torsdag 31 mars 2011

Just nu.....

har jag läst alla hälsningar och "grattis" jag fått på bloggen och facebook - TACK snälla! Vad rara ni är :) Vilken fin födelsedag jag hade! Massor av gratulationer, paket och blommor förhöjde verkligen dagen :)

Ett STORT tack till er som skrivit att ni röstat på min blogg i samband med tidningen ISABELLAS kampanj , ni vet att ni som röstat har chans till en vinst?! Skulle vara så roligt om någon av er vann :)

Idag är det regn men jag tror faktiskt det är ett vårregn! Ni vet - det regnar och fåglarna hörs kvittra lite försiktigt....... det blev bara en snabb trädgårdsrunda idag, inget speciellt som har hänt därute sedan igår :)

Inne däremot - minns ni att jag satte Basilika på rotning? De har nu planterats om och växt till sig bra. De blad som är stora, är de pyttesmå jag sparade när jag tog sticklingen. Ursprungskrukan ser mycket tråkig ut så de skall alla klippas av till nya sticklingar och sättas i vatten för rotning.


Allra finaste hyllan i köket har haft rosa detaljer ett tag och nu skall jag ändra färg, tror det får bli blått, så jag skall leta efter lite blåa bilder i bildarkivet, skriva ut en stor bild på tunt akvarellpapper och sedan klä en träplatta med bilden - det blir liksom en härlig struktur på bilden och det bästa av allt - det gör inget att bilden är lite oskarp - det blir bara charmigt :)
"Veckans kloka ord"  har Sofia skrivit på tavlan - lite kusligt för hon skrev orden strax innan jordbävningen i Japan inträffade och hon fick boka om sin Japanresa till april nästa år. Hennes nästa beslut val var att söka nytt jobb och i dagarna skall hon provjobba på två ställen och vi håller tummarna att allt går vägen.
I morgon är de fredag! Det sägs bli en varm och skön helg och det längtar vi efter - eller hur?.

6 kommentarer:

 1. OJ! vad mycket jag har missat när jag inte tittat in till dig på ett tag. Skyller på att jag haft lite pensionärssemester. Det var mycket lärorikt som jag nu tittat igenom. Grattis i efterskott. Ha de gott. Kram. Anita

  SvaraRadera
 2. Kul med den där hyllan ni har tycker jag. Hm, funderar på om vi skulle kunna sno idén eller delar av den på något sätt. Tål att tänkas på!

  Så bra att basilikan har rotat sig. Det ska jag tänka på nästa gång jag köper en sådan kruka.

  Värmen får mer än gärna komma i helgen. Jag är SÅ trött på att frysa.

  Paketet kom idag och jag funderar på att säga att jag inte kommer i morgon för jag vill ju bara plantera och "trädgårdera" nu. Men det går nog inte för sig och inte har jag min vanliga korta fredag heller, nej då, heldag gäller i morgon.

  Kram o stort tack!

  SvaraRadera
 3. Wow nästan kusligt skrivet av din dotter. Jag måste ha missat det inlägget om basilikan, det måste jag pröva för jag älskar basilika:)) Skriva ut en bild på akvarellpapper låter inte heller så dumt, jag tror att jag snor den idén av dig:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Det är verkligen perfekt att sätta örter i vatten - rötter direkt!
  Ha en underbar fredag nu! Kram

  SvaraRadera
 5. Jag missade dig igår, hinner gratta dig idag! Kram och grattis! Vad roligt att din blogg är nominerad! Dig har jag följt nästan längst tror jag :-)

  SvaraRadera
 6. Wow! Basilika som är så gott (med tomat på en rostad). Vi har en spretig basilika som överlevt sen i julas, jag kanske skulle göra en insats idag.
  Ha det gott!
  /Ruben
  PS Även Picasso hade en blå period (tror jag, det kanske var Renoir).

  SvaraRadera