosor som jag köpte genom "Odla" förr förra hösten...De kom på plats förra våren o två av dom har inte blommat förrän i år...De är små buskar ännu o antalet rosor därefter men jag är helt såld!
  Jag har inget speciellt ställe jag köper dom utan hittar jag något jag just då vill ha så slår jag till...Rosorna ska helst dofta mycket...får gärna vara starka sorter...ja önskemål har jag ju. En vild nyponros kan i mitt tycke många gånger vara det allra vackraste!
  Nu fortsätter vi njuta av den varma sommarkvällen o det är exakt så här som det ska vara!

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 3. Ljuvliga Lykkefund! Min har precis börjat blomma oxå. Vilken växtkraft den rosen har.
  Jag är lite svag för "New Dawn", den skulle jag valt till min spalje.

  SvaraRadera
 4. Härligt med doft i trädgården:)) Rosor har vi inte så många men en honungsros har vi men det är nog inte Lykkefund. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Mitt förslag är Nevada (svagt vaniljgul enkel)eller Awakening (rosa, typ New Dawn, men blomman varar lite längre)Vill man drämma till med färg, så välj Westerland, orangeröd, nästan enkelblommande. Underbart vacker i knoppstadiet också. Där finns också Cordes Aloha, underbart djuprödorange färg, lite mera fylld...
  Men en favvo är ju också Fruhlingsduft, vaniljgulrosa...den blommade här redan i sl av maj o fortfarande. Kommer alltid med ett nytt fång blommor lite senare också...
  Hoppas du hittar ngn av dessa som krukodlade, då har du en ros, som växer i din spalje för fullt i sommar!Lycka till!
  Lena

  SvaraRadera
 6. Min Lykkefund är också fantastisk på alla sätt... blomningen här hos mig går på slutete och idag har det snöat...blomblad.

  En bra affär är Flora Linnea i Helsingborg. De har en jättefin hemsida där man kan optimera sitt sökande på alla sätt - de säljer även på postorder såklart.

  Lycka till med ditt rosinköp, Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 7. vackra ros! köpte en axel olsen förrförra året, men ångrar det lite. lyckefund är liksom THE honungsros...

  SvaraRadera
 8. Visst är det underbart, hoppas det håller i, för sol o värme behövervi i massor. Rosen är jättefin, tyvärr har jag inga rostips:)//Helen

  SvaraRadera
 9. Vilka vackra kvällsbilder! Det är något särskilt med ljuset i kvällningen!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 10. Åh.. härliga Lykkefund.. min svingar sina långa rankor.. lite hit o dit i år, får nog binda den lite i alla fall =).. en härlig tid är det och det är attans så varmt. Febern har inte gett med sig.. i går kväll när det var så varmt hade jag 37,8 med halsont o huvudvärk inte något drömscenario precis i denna värmen o det är nog lika illa idag även om febern är mindre på förmiddagen. Men jag är ledig i alla fall och såhoppas jag det blir bättre mot helgen när L är ledig också i så fall blir det kusten för oss oxå. Så du blir snickare nu oxå.. kul o inspirerande att lära sig nya saker. Ska nog ta en tur ut o lägga mig under päronträdet idag oxå.. läsa en bok och bara vila det är gott det. kramen.. =)

  SvaraRadera
 11. Lykkefund har jag ingen, däremot en helenahybrid som jag tycker så himla mycket om trots att den är gul. Tyvärr så verkade den inte ha klarat förra vintern, lyste med sin frånvaro hela sommaren. På grund av lathet tog jag aldrig bort hela "stubben", och sen såg jag att den faktiskt skjutit nya skott!!! Tänkte att den skulle dra igång i år men det var ett tanigt litet skott i våras, hoppas hoppas att den tar sig!
  /Jenny

  http://annelundstradgard.blogspot.som

  SvaraRadera
 12. Lykkefund står på min önskelista...och en pergola.
  Undrar vilken önskan som går i uppfyllelseförst ;)
  Ha det fortsatt bra i den härliga tid som är nu.

  SvaraRadera
 13. Så vackert!

  På min inköpslista står bl a Stanwell Perpetual, Nevada och Royal Copenhagen. Vackra roser men inga jag har än, så jag vet ju inte hur de funkar här.

  Kanske en tur till Florinska? De har ju mängder med rosor.
  http://www.florinskarosengarden.com/

  Kram kram
  Marie

  SvaraRadera
 14. Hej!
  Vilken fin blogg du har och vilka härliga bilder! Jag känner igen mig när det gäller honungsrosen. Visst är den ljuvlig! Jag har tre honungsrosor på olika ställen varav 2 står i en halv pergola. I den har jag också en klätterros som heter Valdmar. En ljusrosa med enkla blommor i "klasar". Vågar dock inte säga om den blommar hela sommaren. Den blommar iallafall just nu och är jättesöt.
  Hälningar från Pia på Västkusten
  http://anglarochdamm.blogspot.com/

  SvaraRadera
 15. Vilka fina bilder, man kan riktigt känna doften!

  SvaraRadera