torsdag 14 april 2011

Om det är tråkväder

kan man ju alltid pyssla med något? Man kan leta upp ett par gamla jeans - i mitt fall tiggde jag till mig ett par av makens gamla jeans för jag vill att de skall vara stora med rörelsevidd. Leta fram några lappar, ett par fickor från ett par slaktade jeans och en bit vaxduk och sätta sig vid symaskinen!


Så är bästa trädgårdsjeansen klara på några timmar.


Sy fast extrafickor på höfterna så du kan stoppa i lite verktyg,


klippa till bitar av vaxduk och kanske t.o.m lägga i lite stoppning så är bästa knäskyddet fixat!


Önskar verkligen jag kunde få till handskar på samma sätt - det går åt många under en säsong och är de inte stenhårda, så är de inte slitstarka. Ofta kör jag med dubbla handskar, först ett par tunna i bommul och sedan ett par kraftigare. Vilka handskar tycker ni är bäst?


Ha en bra dag ♥

.

17 kommentarer:

 1. Superduper, vilka trädgårdsjeans! Har själv ett par lite förstora jeans som är typ som hantverksjeans och de skulle ju bli toppen som trädgårdjeans med finfina knäskydd. Det lägger jag på min to-do-list... som är oändligt lång ;o)
  Ha en skön dag!
  Kram
  Humlan

  SvaraRadera
 2. Vilken bra idé!!! Coola trädgårdsbrallor!
  Jag kör också med dubbla handskar. MEN det allra bästa är fd fina skinnhandskar, de håller hur länge som helst och är sköööna på insidan.
  Ha en fin dag!/Marie

  SvaraRadera
 3. Himla bra tips.Det ska jag prova.Och använda gamla skinnhandskar i trädgården det var också ett bra tips.

  SvaraRadera
 4. Du é för härlig med dina idéer och din kreativitet:) Väldigt praktiska och snygga arbetsbyxor måste jag säga:) Jag köpte bra handskar på Biltema som jag tycker är jättebra fast jag har inte haft dem så länge än. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. *ler stort* Ja återigen? bara så där? Hepp!! ett par trädgårdsjeans? Lätt som en plätt! *ler* Nå dom verkar helt underbara. Skulle tro att jag däremot aldrig hade fått mina färdiga, jag o min symaskin är inte de bästa vänner precis... =S
  Ha en riktigt go torsdag!

  Själv ska jag roa mina barn som är hemma för fjärde dagen pga kräksjuka som snurrat runt här hemma. Det börjar bli lite av en utmaning att hålla oss alla tre nöjda och glada... =)

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Vilket bra tips....
  Handskarna jag använder har skinn på insidan och ett tunt nylontyg på utsidan...de är så tunna och sköna så jag har köpt likadana som jag har när jag rider...
  Och så har jag riktigt grova handskar när det är grovjobb.....

  SvaraRadera
 7. Men du, den där idén borde få pris. Hur snygga och praktiska som helst. Ska minsann kolla efter ett par rymliga jeans mm. Tack så mycket för tipset!

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Smart! Handskar, mina favoriter köper maken på Woody och dom har skinn på insidan dvs. de håller riktigt länge även till mig. Kan kännas lite stela som nya men det är ju snart åtgärdat =) Vilket fabrikat de är minns jag inte just nu men de är kanonbra!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Har ett par rätt tunna med smidigt gummi på handflatedelen.
  Bra brallor kanske man ska ta efter, maken tjatar på mej att jag ska köpa arbetsbyxor.
  Ha de
  Mariana

  SvaraRadera
 10. Superbra tips och sen snyggt dessutom! Gillar det där med knäskydden av vaxduk!

  Jag kör med tunna handskar till finlir - med tunnt lammskinn på insidan. mjuka, sköna och med fingertoppskänsla. Sedan har jag rejäla donigar när det behövs...

  SvaraRadera
 11. Jisses va kreativ o påhittig du är. De blev ju supersnygga! Mvh Helén

  SvaraRadera
 12. Vad fina de blev! jag har nästan alltid jeans på mig så detta passar mig...men vet inte om jag orkar sy på några fickor...hm,...men borde dock för jisses vad saker man drar med sig runt nu...sekatören är guld värd...
  Hade alltid FRISTADS handskar under några år...riktiga läderhandskar som höll bra...Nu har jag små chicka med blommor - också dessa i läder men inte samma kvalité...suck...Jag drar på mig tunna plasthandskar om det gäller "finlir"...

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 13. Äntligen kvittrar koltrasten. Härligt. Jag har hört dom ett tag nu. Kramar Lisa.

  SvaraRadera
 14. Hej Lotta! Va kul att du tittade in på min blogg och på det viset påminde mig om att titta in hos dig. Det var ett tag sedan men nu blir det mer bloggande då det går mot ljusare tider. Lycka till med stenpartiet, ser fram emot att följa ditt projekt. Våhälsningar Carina

  SvaraRadera
 15. Du är allt bra fyndig du! Smart med vaxduk på knäna särskilt den här årstiden när det inte torkat upp än.

  De bästa jag har haft är ett par från Granngården, Rose-nånting, men jag vet inte om de är slitstarka för hos miog har de en förmåga att försvinna... :)

  SvaraRadera
 16. ursnygga!!du är verkligen en fena på att sy.

  å nästa gång du gör ett par likasamma kan du ju sy sidofickorna med lite vidd så att grenknippsaren får plats i den...*fniss*

  trevlig helg, nu ska jag ut å se om man kan låna hem lite vitsippor från skogen. ska ha lite plantor i dörrkrukan tänkte jag.

  SvaraRadera
 17. Men vilken bra idé! Jag använder just ett par gamla jeans faktiskt, men att ha vaxduk på knäna hade ju varit super! Och de extra fickorna också, för de som finns går ju inte att använda - det får ju liksom inte plats någonting. Så många idéer - så lite tid...

  Kram!

  SvaraRadera