fredag 1 april 2011

Fredag och trädgårdsrunda

.

Himla skönt med fredag :) Hemma när det är ljust (och ser dammtussarna som jag snabbt blundar för) och tar en sväng till lilla växthuset - där är det varmt och gott :)

Citrus-, fikon- och olivträdet har nu fått flytta ut och när jag tittar till dem, passar jag på att smaka på de små gula frukterna - de är så där lagom söta-sura.


Citrusträdet har börjat sätta knoppar och snart hoppas jag på en söt, blommig doft och senare fler fruktkart!


Måste komma ihåg att plantera om dem snart - jag har faktiskt köpt "citrusjord" till trädet, jag brukar inte bry mig om de olika sorters jordpåsar till pelargoner, rosor m.m men just citrus tror jag behöver ha lite lucker jord i krukan. I morgon skall vi på dop, systersonen´s lilla Molly skall döpas - det skall bli jättetrevlig och roligt att träffa "stora familjen". Att det spås riktigt härlig vårväder blir ju pricken över i - kan nog ta på fina vårklänningen :)


Ha en skön fredagskväll ♥


.

19 kommentarer:

 1. Åh vad härligt det ser ut:) Jag har ett citrusträd som jag har haft i flera år som stickling men det blommar inte och det är ju det jag vill för det doftar ju underbart;)) Så jag avundas dig verkligen men jag missunnar dig inte:) Ha en trevlig helg/Monne

  SvaraRadera
 2. Helt ljuvligt med egen liten exotisk odling
  och väldigt fräscha växter.
  Tjusig header,vårlig och fin!
  Önskar dig ett riktigt skönt veckoslut!
  Kam /Bea

  SvaraRadera
 3. En sådan fin vårlig header du har!!! Wow, vilken fin citrus!!!
  Ha en trevlig kväll!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Hade jag haft ett citrusträd hade jag också köpt citrusjord. Rododendronjord har jag köpt till mina blåbär men i övrigt köper jag ingen specialjord. Brukar gå bra ändå.

  Jättefina är dina citrusträd!

  Jag har tittat till de fina sticklingarna jag fick av dig och i morgon får de komma i krukor tror jag. I alla fall tibastsmåttingarna.

  Önskar dig en underbar helg med dop o allt.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Citrusträd, vad trevligt det ser ut.
  Ha en riktigt bra helg och jag hoppas att barndopet blir fint.
  /Kerstin

  SvaraRadera
 6. Ai un blog atat de frumos! Imi inspira atata liniste....
  Cu drag Vasi!

  SvaraRadera
 7. Men åh Lotta vilken fin header du har!!! Ja, men visst är det skönt att det är helg... håller helt med dig :-) Dammtussar struntar vi... eller hur!!! Äsch.... dom kan få vara.... finns viktigare saker att ta itu med. Så läckert ditt citronträd är. Har en liten planta på gång som kommer från en kärna som började gro inuti en citron.... Hoppas att den en dag kommer ge frukt.

  Ha en fin helg!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 8. Vilken fin citrus känner blomdoften ända hit.
  Jag skall köpa mig några cirusträd lite längre fram tror jag.
  Hoppas du får en härlig vårig lördag
  Annika

  SvaraRadera
 9. Citrusblommor är bland de underbaraste dofter som finns!

  Ha en bra helg,
  Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 10. Åh vilken fin citrus med härliga knoppar! Vilken doft det kommer att bli! Min citrus är grön och fin men vägrar att blomma, undrar om jag har skämt bort den? /Katarina

  SvaraRadera
 11. Så fint ditt träd är. Jag klarade hålla liv i en fröplanta några år, sen var det slut. Hos dig med din omsorg hade den nog klart sig. Hoppas dagen imorgon blir fin :)

  SvaraRadera
 12. Hej där....
  Vårklänning låter optimistiskt, men den kanske är fodrad ?
  Flugfisket startade igår och grabbar i regnbyxor, tävlar vem som är först ! Något för maken ?
  Citrus blomning berusande på många sett. Att sedan kunna skörda är lyx.....får nog skaffa mig den lyxen.
  Ha en bra dag Kram, Kia

  SvaraRadera
 13. Citrusträden kan jag kanske också flytta ut i växthuset nu? Det är liiite trångt på fönsterbrädorna i köket med två stora citrusplantor stående där. Har du något skydd typ fläkt eller bubbelplast?

  SvaraRadera
 14. De ser ju så un derbara ut! MÅSTE du bverätta att du går där och plockar frukter som du sedan äter....;))? Tänk om man vågade sig på ett citrusträd av något slag? Gardencenters är fyllda av dessa underbarheter och jag liksom inte vågar...Nä! Nu jädrans skall det bli av. Annars storknar jag av avund...och DET är inte så bra vid min höga ålder....;))!/Anja

  SvaraRadera
 15. Dammtussarna far här också och är utdrygade med hundens päls...men precis som du går jag ut i stället och väljer att kika på annat...
  Så kul med ett citrusträd som bär frukt...o doften från blomningen kommer att bli underbar...
  Ha en riktigt go´Helg på dig!

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 16. Jag fick ett citrusträd för några veckor sedan och är lite nervös för att jag inte ska lyckas hålla det vid liv.....nu går det nog bra men sedan till vintern....
  Ha en mysig helg ;)

  SvaraRadera
 17. Åh citrusblommor är nog en av de ljuvligaste dofterna! Och häftigt att få frukt på dem...!

  Vad kul med dop, jag har just bokat dopdatum för vår lille guldklimp. Hoppas ni fick fint väder!

  Kram

  SvaraRadera
 18. Åh så spännande fina!! Förstår du vill vårda dem väl!;-)

  SvaraRadera