onsdag 27 april 2011

Bråda tider.....

Trädgården här hemma har blivit lite åsidosatt och nu är det fullt upp med att fixa och dona! Tänkte jag skulle vara duktig och ta bilder och dokumentera om vad och hur det växer men så får man sekatören och krafsan i handen och vips ! så har solen gått ned :) Men nu blommor Kungsängsliljan, Snöklockorna, Jätteramsen har blivit flera dm hög, Funkian är på väg upp, Honungsrosen är beskuren, Fotbladen har tittat upp, en Trillium har knopp !!!! Nu går det undan som bara den därute!

I går fick jag i all hast planterat om Tomaterna och ställde ut dem i lilla växthuset. Ruccolan som såddes i en stor kruka har nu tittat upp och snart kan vi skörda :)


Fast nu snart kan jag väl så Ruccola i odlingslådan utomhus! Det väder som är nu, är för bra för att vara sant så jag tror det kommer ett bakslag - kanske bäst att vara lite försiktig med sådderna på friland.Nä - dags för kudden - får sova så jag orkar med att jobba och vara ute i morgon med :)

15 kommentarer:

 1. Ja, det går ju helt galet fort! Svårt att hänga med i svängarna. Men visst är det härligt!

  SvaraRadera
 2. Så vackra bilder du visar i ditt förra inlägg, tussilagon i kvällsljus...ÅH!
  Visst går det undan nu, och så mycket man vill hinna med, men kul är det att äntligen få jord under naglarna!

  SvaraRadera
 3. Ja man hinner knappt med......
  Ruccola har jag glömt att så...den vill jagg inte vara utan...

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder:) ja, du vi får inte förivra oss, ca två veckor tidigare än vanligt är vi så nu så Göran får bygga ett "tält till fuchsiorna i morgon för det ska tydligen bli kallare till helgen;( Men å andra sidan är det första maj till söndag, visst låter det helt underbart;) Ha det gott/monne

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt med vårens sysslor? Salladssådden är på g här också.

  Hälsningar
  Ingela

  SvaraRadera
 6. Så fin din ruccola ser ut! Min har inte kommit så långt alls. Hihi... känner igen det där med att man inte hinner fota det man tänkt sig... för vips så är det för mörkt :-)

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 7. jo i denna tidiga vår är det lätt att förivra sig. Men man kan ju alltid täcka med fiberduk om det skulle bli en kallare period. Här uppe i norr har vi nog nästan 3 veckor tidigare vår än vanligt. Så här blommar också sippor,snöklockor,snödroppar och allt går med rasande fart.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 8. Det går verkligen fort och i går kväll var jag bara helt trött och hade ingen lust med något alls. Därför blev det inte ens en runda där ute. Kan delvis bero på att bara luktade gödsel där ute kanske?
  Men annars är kvällarna just nu så viktiga. Att hinna hämta lite trädgårdsfeeling och se vad som hänt.

  Jag har sått på friland men inget har kommit upp ännu. I Lugnet är ruccolan färdig att ätas nu och rädisorna är på god väg.

  Ett bakslag tror jag också att det blir, hoppas bara det inte blir för tufft.

  Ha en bra dag!
  Kram Marina

  SvaraRadera
 9. Ja, med en sekatör i handen går dagen väldigt fort! Ena stunden är kl 7 på morgonen och så plötsligt börjar det skymma. Vad hände?? =)
  En härlig tid!

  Ha det fortsatt gott!

  SvaraRadera
 10. Ja lite svårt att hinna med allt som händer därute nu, man skulle ha tio par armar och dubbels styrka, 48 timmars dygn och helger som varade i 5 dagar istället för två, MEN.. man kan inte få allt ;D. Mina sådder är lika med noll än så länge men jag väntar på frilandssådd istället i år.

  I helgen var vi en sväng till ville för att vårstäda, riktigt gott att komma igång. Imorgon hämtas båten o ska göras vårfin, får se om vi hinner åka till ville denna helg men nästa definitivt. Vore jätteroligt att träffas på Liseberg där, har fått någon slags inbjudan på nån guidad visning? har du fått det också? Om jag ska kunna åka till kusten den helgen tänkte jag nog åka till Gbg på fredagen är det möjligt för dig? Vi kan väl höras ikväll via msn eller FB.. försökte kolla igår om du var inne men såg dej inte. Kram o ha en bra dag.. liiite kyligare är det men vad gör det solen lyser ju..=). kram Monica

  SvaraRadera
 11. Ja, nu går det galet fort! Det har inte kommit så långt som hos dig än, men vid varje runda i trädgården så har det hänt något nytt!

  SvaraRadera
 12. Men.. såklart jag "såg" dig igår kväll på FB men inte inloggad i chatten förstås.. *fniss*.. hej igen.. =)

  SvaraRadera
 13. jasså du, vara försiktig med sådd på friland?...jag tog orden på fröpåsen till mig *så fort jorden går att bruka*, och sådde både roccula, rädisor, spenat och vanlig sallad för tre veckor sedan. o i helgen fyllde jag resten av lådan med en omgång till. D ligger under duk, så om ditt bakslag skulle komma, så får ma väl hoppas att d skyddar så d räcker.

  SvaraRadera
 14. Frösådderna på friland har redan skett =P Sallad och rädisor såddes förra evckan för jag VILL ha tidig skörd =D Det värsta som kan hända är ju att jag får peta ner nya frön om det skulle frysa, men den risken tar jag "fniss" Löken planterades för ett par veckor sedan och har redan tittat upp - man blir så glad av sånt!
  Lisebergs trädgårdsdagar... dit lär jag nog aldrig lyckas ta mig. Hade ju kunnat köra på söndagen men eftersom vi redan ska till Göteborg på tisdag så har vi nog inte lust att ta en tur till samma vecka (även om det inte är så värst långt) Suck.. vad är väl en bal på slottet "ler" Hoppas du är flitig med kanmeran när du är där och raporterar till oss om suktar / Kram gittan

  SvaraRadera
 15. nu går det undan, ibland är det svårt at hänga med men det är en underbar tid, som vi längtat efter detta :p Hörde av en kollega idag att det skulle bli kallare igen men jag hoppas värmen hålelr i sig ett tag.

  SvaraRadera