fredag 27 maj 2011

Trädgårdsfredag

hemma hos Lotta :)  Det är så himla skönt att komma hem fredagar, "färdigmat" ställs in i kylen och det är bara att gå ut och andas och ta det lite lungt. Maken packade fiskegrejorna och for iväg och jag tog på stövlar, trädgårdshandskar och ljudboken i öronen.

Idag rensade jag där jag skall ställa fram vattentunnan - precis när jag skulle ta en bild, började det regna - typiskt! Men tidigare idag så fick jag fotat den här godingen:
Köpte den i fjol på Lisebergs trädgårdsdagar men jag glömde fråga vilken färg blomman får men när jag letar runt på nätet så ser jag att den borde bli vitblommande eller svagt rosafärgad.

Potatisen växer så det knakar! Undra om de blir klara till midsommar  - fast då får vi nog få lite mer sol och värme.Om det inte hällregnar i morgon, så blir det mer trädgårdsröj - regnet gör ju att allt växer så det knakar - så även ogräset :) Regnar det så blir det lite växtdokumentation - har köpt lite växter från Odla och jag har ju bestämt mig för att dokumentera mer och bättre när det gäller inköp och var de planteras, så nu får jag sätta fart med det oxå. Men nu blir det kudden och välbehövlig sömn  :)

5 kommentarer:

 1. Jag har en likadan stjärnflocka, den får vita blommor.

  Ha en riktigt bra helg, Kerstin

  SvaraRadera
 2. Gillar din trädgårdsfredag!!! Det där med middagslagningen som kommer lite olämpligt när man är mitt i trädgårdsjobb känner jag igen. Stjärnflocka är väl en fantastisk växt. Har bara den vanliga vit/ljusrosa. Fint med varigerade blad.

  Men, stoooort grattis Lotta till 3:e priset!!!! Såå kul..... :-))))

  Håller tummarna för sol i hela Sverige i helgen.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 3. mysigt, fint med egen potatis också, jag har misslyckats...

  SvaraRadera
 4. Jag tog en sväng och rensade alla rabatterna förra helgen. I går fick jag ta en sväng i trädgårdslandet igen. Som det växer, ogräset!

  Fredagar är härliga!
  Idag har vi ganska kyligt, blåsigt men uppehåll. Solen kommer o går. Det blir en sväng till stan för att fixa presenter till Erica som snart fyller år och sen tillbringas eftermiddagen hemma i lugn o ro tänker jag.

  Tovsipporna är jättefina. Jag har haft mina på mindre bra ställen ett tag men i år trivs de (flyttade dem förra året) och blommar fint. Eller blommade, de är så gott som över för i år.

  Ha en härlig helg och ladda dig med ny energi.

  Kramar!

  SvaraRadera
 5. Hej. en trädgårds intresserad tjej från Örebro i närke skriver har gröna fingrar faktiskt .. av kopplande med trädgård mina tovssippor blommar för fullt och har de även på landet där de växer och frodas. och har ävren haft kungs ängsliljor som blommat över precis både vita och lila blommor härliga blommor vackra . hej från mig.

  SvaraRadera