söndag 3 april 2011

Gråväder

.
Tja, man kan ju inte säga annat än att jag känner mig lite lurad på vädret, grått hela helgen, visserligen ÄR det varmare men ändå...... På lördagen hade vi i alla fall en ljus tillvaro då vi var på ett jättefint dop, vackert i kyrkan och en trevlig stund efteråt - där var det gott om värme och ljus :)


När vi kom hem var det skönt att gå ut och få lite luft - det var bara att hoppa i gummistövlarna och ta på oljerocken. När jag rotade runt i löven så hittade jag första snödroppen! Den dubbla som är så söt! Den har förökat sig och jag undrar om jag skall dela på den för att den skall föröka sig ännu mer? Visst är det så man gör?


I dag söndag, var det också en grå dag, även den gick i gummistövlarnas tecken. Har fortsatt minimera lövhögarna och kände att tjälen är på väg att försvinna. Var iväg och köpte jord för att fylla på i de murade pallkragarna utanför lilla växthuset - tänk när jag kan peta ned luktärtsfröerna! Inne i lilla växthuset börjar det bli trångt för nu när det är varmare om nätterna (6 till 10+) kan fler och fler växter flytta ut.
Idag sådde jag också Ruccola i en stor kruka - fick för mig att den vill ha "lite kallt" när den gror - måste ju testa ;)

Jag får nog göra som Marina gör - skriva en "to do-lista" för nu börjar det bli mycket att hålla reda på!
Idag har jag i alla fall fått tomatplantorna omskolade - inte en dag förtidigt! Tur att det bara är att stoppa ned hela stjälken på tomatplantan i nya krukan (hela stjälken får nya rötter när den är under jord) - de blev plötsligt mindre långa och rangliga :) 

Kvar att göra:
Plantera om citrus, oliv- och fikonträdet, så även Afrikas blå lilja  som har det hemskt trångt i krukan, borde väl kunna dela den? Och nu måste väl även den kunna flytta ut i växthuset?
Skola om alla pelargonsticklingarna
Kan man börja förodla grönsallad i växthuset nu ? Sommarblommor som Rosenskära? Har alldeles glömt hur varmt de vill ha för att gro.......


Ibland pratar vi om hur det var för ett år sedan vid den här tiden.... ni vet - "det var varmare/kallare för ett år sedan". Tänkte jag skulle kolla i bildarkivet - för ett år sedan var det påsk!! Vi var vid "stugan vid havet" och vi satt och myste på stranden vid påskbrasan och systerdottern´s lilla William provade fiskelyckan :)Temperaturen var nog detsamma men jag minns att tjälen var borta ur jorden - så det är kallare i år ;)
I morgon måndag blir det en bra dag - jobb, lite träning och när jag kommer hem - skall jag vara ute i trädgården :)


.

12 kommentarer:

 1. Ja visst blev vi lite lurade!
  Grått,grått men det är så härligt att gå sin "gro-runda" o se på allt som faktiskt har klarat vintern:-))
  Jättefina dubbla snödroppar de får jag skriva på önskelistan!
  Imorgon kommer visst solen,synd att man inte är ledig.

  ha det bra/M-L

  SvaraRadera
 2. Jag brukar också kolla tillbaka så där och jämföra. Här är våren lite längre kommen i år än förra året men för två år sedan var våren kommen en bra bit längre än i år.

  Jaha, vi har likadana snödroppar vi ser jag. Jag har en på ett ställe till men jag vet faktiskt inte om jag gjort ett försök att föröka eller hur denna ensamma stackare har hamnat där. Minnet sviker totalt på den punkten.

  Listor är så bra tycker jag! Ser att du också har en del kvar och så ska det ju vara vid denna tiden. Vi ska ha fullt upp! Det är härligt att man kan vara ute en stund på kvällen också.

  Just nu tycker jag att jag skriver så spretiga inlägg i min blogg och att alla andra skriver så bra, du är absolut en av dem. Jag gillar alltid att läsa här och blir så glad när jag ser att du skrivit nytt.

  En ny vecka väntar, precis som du skriver. Den innebär jobb, så klart, men jag slutar tidigt på fredag. Hoppas hinna/orka ge mig ut någon av kvällarna och röja i någon rabatt, springa på tisdag och jag skulle behöva in till stan en snabbsväng för att köpa nytt te. Luktärtsfröer är lagda i vatten så dem ska jag så i morgon eller på tisdag tror jag.

  Ha en bra vecka!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Igår strålade solen hela eftermiddagen hos mig....så idag hade jag för lite kläder på mig ;)))
  man vill så gärna ha den där våren på riktigt nu....
  Ha en bra vecka,)

  SvaraRadera
 4. Snabb kommentar!

  Förutom alla fina bilder du tar gillar jag också nya headern!

  Ha en skön (varmare?) vecka!

  Lena

  SvaraRadera
 5. Jag har letat efter det fina vädret hela helgen men inte hittade jag det inte;) Men det gick ju att vara ute i rabatterna ändå. Kul att du hade bildbevis att det var varmare förra året, det är inte klokt vad fort man glömmer:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Det är fortfarande isborr som gäller om man vill fiska!
  Nödvändigt med 'Att/vill göra lista' i alla fall för mej,den är lång men det är så kul att få stryka det som blivit gjort.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 7. Hittade precis in till dej. Vilken fin blogg!

  Tror minsann att vårt gråväder var alldeles perfekt, annars hade vi bara suttit i solen och njutit och glömt bort att gräva, rensa och fara runt....:-)

  Annette

  SvaraRadera
 8. Vilken alldeles otroligt symbolisk bild den första är. I kyrkan kanske?/Anja

  SvaraRadera
 9. Jag förstår inte, det blir så många måsten nu på våren....pellisarna omskolade och nästa gång får de komma ut !
  Väntar med frösådderna till slutet av april.
  Redan nu kommer maken få fullt upp med att vattna när jag åker på tjej resa....
  Ha en bra vecka, kram Kia

  SvaraRadera
 10. Vacker lampett! Ser att skuggorna ser ut som änglavingar.
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 11. Dop är alltid trevligt, förr i tiden hade vi inte så här tuffa vintrar... Ha en fin dag, kram.

  SvaraRadera
 12. Ja jag kände mig också lite snopen i helgen - jag var ju looovad +15 grader ;-). Här var det svinkallt och dis/moln/regn. Men idag var det sol och skönt! Nu njuter jag.

  Visst kan du dela din Agapanthus! Men jag har fått för mig att de gillar det trångt om fötterna, så de kanske inte ska få för stor kruka iallafall...

  Hoppas din måndag också blev solig!

  SvaraRadera