torsdag 28 april 2011

Rådjursskydd

.
I kväll såg vi ett ungt Rådjur i skogen och det är den som varit på besök i vinter och mumsat på det mesta, t.o.m murgrönan är renrakad! Men jag kämpar vidare med mina tulpaner och *peppar-peppar* så har jag flera knoppar i behåll. I höstas planterade jag tulpanlökar i mina odlingslåder utanför växthuset.
Som skydd för knopparna, har jag ställt upp gamla fönster som skydd och det ser ut att fungera - men vågar jag utmana rådjuret eller skall jag ta fram rullen med hönsnät?
Här och var har jag "nätklockor" över tulpanerna och även det fungerar bra. Här är en limefärgad "roccocotulpan" på väg upp i vårsolen.

Ännu en underbar kväll! Köpte med mig en påse hönsgödsel som jag myllat ned och sedan fram med vattenslangen. Nu ser jag fram emot en trädgårdshelg! Påta i täppan, äta middag utomhus! och läsa trevliga bloggar :)

Äntligen fredag ♥

.

13 kommentarer:

 1. Så tråkigt med att trädgården blir restaurang till djuren!

  Vårt koloniområde är inhägnat och vi har inte ens sorkar på tomten! Däremot åt sniglarna upp en hel del perenner förra året, kanske blir de färre i år. Vi har fött dem med nematoder som tydligen ska vara effektivt! Håller tummarna för det!

  Lena

  SvaraRadera
 2. Jag beundrar dig och alla andra som kämpar så med skydd för rådjur - de gör ju verkligen tråkiga ingrepp i trädgårdar... Ibland är det bra att bo så som jag gör - mitt inne i en "villamatta" i en förort till Malmö. Fast bara ibland...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Hårspray på blommorna ska visst vara en variant oxå mot rådjuren har jag hört. Men d funkar ju förstås bara i torrt väder.
  /syren

  SvaraRadera
 4. Ja du, dessa rådjur är ständigt en källa till besvikelse och ilska/sorg. Fast man intalar sig att det är en "värdslig sak" som Karlsson på Taket säger:) Men nu ser vi verkligen fram emot en underbar Valborgsmäsoafton med trädgårdspyssel på dagen och grillning, vin på kvällskvisten:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Jag är lyckligt befriad från dessa marodörer.Kan inte vara kul att få sina växter uppätna jämt..
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 6. Jag skulle nog inte våga chansa utan lägga ut hönsnät. Trevlig helg och hoppas att du får vara ute mycket själv blir det en jobbarhelg//Britt

  SvaraRadera
 7. Rådjur skall man aldrig lita på. Man tänker, de klarar sig nog en dag till, jag skall bara göra det här klart först ... och så glömmer man. Som ett brev på posten - dagen efter ... ja, du förstår!
  Nej ta tjuren vid hornen på direkten!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. Varför ska detta vackra djur äta just på Mina blommor?? Det är nog bäst du "hägnar" in dina fina tulpaner.
  Ha en skön helg-1maj o njut
  Vårkram Ninne

  SvaraRadera
 9. Jag hoppas att dina skydd hjälper. :)

  Ha en bra helg, Kerstin

  SvaraRadera
 10. Det ser så mysigt ut hos dig med ditt lilla växthus o allt annat. Rådjuren är kanske mindre mysiga om man ser till skadan de kan göra men du löser det oftast på ett snyggt sätt tycker jag.

  Nätklocka har jag på något ställe för att inte Ronja ska komma med sina tassar.

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Dina rådjurskydd är ju snygga.. ;) fönstren är ju så fina o hjälper de är det ju dubbelt upp. Här är det också laddat med hönsgödsel, jord, gräsfrön och gräsmattegödsel.. halleluleja.. helgen är räddad. Får bli tidig kväll så man orkar upp i tid.. ha det skönt i helgen.. med mycket trädgårdspyssel.. kram

  SvaraRadera
 12. Bra idé med nätklockor, det ska jag nog testa. Jag kör ju med Råodör och det verkar funka, men jag tror inte det säljs längre. Håller tummarna att dina tulpaner får stå ifred!

  Kram

  SvaraRadera
 13. Så himla fin blogg du har! Tråkigt att man ska behöva bura in sina växter! Jag funderar snart på att bura in hela min balkong för att slippa duvor som gräver upp mina krukor! =)

  Ha en fin valborg!

  /Caroline

  SvaraRadera