fredag 14 januari 2011

Blommig fredag - mönster

Nu kommer mitt bidrag till mönster och det är mönstret på mosaikbordet som nu är helt klart. Vad tycks?Det var lite klurigt för jag hade en klar bild i huvudet hur jag ville att det skulle se ut. Porslinet är bl a från svärfar när det skedde en olycka med hans finporslin, otur för honom men tur för mig, för jag fick fina skärvor att lägga mönster med =)  Hur som helst, när jag lagt ut mönstret blev det inte som jag tänkt, fastnade med klumpiga kronblad, men kallade på hjälp av Johanna och sedan fick vi till det.

Jag hade gjort en pappersmall av bordets cirkel och storlek som jag först la ut mönstret på och när kakelfixet var utsmetat på bordsytan (som fick sandpappras skrovligt),  så flyttade jag över porslinsskärvorna bit för bit. Jag försökte få så jämntjocka bitar som möjligt så det går att ställa en kaffekopp på bordet utan att den välter :)Bordet är ett billigt litet bord från Ikea. Kanten är stålband som används vid husbygge, jag la en kant som  både skulle vara dekorativ och bryta av i materiel men också hålla kakelfixet på plats.Tanke är att ha det i trädgården tillsammans med min upphittade korgstol, men nu får de stå inomhus så länge och passar bra vid gungstolen :) Läser just nu Botanicuskatalogen och frestas av många fina sommarlökar.Kunde inte låta bli att köpa en Ranunkel när jag var förbi favoritaffären Fiori, visst är den söt?! och har ett himla fint mönster :)

Skall bli roligt att se andras mönsterbidrag på bloggen Roses and Stuff, ta en titt ni med :)

Åhhhh - det är fredag! Himla gott! Snön lyser vit från taken och träden igen, det är ett mycket vackert vinterlandskap därute och jag hoppas det fina håller i sig över helgen. Ha det så gott ♥

43 kommentarer:

 1. Vilket jättesnyggt bord, imponerande fixat.

  Ha det gott,
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. WOW Så fint! Som en stor blå ros!

  SvaraRadera
 3. ....men så utrolig vackert det blev. Jættsnygt med blåa færger i det hvita....Imponerande : )

  SvaraRadera
 4. Så kan man göra med skärvorna. Har en hel del som jag hittat vid grävningar i trädgården...
  Ha en fin helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Grattis till ett jättefint bord! Du é duktig du;) Ha en härlig helg/Monne

  SvaraRadera
 6. Fint bordet blev! Tittar också i Botanicus lilla, jag gillar deras urval, ha en skön helg/Sophia

  SvaraRadera
 7. Så fint det blev! Kommer att göra sig hur fint som helst tillsammans med korgstolen. :) Sitter också och dregglar i Botanicusbroschyren... :) Vill ha, vill ha!
  Ha en fin helg!
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Så kul att få se bordet färdigt...jag är jätteimponerad! Vilket jobb det verkar att vara, men det var det förstås värt!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 9. Vad fint bord du gjort! Har läst om porslinsmosaik både på bord och krukor men inte försökt själv. Tycker du det var svårare än du räknat med?
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 10. Så kreativ och duktig du är. Fint!
  Ranunkel är en favorit:) Trevlig helg

  SvaraRadera
 11. Det där blev verkligen skitsnyggt, och en bra idé att "låna". Ja, om man nu nånsin skulle få en stund över... =)
  Ha det bra
  Kram Helen

  SvaraRadera
 12. Det blev hur bra som helst. Vilket fint mönster du gjort i bordet :)
  Tjingeling

  SvaraRadera
 13. Wow! Vad häftigt! Himmel vad duktig du är:) Jag blir så imponerad av alla händiga människor jag träffar på här bland bloggarna:)
  En riktigt härlig helg önskar jag dig!

  SvaraRadera
 14. Vilket fint mönster du skapat. Du är en riktig konstnär!!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 15. Det blev ett fint Ros mönster på bordet.
  Mariana

  SvaraRadera
 16. Festligt & fint "ta tillvara"-projekt. Snyggt mönster blev det ju också (till slut).
  En skön helg önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 17. ÅÅÅ vad fint, vad duktig du är som får det så snyggt. önskar dig en fin helg/Gela

  SvaraRadera
 18. Vad fint det blev ! Snyggt mönster fick du till också . Ser ut att ha varit fint porslin, synd om svärfar men tur för dig ! Ha en fin helg
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 19. Det blev ju jättefint...kaffet måste smaka extra gott där vid bordet ;)

  SvaraRadera
 20. Sååååå fint det blev! Vackert med rosen till!
  Härlig myshörna.
  Ha en bra helg.
  /Pella

  SvaraRadera
 21. Hur fint som helst! Gillar både borde toch din ranunkel.

  Ha en skön helg! Kram!

  SvaraRadera
 22. Det bordet skulle passa hos mig ochså:0)

  Otroligt fint och vad duktig du är.

  Ha en fin helg
  Gunilla

  SvaraRadera
 23. Äntligen får vi se resultatet! Det blev väldigt fint. Mosaik är kul, kanske något för mej och tjejerna att pyssla med i vår. Ha en bra helg med allt det vita.

  SvaraRadera
 24. Jättefint blev ditt bord Lotta!

  Jag har ett litet runt bord ute som väntar på att snyggas till, men jag har fastnat vid aknten, men nu har du hjälpt mig! :)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 25. Så snyggt bordet blev, bra jobbat! Har själv också länge funderat på att göra något liknande, nu fick jag verkligen inspiration.
  //Catarina

  SvaraRadera
 26. Åhhhh så fint bordet blev! Du är sååå duktig!!
  Ha en skön kväll! / Irene

  SvaraRadera
 27. Bordet blev superfint, så snyggt mönster!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 28. Vad fint bordet vart och vilket mönster//Britt

  SvaraRadera
 29. Men gu' vad duktig du är!!! Har du gjort det där!? Mycket snyggt........

  Läser också och suktar i Botanicuskatalogen.... det lär bli en beställning tror jag.... ;-)

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 30. Bordet blev hur fint som helst!! Vad härligt att sitta vid det i sommar och dricka en varm kaffe eller ett kallt glas saft...

  Kram

  SvaraRadera
 31. Bordet blev jättefint!!! Det ska du verkligen vara stolt över! Har du beställt något från Botanicus?
  Trevlig helg, önskar jag!

  SvaraRadera
 32. Är förresten med på temat den här veckan, valde att visa tulpaner i förfall, tycker de är som vackrast då... :)

  Kram

  SvaraRadera
 33. Super fint Lotta! Jag säger det igen kan du allt?
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 34. Derome har en del variegerat.
  Likaså har väl Blomstergården i Uddevalla.
  Jag har lite.... :O)!
  Annars är det nog mest på nätet i olika butiker man kan hitta dem.

  SvaraRadera
 35. Mycket fint bord!
  (Har länkat till din sida på min blogg om det går bra?)
  /malin

  SvaraRadera
 36. Men oj,oj så fint Lotta! Vad du kan! Vilket vackert möster och antagligen blev den jättejämn;))!
  Ranunkel får hjärtat att klappa lite extra nu. Få se om min närmaste gardencenter har några.
  SMHI har 'hotat' med många plusgrader och regn den närmaste veckan så att då kan man förlänga livet på den genom att ställa den ute under tak eller i v.huset på natten. Din lilla ranukel passar så bra på dit nya, vackra bord. de klär verkligen varandra./Anja

  SvaraRadera
 37. The table looks lovely. A very good idea which makes the table more personal- and much more attractive.

  SvaraRadera
 38. Himmel vad fint, nu blev jag frestad att göra något med mosaik jag med.
  Ha en fin helg

  SvaraRadera
 39. Det blev ju jättefint! Jag brukar inte vara så förtjust i "vanlig " mosaik men detta var verkligen fräsch och spännande!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 40. Åh.. vad snyggt det blev.. en ros utlagd i mosaik.. du är riktigt konstnärlig Lotta!! Kommer du ihåg när vi var i Apotekarens trädgård o alla vackra mosaikbord de sålde där.. ditt är precis lika vackert.. *smile*.. riktigt fint blev det ihop med din fina gungstol. Gungstol är för övrigt något jag spanat efter, en liten nätt sak men frågan är var jag ska få plats med en sådan.. ?.. tror du jag kan klämma in en sådan du vet ju hur litet jag har.. hehe. Vi får se, nu har jag renoverat två rum idag.. jag är snabb jag.. skojar lite men jag har köpt ett dockskåp på tradera och ville fixa till det lite tills kalaset för C imorgon. Tänk fyra år! ja tiden går fort o snart blir jag mormor oxå.. Kram och ha en härlig helg.. Monica

  SvaraRadera
 41. Så snyggt det blev, du måste vara riktigt nöjd med denna skapelse. Kan tänka mig bordet i trädgården med kaffekoppen och grönskan... helt ljuvligt
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 42. Otroligt snyggt blev det... som en liten blå ros! Tror jag ska försöka ge mig på ett litet kakelbord i sommar. Vet precis var det ska stå... Bredvid hammocken så där lagom så man når glaset med kall hemmagjord rabarbersaft.

  SvaraRadera