måndag 21 mars 2011

Mera vårtecken

.

Det undgår väl ingen att våren har kommit! Helgen har gått i trädgårdens tecken – bara det är ett vårtecken. Soliga lördagen var jätteskön och det räfsades löv etc, och fast det var mulet på söndagen, så var jag ute en lång stund.

Tog med mig kaffekoppen, ljudboken i öronen och tog tag i klippet från när jag beskar Bokharabindan. Den var så trist och grinig i somras, så jag tänkte jag ger den en chans till och beskär den ordentligt.

Den har underbara lianer att ta tillvara på. Fram med stora hjärtat (50 cm högt) som i julas var klätt med granris och så började jag linda – grenarna bröts av lite här och där men det gör inget att det spretar – desto charmigare :) Man kan lätt fixa till ett hjärta eller en cirkel med hjälp av kraftig ståltråd, och har ni en gammal stålgalge (kemtvättsgalge) så är det bara att dra lite i den så blir det ett hjärta ♥Sådärja – nu var hjärtat klart, redo för att hängas upp någonstans, sker det något speciellt eller att det är en speciell helg, så kan hjärtat pyntas med blommor för säsongen eller annat kul.Att kunna stå ute och pyssla utan att frysa häcken av sig – det är ett vårtecken!
På bloggen Humlebacken finns fler vårtecken att beskåda, ta gärna en titt :)


Ha en skön måndag ♥

.

17 kommentarer:

 1. Lyckliga ni som har vår, här är det vårVINTER:) vad snyggt hjärtat blev
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. FINT hjärta du gjorde av den besvärliga? bokharabindan. Vi hade en tidigare men den togs bort eftersom den växte alldeles för mycket...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Vilket läckert hjärta!
  Ja nu börjar de härligaste dagar i trädgården och snart kan man förhoppningsvis vara där ute länge, länge med då det snart är sommartid :)

  Må gott.

  SvaraRadera
 4. Så flott hjärtat Är...Helgen har verkligen gått i vårens tid...Gräsmattan är dock lite för blöt att gå på så det har mest varit att betrakta allt från stolen i solvrån här...Detta är mumma för själen det också...

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 5. Du e så duktig och kreativ Lotta!Härligt med din vårentusiasm - här är det lite svårare när man måste forcera isiga snövallar som aldrig tycks försvinna...!/Anja

  SvaraRadera
 6. Jag funderar på var jag skall börja. Några prodjekt måste avslutas innan jag öppnar upp trädgården....danskarna kan ju inte balansera på en planka !!!!! Maken skall bjuda på gammel dansk och Hoff, så de blir köp sugna på honung !!!

  Undrar om jag får tid till mys pysslet. Tur att jag kan njuta av dina storverk.

  Nu hänger jag ut tvätten !!!! Kram Kia

  SvaraRadera
 7. Oj så fint det blev! Vad härligt vårigt det låter att ha stått ute och gjort det där. Men också att räfsa löv och annat. Här räfsas minsann ingenting, möjligtvis skottas :-/. Men visst finsn det lite vårtecken här också, som tur är.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 8. Vad härligt att kunna vara ute och pyssla här dröjer det nog ett tag än//Britt

  SvaraRadera
 9. Åh så fint;) Du é så påhittig och duktig! Jag håller verkligen med dig om att det är skönt att kunna pyssla lite ute utan att "frysa häcken av sig";)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 10. Ohhh, vilket vackert hjärta........ vill också ha........ :-)Lyckans ost som har klipptrassel att vara konstnärlig med. Vad påhittig du är Lotta!!! Man kan sannerligen återanvända det mesta i trädgården. Låter så himla skönt med vår och att kunna vara ute och pyssla. Fast i dag har vi haft det jättevarmt, men hade man möjlighet att vara ute då?! Hrm.... den där detaljen 'jobba' sätter ibland käppar i hjulet när vädret bjuder upp till vals. Men vi har då för den delen inte barmark heller, utan bara massor av snö, så jag häckar nog fortfarande ett tag till i växthuset.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 11. Vilket tjusigt hjärta!

  Många bloggar visar hur mycket vår som helst nu och jag blir liksom lite sugen på att gå ut och skotta bort all snö vi har. :)

  Din hörna i ett tidare inlägg blev ju jättesnyggt!

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 12. Jättefint!
  Det är bra att ha någon sorts stomme där man kan skifta beklädnad efter årstid.

  Kram!

  SvaraRadera
 13. Så fint!! Ha en fin dag i solen! Kram Maria

  SvaraRadera
 14. hahaha Jag blir lika impad varje gång du liksom lite "lätt & käckt" svänger ihop nåt av det du hittar i trädgården! Jag ser aldrig sådana möjligheter... Taskig fantasi kallas det visst! hihi

  Jag har varit ute hela dagen, underbart!

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 15. Hej igen,

  Jag såg på FB, tidningen Isabella, att du var nominerad i en bloggtävling av något slag (om jag nu minns ditt namn rätt??). Roligt!

  Kram.

  SvaraRadera
 16. Pyssliga du, gillar hjärtat...
  Skönt att våren är här.
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera