söndag 22 maj 2011

Härlig helg vid havet,

Vi (syster yster och jag) har haft en härlig helg vid havet. Det är skönt att få lite miljöombyte och ta lite paus från trädgården här hemma - faktiskt så är det så. Det har varit mycket att pilla med och nu när baksidan varit uppgrävd, så har jag inte kunnat röra mig fritt utan att få förstaklassig lerjord på trätofflorna :)

Jag hade med kameran till stugan men jag tog inte ens upp den ur väskan - faktiskt lite skönt att ta paus från den med :) Det är alltid vackert vid havet och det var varmt, soligt men lite blåsigt på lördagen men jag var i växthuset och planterade tomater och chili och där var det varmt och gott :)
Sofia, Petter och lilla Samuel kom från Strömstad på besök och vi fikade och hade en mysig stund.

Idag började det regna men det var bara bra - vi arrangerade vattentunnorna vid stuprännan som det rinner bäst ut, så att när en tunna är full, fortsätter vattnet till nästa tunna (egen ihopkoppling med rör, hoppas det fungerar:). Vi har bräckt vatten (saltblandat sötvatten)  i brunnen, som inte är bra att vattna med i växthuset, och allt regnvatten är guld värt.

Nu söndag kväll är jag hemma, det regnar här med. Gräsmattan är härligt grön och jag tog en snabb runda för att kolla läget. Baksidan är helt återställd, killarna som grävt har gjort ett bra jobb, iordningställ allt jättefint och killen jag pratade med i fredags, berättade att "skjutningen genom lerjorden, under uteplatserna" hade gått bra. Han sa att de hade inte vågat gräva upp baksidan och trädgården för "den var så fin och synd att förstöra" :) Tackar så mycket för det :)  Nu tvättar regnet bort det sista av lerspåren så snart kan man inte se något spår av dem.

Citrusträdet fick flytta ut för ett par veckor sedan, står på mitt hemmagjorda mosaikbord. Just nu regnar det på det men det är bara SÅ mycket blommor på det, så jag tänkte humlorna skulle få njuta av blommorna och greja till det så jag får massor av citrusfrukter!Jag blev så glad när jag läste en kommentar jag fått - inte bara för att det var en positiv kommentar om min blogg, utan mer för syftet med att blogga - tänk så många bloggvänner vi får, så mycket trevligt vi läser och lär oss av varandra om trädgårderi i hela landet! Inspiration till förnyelse, lärandet om växter, foton på blommor, installationer, händelser, trädgårdsbesök etc. Så kommentaren Marianne skrev hos mig, vill jag dela med mig av till er - och tack Marinanne! för din gulliga kommentar! Skriv gärna en hälsning här om/när du har en blogg :) En blogg är dels en jättebra dagbok för den egna trädgården men också ett forum för oss trädgårdstokar :)  ♥ 

Det har gått ganska lång tid...drygt ett år och jag har tänkt och berätta för dig, men det har inte blivit av, men nu tog jag mig tiden.
Det är med din inspirerande blogg som jag fick upp ögon för hur många fina,uppiggade och glädjespridande bloggar det finns, men du öppnade dörren till den världen och nu har jag lärt mig massor om trädgård,inrednigstips, bilder mm. och fått ta del av era liv. TACK! Lycka till i fortsättningen och jag tittar i då och då :)
/ Marianne

12 kommentarer:

 1. Vilken underbart kommentar! Sådana är kul att få och visst är det en härlig värld - bloggvärlden. Många som inte bloggar har nog väldigt svårt att förstå hur det är.

  Låter som att du har haft det bra vid stugan. Här har vi också haft det bra även om vi "bara" varit här hemma och fixat o njutit.

  Helt otroligt många blommor på ditt citrusträd!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja, det är så många positiva saker med att följa bloggar, trädgårdsbloggar för min del! Så mycket fint, smart, kreativt, kunnigt, vackert som alla delar så frikostigt med sig av. Otroligt! Härligt! Inspirerande!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt med värmande kommentarer!
  Ibland undrar man hur länge bloggandet fortsätter. Många gånger kan det kännas att nu finns det inget att komma med men så plötsligt blir man sugen.
  Din blogg var den första "trädgårdsbloggen" jag ramlade ner på.Alltid lika kul att titta in trots att jag inte kanske kommenterar så ofta.
  HA det gott Lotta och fortsätt och inspirera oss!

  SvaraRadera
 4. Vilken fin kommentar, tack för att du delger oss den!

  Visst är det så med andras bloggar...att de ger inspiration samtidigt som man hela tiden får lära nytt.

  Till skillnad från andra sociala medier tycker jag dessutom att de allra flest bloggar skrivs i positiv anda, man delar med sig av de små glädjeämnen som finns i mängder.
  Jag blir glad av att blogga och av att läsa andras bloggar. Och din läser jag alltid, som du nog vet!

  Ha det gott Lotta, så ses vi här snart igen!

  Lena

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar kommentar, extra kul på sätt och vis när det kommer från någon som inte har en egen blogg. Gemenskapen och kunskapen i bloggosfären är fantastisk!

  Vilket fint citrusträd du har. Hur förvarade du det i vintras? Hoppas du får många frukter. :) Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Ja det är underbart med alla bloggar och bloggvänner:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 7. Härligt med helg och att ladda kroppen vid havet... med nya krafter...
  Skönt att komma hem och att din trädgård är nästan som vanligt. Massor av blommor på din citrus, måste lukta helt ljuvligt...
  Det är en skön känsla att dela/få en massa tillbaka i bloggen...
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 8. Hej Kära syster !
  Tack för en trevlig helg
  Syster Yster

  SvaraRadera
 9. Hejsan!
  I mina fönster står det 6 olika citrusplantor som efter att ha ätits upp stoppats i jord. Alla tog sig men inte finns det skymten av några blommor inte. De från Lankawi har ju några år på nacken och grenar sig fint så jag hoppas de kommer att se ut som din om några år. Vad skönt att det inte behövdes grävas upp mer och det där med bokstäver ser trevligt ut. Har texter på firmanamn på mina pallkragar och aldrig funderat ens på att måla över dem. Lite roligt att sitta ner och se namnen i blickfånget och fnula på vad det kan tillverka för något. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 10. Du är förståndig som tar paus ibland.
  Kram!

  SvaraRadera
 11. visst behöver man komma i från det "gamla vanliga" i bland...och jag kan inte tänka nått bättre än en stund vid havet...
  Jag håller helt med i detta om bloggar...det är hur kul som helt och det finns så mycket inspiration att smittas av...är svårt att få dess like på annat håll misstänker jag...Sen har hon helt rätt i beskrivningen av din blogg och det är många idéer och projekt som du inspirerat mig att dra i gång med...
  Ha det gott och visst är det en härlig tid nu!
  Kram från Malin

  SvaraRadera
 12. Vilken underbar kommentar!

  Jag tror att vi är många som gläds åt att ha så många bloggvänner och få glada tillrop och det var något, i alla fall jag, inte räknat med när jag började blogga.
  /Åsa http://jordundernaglarnaa.blogspot.com/

  SvaraRadera